ΤΩΡΑ : «Πόλεις ενός κατώτερου Θεού!»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «ΤΩΡΑ Μέγαρα - Νέα Πέραμος»

Την μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου σε νοσοκομείο περιστατικών covid-19, ακολούθησε η απόφαση της 2ης ΥΠΕ για μετακίνηση ιατρών του νοσοκομείου στα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας προκειμένου να ενισχύσουν τις υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Όμως η απόφαση μετακίνησης ιατρών κρύβει μια δυσάρεστη έκπληξη. Ακόμα μια φορά το κέντρο υγείας Μεγάρων είναι αδικημένο, με ανισομερή κατανομή ιατρών και ειδικοτήτων. Από τις 11 ειδικότητες σε αντίστοιχα ιατρεία και από τους 22 ιατρούς, που περιλαμβάνονται στην απόφαση, το Κέντρο Υγείας Μεγάρων θα ενισχυθεί μόνο με 4 ειδικότητες (και αυτές όχι τις μείζονες και όχι όλες τις ημέρες) και μόνο με 4 ιατρούς.

Δηλαδή, στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων κατανέμεται το 20% μόνο του ιατρικού προσωπικού ενώ η Ελευσίνα λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος με 80% ενίσχυση. Η πόλη μας, των 37.000 κατοίκων αντιμετωπίζεται μακράν χειρότερα από την πόλη των 25.000 που βρίσκεται και εγγύτερα στα νοσοκομεία της Αθήνας. Η σύγκριση αυτή είναι ενδεικτική για τα προβλήματα στην παροχή πρωτοβάθμιας αλλά και δευτεροβάθμιας υγείας που θα αντιμετωπίσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, την στιγμή μάλιστα που έξαρση των κρουσμάτων covid-19 να έχει χτυπήσει κόκκινο στον δήμο μας.

Με μεγάλη οργή διαπιστώνουμε ότι για άλλη μια φορά ότι κανείς δεν λαμβάνει σοβαρά τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ακόμα και στο βασικότερο των αγαθών, αυτού της υγείας.

Χρειάζονται πολλά περισσότερα από μια διοικητική πράξη που υπηρεσιακά προσπαθεί να τακτοποιήσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα και μάλιστα το κάνει εντελώς άδικα.
Χρειάζονται σοβαρές πολιτικές αποφάσεις και σχεδιασμός όπως τον έχουμε προτείνει ως αντιπολίτευση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Χρειάζεται άμεση αντίδραση τόσο από τη διοίκηση του δήμου όσο και από όλες τους δημοτικούς συνδυασμούς στην εν λόγω απόφαση πριν είναι αργά για την υγεία των συμπολιτών μας.

Η ομάδα επικοινωνίας
ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button