Την Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέτας επισκέφθηκε ο Γιώργος Μπερδελής

Συνεχίζοντας τις επαφές του με εκπροσώπους συλλόγων ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» Γιώργος Μπερδελής και οι συνεργάτες του, επισκέφθηκαν την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 την Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέττας.

 

Η πρωτοβουλία για επαφή και συνάντηση ανήκε προσωπικά στον κ. Μπερδελή, ο οποίος ζήτησε ραντεβού με τον πρόεδρο αλλά και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέττας κάτι που έγινε αποδεκτό.

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν μέσα από την συζήτηση να καταγραφούν μικρά ή μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κινέττας, ώστε ο επικεφαλής του συνδυασμού μας μέσα από τον θεσμικό ρόλο που κατέχει στο δημοτικό συμβούλιο, (ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης), να ασκήσει πίεση στην διοίκηση ώστε στο μέτρο του δυνατού αυτά να επιλυθούν.

 

Στο προσκήνιο η καθημερινότητα

Όπως και στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, έτσι και στην Κινέττα, τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι στο προσκήνιο και απασχολούν έντονα τους προέδρους των οικισμών.

 

Από την συζήτηση φάνηκε πως όλοι ζητούν την υποστήριξη του σχεδίου καθαριότητας, κάτι που κρίνεται αναγκαίο, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες όπου η προσέλευση επισκεπτών πολλαπλασιάζεται.

 

Η σημερινή κατάσταση  που κατά πολλούς είναι ελάχιστα βελτιωμένη, παρουσιάζει προβλήματα τόσο αποκομιδής, αλλά κυρίως ανακύκλωσης των απορριμμάτων.

 

Η επιλογή της διοίκησης να δημιουργήσει χώρο εναπόθεσης ογκωδών αλλά και κλαδιών ελάχιστα μέτρα βορείως της τουριστικής μονάδας «ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ», φανερώνει την αντίληψη του κ. Σταμούλη και των συνεργατών του για την διαχείριση των απορριμμάτων. Κατάσταση τραγική η οποία δείχνει πως η διοίκηση δεν έχει σχέδιο για την καθαριότητα στην περιοχή, κάτι που απεικονίζεται πλήρως στις φωτογραφίες που παραθέτουμε. 

 

Η διαχρονική αδικία με τα δημοτικά τέλη

Πολλά παράπονα εστιάστηκαν στον ηλεκτροφωτισμό, με τους προέδρους των οικισμών να καταγγέλλουν πως αγοράζουν με δικά τους χρήματα λάμπες, την στιγμή που τα χρήματα που πληρώνουν για δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα. 

 

Οι πολίτες της Κινέττας δήλωσαν αδικημένοι σε σχέση με τους συνδημότες τους των Μεγάρων, αφού πληρώνουν δημοτικά τέλη σχεδόν διπλάσια από αυτά που πληρώνουν οι πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, χωρίς να έχουν τις ίδιες ανταποδοτικές υπηρεσίες.

 

Πέραν όμως των προβλημάτων αυτών, τέθηκε το ζήτημα που αφορά την ίδρυση της λαϊκής αγοράς στην Κινέττα, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τους ομολόγους του των οικισμών να κατηγορούν την διοίκηση «για υπακοή σε συντεχνίες», τονίζοντας πως ο κ. Σταμούλης αγνοεί παντελώς την βούληση του συνόλου των κατοίκων της περιοχής που θέλουν να ψωνίζουν φρέσκα προϊόντα και σε φθηνές τιμές.

 

Η επικινδυνότητα της Π.Ε.Ο.Α.Κ. που μετά την επιβολή των πλευρικών διοδίων από την «Ολυμπία Οδό» έχει επιφορτιστεί, αποτέλεσε ακόμη ένα θέμα προς συζήτηση, με τον κ. Δαλάκα και τους προέδρους των οικισμών να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς το δήμο ή κάθε αρμόδια αρχή.

