Τώρα: «Κύριε Σταμούλη οι απαντήσεις που δώσατε σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα»

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 11ης Σεπτέμβρη, ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Γιώργος Μπερδελής έθεσε τέσσερα θέματα προ ημερησίας διάταξης. Όμως προς έκπληξη όλων ο κ. Σταμούλης απάντησε μόνο στο ένα, αποφεύγοντας να πάρει θέση στα σοβαρά ζητήματα που του έθεσε ο κ. Μπερδελής.

Ο κ. Δήμαρχος τεχνηέντως, χρησιμοποιώντας πρακτικές «ανακριτικού τύπου» απάντησε με ερώτηση στο ερώτημα που του τέθηκε από τον επικεφαλής μας για το επεισόδιο ξυλοδαρμού πολίτη από αντιδήμαρχο μετά την λήξη της τελετής των εγκαινίων της «Μεγάρων Γη».

«Είσαστε παρόντες;» Ρώτησε ο κ. Σταμούλης τον κ. Γιώργο Μπερδελή και τον κ. Κλεάνθη Βαρελά που εξέφρασαν την αγανάκτηση τους και ζήτησαν την παραίτηση του αντιδημάρχου.
Συμπλήρωσε δε πως «οι κ.κ. Μπερδελής και Βαρελάς υποβαθμίζουν τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου, αναπαράγοντας ένα περιστατικό στο οποίο δεν ήταν παρόντες»!

Απάντηση που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος στην αγωνία του να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες συμπεριφορές του αντιδημάρχου του, με αλαζονικό ύφος προσπάθησε να βγάλει «φταίχτες» τους καταγγέλλοντες δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Είναι τραγικό, ο κ. Σταμούλης να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όταν στην ιστορία του Δήμου δεν υπάρχει ανάλογο περιστατικό από καμία διοίκηση.

Κύριε Σταμούλη, όση και αν είναι η αλαζονεία που διακατέχει εσάς αλλά και τους αντιδημάρχους σας, δυστυχώς για όλους σας, τέτοιου είδους ανάρμοστες και εκφοβιστικές συμπεριφορές προσβάλλουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Ομαδάρχης των Προσκόπων κ. Δήμαρχε, όπως και οι εθελόντριες στην Κινέτα που έπεσαν και αυτές «θύματα» της αλαζονικής συμπεριφοράς αντιδημάρχου σας, δεν είναι «στρατιωτάκια σας».

Είναι πρόσωπα που βοηθούν εθελοντικά σε όλες τις δράσεις του Δήμου και ούτε διατάζονται, αλλά ούτε…. απειλούνται!

Η χωματερή στο ρέμα Γιώργη στη Νέα Πέραμο

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε από τον επικεφαλής μας, αφορούσε την «υπόσχεση» του κ. Δημάρχου για την διενέργεια Ε.Δ.Ε., όταν ο κ. Μπερδελής σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε καταγγείλει πως στο ρέμα Γιώργη στη Νέα Πέραμο υπάρχει ανεξέλεγκτη χωματερή, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος είδε φορτηγά του Δήμου να πηγαίνουν στο συγκεκριμένο χώρο για να εναποθέσουν μπαζοσκούπιδα!

Ο κ. Σταμούλης απάντησε πως πρόκειται για ιδιωτική έκταση, διευκρινίζοντας ότι γι’ αυτό τον λόγο δεν προχώρησε σε Ε.Δ.Ε. (λες και το πρόβλημα ήταν εάν πρόκειται για ιδιωτική έκταση ή μη και όχι εάν έριχναν εκεί φορτηγά του Δήμου).

Αναρωτιόμαστε αγαπητοί συμπολίτες.
Με ποιανού εντολή οι οδηγοί των φορτηγών του Δήμου «έριχναν» στο συγκεκριμένο σημείο απορρίμματα και όχι μόνο;

Μάλιστα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Σταμούλης «έχασε τα λόγια» του, όταν ο επικεφαλής μας παρεμβαίνοντας του υπενθύμισε πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας!

Ο Δήμαρχος που κατά την διάρκεια της θητείας του έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ανεξέλεγκτες χωματερές στα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο, με απάντηση του «άδειασε» τον ίδιο του τον εαυτό αγνοώντας επιδεικτικά πως ο κ. Μπερδελής ήταν αυτόπτης μάρτυρας.
Όλα αυτά μάλιστα – όταν για το προηγούμενο θέμα του ξυλοδαρμού πολίτη από αντιδήμαρχο – είχε ρωτήσει εάν οι καταγγέλλοντες δημοτικοί σύμβουλοι ήταν παρόντες στο περιστατικό!

Ο προγραμματισμός εκδήλωσης στην Κινέτα

Το επόμενο θέμα που ο κ. Σταμούλης με την απάντηση του εκτέθηκε, αφορούσε την ερώτηση του κ. Μπερδελή για τον μη προγραμματισμό πολιτιστικής εκδήλωσης στην Κινέτα από την πλευρά του Δήμου με στόχο την ανύψωση του ηθικού των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των καταστηματαρχών.
Ο Δήμαρχος υποστήριξε πως δεν προγραμματίστηκε εκδήλωση επειδή υπήρχε φόβος η διοίκηση να κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση!

Μια ακόμη απάντηση που δείχνει ότι ο κ. Σταμούλης διακατέχεται από «πολιτική άνοια» αφού ο ίδιος σε δημόσιες δηλώσεις του την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, είχε υιοθετήσει την πρόταση του προέδρου του Β.Ε.Π. κ. Ανδριανού Μιχάλαρου για τον προγραμματισμό μιας μεγάλης πολιτιστικής εκδήλωσης στην παραλία «Μπαλαλάι».

Κύριε Σταμούλη, οι απαντήσεις που δώσατε σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
Οι πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου βαρέθηκαν επί 4μισι χρόνια να ακούνε αοριστολογίες από τον Δήμαρχο τους!

Βαρέθηκαν να βλέπουν τον Δήμαρχό τους να «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» και να μην έχει το θάρρος να παίρνει θέση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν το Δήμο μας, μη τυχόν αυτό του κοστίσει πολιτικά!

Βαρέθηκαν να βλέπουν αντιδημάρχους με ανάρμοστες, αλαζονικές και εκφοβιστικές συμπεριφορές απέναντι σε πολίτες!

Κύριε Σταμούλη και κύριοι της διοίκησης, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο λαός είναι ο απόλυτος κριτής όλων μας.

Σύντομα θα κρίνει, θα συγκρίνει και θα σας κατατάξει και πάλι στην θέση που σας αρμόζει. Εκεί που θα είστε πιο χρήσιμος!

Στα έδρανα της αντιπολίτευσης…

Παρόμοια άρθρα

Back to top button