Έλλειμμα δημοκρατίας από την πλευρά του κ. Σταμούλη που αποφεύγει εντέχνως το debate

Με αφορμή την μάχη των εκλογών της Κυριακής 18ης Μαΐου, από τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών ακούμε και διαβάζουμε πολλά. Όλοι μιλούν για συλλογικότητα και δημοκρατία, όμως μένουν μόνο στα λόγια και δεν κάνουν τίποτα πράξη.

 

Το λέμε αυτό, αφού κανείς από τους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου και ιδιαίτερα τους κ.κ. Μαρινάκη και Σταμούλη, δεν πήρε θέση και δεν απάντησε στην πρόσκληση – πρόκληση του «ΤΩΡΑ», σχετικά με το τι θα πράξουν αυτοί εάν εκλεγούν, όσον αφορά τον καταμερισμό των θέσεων ευθύνης.

 

Μιλάμε για δημοκρατικό έλλειμμα δίχως όρια, την στιγμή που προεκλογικά οι περισσότεροι από τους πολίτες, γνωρίζουν πως ιδιαίτερα στον συνδυασμό της «Ένωσης Πολιτών», οι θέσεις ευθύνης έχουν καπαρωθεί ήδη από στελέχη που μετεγράφηκαν από άλλους συνδυασμούς στο συνδυασμό του κ. Σταμούλη, ενώ από την άλλη πλευρά αυτή του κ. Μαρινάκη, φαίνεται πως η ηγετική ομάδα δεν… αλλάζει.

 

Το έλλειμμα δημοκρατίας, φαίνεται όμως να μην έχει σταματημό, ιδιαίτερα από την πλευρά του κ. Σταμούλη, οι συνεργάτες του οποίου δεν αποδέχθηκαν την διενέργεια debate, σε συζήτηση που έγινε με εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε..

 

Οι αστείες δικαιολογίες του εκπροσώπου του συνδυασμού του κ. Σταμούλη, όσο και του επικοινωνιολόγου του, πως δήθεν δεν υπάρχει χρόνος, αλλά και με αφορμή πως δεν θα υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση, απέτρεψαν τελικά την διενέργεια debate που θα καλύπτονταν από το διαδικτυακό κανάλι MegaraTV.gr.

 

Εμείς του «ΤΩΡΑ», θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο, εκπρόσωποι συνδυασμού του οποίου ο επικεφαλής αυτοδιαφημίζεται ως εν δυνάμει δήμαρχος, – χωρίς καν ο λαός να έχει αποφασίσει – , να αποφεύγουν εντέχνως την διενέργεια του debate.

 

Μιλάμε για έλλειμμα δημοκρατίας, από έναν συνδυασμό που ευαγγελίζεται και κάνει σημαία της την δημοκρατία, πρεσβεύοντας αξίες όπως η εντιμότητα, και η υπευθυνότητα.

 

Γιατί δεν είναι έντιμο να αποτρέπει ένας συνδυασμός όπως αυτός του κ. Σταμούλη, τους πολίτες να έχουν την δυνατότητα για καλύτερη ενημέρωση ώστε να έχουν πλέον πιο σφαιρική άποψη για το δήμαρχο που θα επιλέξουν.

 

Απευθυνόμενοι στους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, αναρωτιόμαστε, αυτή η στάση των στελεχών του κ. Σταμούλη είναι υπεύθυνη; Θεωρώντας λοιπόν πως υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας από τον «δημοκράτη» κ. Γρ. Σταμούλη και τους συνεργάτες του, τον καλούμε να πάρει επίσημη (και δια των τοπικών Μ.Μ.Ε.), θέση για το debate.

 

Καλούμε τόσο τον κ. Σταμούλη, όσο και τον κ. Μαρινάκη (που αποδέχθηκε από την αρχή την πρόταση τοπικής εφημερίδας), έστω και την ύστατη στιγμή, να αποδεχθούν και να συμμετέχουν στο debate, στο οποίο εμείς από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε πως θα συμμετέχουμε, αφού δεν φοβόμαστε και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.

 

Γιατί πρέπει οι κ.κ. Σταμούλης και Μαρινάκης να καταλάβουν πως ρόλος του πολίτη δεν είναι απλώς να ψηφίζει σαν να κάνει μια σωματική του ανάγκη.

 

Η ψήφος είναι συνείδηση και για να ψηφίσει σωστά κάποιος χρειάζεται πληρέστερη ενημέρωση. Και επιβάλλεται να γίνει κατανοητό ιδιαίτερα από την πλευρά του κ. Σταμούλη, πως όσοι περισσότεροι συνειδητοποιημένοι και ενημερωμένοι πολίτες υπάρχουν, τόσο περισσότερο αναβαθμίζεται η δημοκρατία.

 

Η ομάδα επικοινωνίας του συνδυασμού «ΤΩΡΑ»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button