 

Η ίδρυση σχολείου και η «φρούδα υπόσχεση» της διοίκησης

Η ίδρυση σχολείου στην Κινέττα, φαίνεται να αποτελεί ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς πάνω από 200 παιδιά μονίμων κατοίκων μεταφέρονται καθημερινά σε σχολεία των Αγίων Θεοδώρων, τονώνοντας οικονομικά επιχειρήσεις του εν λόγω δήμου.

 

Η υπόσχεση της διοίκησης του κ. Σταμούλη μέσω της Ελένης Ρήγα προς τον Ευαγ. Δαλάκα πως «το θέμα του σχολείου είναι σε καλό δρόμο», αποδεικνύεται μέχρι στιγμής «φρούδα», αφού έως σήμερα δεν έχει δοθεί καμία σοβαρή και επίσημη ενημέρωση.

 

Ακόμη οι πρόεδροι κατήγγειλαν, ότι οι λιγοστές παιδικές χαρές αλλά και οι αθλητικοί χώροι, είναι εγκαταλελειμμένοι εδώ και αρκετά χρόνια.

 

Ρυμοτομήσεις χωρίς χρήματα οι οποίες δεν προχωρούν

Καταγγέλθηκε επίσης πως οι ρυμοτομήσεις και οι διανοίξεις δρόμων που προβλέπονται από το σχέδιο, δεν έχουν προχωρήσει – αν και στις περισσότερες περιπτώσεις – δεν απαιτούνται χρήματα.

 

Κάτι που αποδεικνύει τη νωθρότητα της διοίκησης του κ. Σταμούλη η οποία ενώ διαλαλεί πως δεν υπάρχουν χρήματα, εντούτοις είναι ανήμπορη να πραγματοποιήσει έργο για το οποίο δεν χρειάζονται χρήματα!

 

Πέραν αυτού και η κατασκευή δρόμων εντός και εκτός σχεδίου, έχει εγκαταλειφτεί καθώς υπήρξαν παράπονα, πως ακόμη και σε περιπτώσεις Α.Μ.Ε.Α. η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς.  

 

Στον αέρα η υδροδότηση της Κινέττας;

Η υδροδότηση της Κινέττας ήταν ένα θέμα που απασχόλησε την συζήτηση, αφού πληροφορίες έλεγαν ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι στον αέρα, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει.

 

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ευαγ. Δαλάκας μας κατήγγειλε πως ο δήμαρχος απαξιεί να απαντήσει στις αιτήσεις του – email – τηλέφωνα για την εξέλιξη του σοβαρού αυτού έργου.

 

Ο κ. Γιώργος Μπερδελής ακούγοντας πως ο δήμαρχος δεν ανταποκρίθηκε στα καλέσματα της Ομοσπονδίας, χαρακτήρισε την στάση του δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη «επιεικώς απαράδεκτη».

 

Ταυτόχρονα όμως καθησύχασε τους παρευρισκόμενους γνωστοποιώντας τους – και ως μέλος της εκτιμητικής επιτροπής – πως τα προβλήματα σύντομα θα επιλυθούν και το έργο της υδροδότησης της Κινέττας τελικά θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.     

 

Κλείνοντας την συζήτηση ο κ. Μπερδελής, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, κάλεσε τον κ. Σταμούλη και τους συνεργάτες του να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα των κατοίκων της Κινέττας, υπενθυμίζοντας τους πως στην περιοχή διαμένουν 2.500 μόνιμοι κάτοικοι – συνδημότες μας–, οι οποίοι χρειάζονται την καθημερινή παρουσία του δήμου μας.

 

«Θυμηθείτε κ. δήμαρχε ότι και η Κινέττα ανήκει στο δήμο Μεγαρέων» δήλωσε ο Γιώργος Μπερδελής ενώπιον των προέδρων των οικισμών, προσπαθώντας με αυτό το μήνυμα να αφυπνίσει την διοίκηση του δήμου. 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button