Λαϊκή Συσπείρωση: Τα προβλήματα του δήμου συνεχίζουν να διογκώνονται

Κάτι παραπάνω από ένας μήνας πέρασε από τις εκλογές και η υποσχεσιολογία έδωσε τη θέση της στην πραγματικότητα. Η καθημερινότητα δε μπορεί να αποκοπεί από εκλογικούς σταθμούς και βέβαια τα προβλήματα παραμένουν και διογκώνονται με αποτέλεσμα οι τελευταίες μέρες της απερχόμενης δημοτικής αρχής να είναι (στα πλαίσια του δυνατού) οι χειρότερες της θητείας της. Τρία από τα πολύ σημαντικά προβλήματα τα οποία έχει να αντιμετωπίσει ο λαός των Μεγάρων και τη ς Νέας Περάμου είναι η καθαριότητα, το νερό και τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.

 

Το τεράστιο ζήτημα της καθαριότητας είναι το πιο εμφανές. Τα σκουπίδια έχουν κατακλύσει κάθε περιοχή στην οποία βρίσκεται ένας κάδος σκουπιδιών. Και φυσικά δε μιλάμε για μέσα στον κάδο. Περιμετρικά των κάδων υπάρχουν συνολικά αρκετοί τόνοι σκουπιδιών, οι οποίοι αποτελούν εστία μόλυνσης, κίνδυνο για τη δημόσια υγεία μέσα στις πόλεις αλλά και βέβαια αυξάνουν στο μέγιστο τον κίνδυνο πυρκαγιάς τόσο μέσα στην πόλη αλλά κυρίως στις υπαίθριες περιοχές. Εξίσου επικίνδυνα είναι και τα ξερά χόρτα που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια του Δήμου! Ήδη υπήρξαν πυρκαγιές μέσα στα όρια του Δήμου και όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει ο κίνδυνος γίνεται ακόμα μεγαλύτερος! Η εγκατάλειψη της συγκομιδής απορριμμάτων από την Δημοτική αρχή είναι άραγε εκδίκηση απέναντι στο Μεγαρικό λαό που δεν επανεξέλεξε τον κ.Μαρινάκη ή σχεδιασμένη τακτική- μονόδρομος προς την ιδιωτικοποίηση της δημοτικής καθαριότητας; Η ιδιωτικοποίηση έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και ενώ παραχωρούνται μέσω ΣΔΙΤ τα φιλέτα  παράλληλα οι δημοτικές αρχές θα διαδραματίσουν το ρόλο του εισπράκτορα μέσω των υπερβολικά βεβαρημένων δημοτικών τελών, για χάρη των ελληνικών και ξένων μονοπωλίων που θα καταληστεύουν το λαό μέσω των Δήμων.

 

Σε αυτή ακριβώς τη διαδρομή κινείται η παρούσα δημοτική αρχή, η οποία εγκαταλείποντας τις υπηρεσίες καθαριότητας θα φτάσει τον λαό του Δήμου μας στο σημείο να ζητήσει ο ίδιος την ιδιωτικοποίηση ώστε να λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας, την οποία όμως ο λαός στο εξής θα πληρώνει αρκετές φορές παραπάνω άμεσα μέσω της απευθείας ετήσιας φορολόγησης του αλλά και μέσω των δημοτικών τελών. Την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και η επερχόμενη δημοτική αρχή, αφού οι υποσχέσεις για ανάπτυξη και είσοδο των επιχειρηματιών σε όλες τις φάσεις της δημοτικής διαχείρισης είναι μεγάλη ταμπέλα κατεύθυνσης προς την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, αλλά και των άλλων υπηρεσιών.

 

Το ίδιο ισχύει και με το μεγάλο ζήτημα του νερού, το οποίο πλήττει περισσότερο την Κινέττα, αφού οι υποσχέσεις πως η Κινέττα θα αποκτήσει δίκτυο ύδρευσης δεν ήταν παρά μια μεγάλη φούσκα, αλλά βέβαια και άλλες περιοχές του Δήμου, όπως το Αλεποχώρι, το Κανδυλι κ.α. Όλη η δράση της απερχόμενης δημοτικής αρχής αλλά και οι διακηρύξεις της επερχόμενης οδηγούν στο συμπέρασμα της ιδιωτικοποίησης του, κάτι που βέβαια είχε σχεδιαστεί από την κεντρική κυβέρνηση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη η απερχόμενη δημοτική αρχή υπερψήφισε την κάλυψη των ακάλυπτων χρεών της δημόσιας ΕΥΔΑΠ της περιοχής ώστε να παραδοθεί στο σύνολο της χωρίς χρέη στα μονοπώλια. Ο λαός δηλαδή πληρώνει το νερό, πληρώνει τα χρέη θα ξαναπληρώσει διπλά μετά την ιδιωτικοποίηση. Και όλα αυτά βέβαια επιβάλλονται δια της πλαγίας οδού, με τον ίδιο τρόπο που επιβάλλεται η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και όλων των άλλων υπηρεσιών. Δημιουργία-Απαξίωση-Αγανάκτηση από τον λαό για το πρόβλημα- Πρόταση ιδιωτικοποίησης ως μόνη λύση του προβλήματος-Ξεπούλημα σε ιδιώτες, κυρίως μονοπώλια. Η ανάπτυξη όντως έρχεται, όπως μας είχαν υποσχεθεί. Μόνο που παρέλειψαν να σημειώσουν πως είναι ανάπτυξη των προβλημάτων μας.

 

Τέλος τεράστιο αναμένεται να είναι και το ζήτημα της λειτουργίας και των τροφείων των παιδικών σταθμών καθώς τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα με αφορμή και την συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος  είναι αποθαρρυντικά, αφού η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνεται ακόμα περισσότερο  με το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο να προτείνει ουσιαστικά την πληρωμή της λειτουργίας και των τροφείων από τους ίδιους τους γονείς στο σύνολο τους! Άγνωστο βέβαια είναι και το αν θα υπάρχουν εργαζόμενοι ώστε να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί! Η άλλη πλευρά του ίδιου ζητήματος αφορά την αξιολόγηση των δομών των δήμων, με κλείσιμο όσων υπηρεσιών δεν κρίνονται κερδοφόρες για το δήμο, συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σταθμών, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει και η αξιολόγηση των εργαζομένων στους δήμους που πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Αλλά δεν πρέπει να ανησυχήσουν όλοι! Δε θα μείνουν όλα τα παιδιά απ’έξω! Όσοι έχουν θα μπουν, όπως και όσοι έχουν θα πίνουν νερό, όπως και όσοι έχουν δεν θα ζουν μέσα στη βρώμα. Φαίνεται πως παρόλη την ανάπτυξη και παρόλη την ομοψυχία υπάρχουν ακόμα χρυσά, ασημένια και ξύλινα κουτάλια. Υπάρχουν βέβαια και τα χέρια…..

 

Όλα αυτά τα ζητήματα έχουν υποστηριχθεί και από την επερχόμενη δημοτική αρχή, κάτι που αποδεικνύει το πόσο σωστό είναι το ρητό που λέει «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» Στο δήμο μας μπορούμε να το πούμε και «Άλλαξε ο γιατρός και ντύθηκε στρατιωτικός», καθώς μόνο καρναβάλι μπορεί να θυμίζει η αλλαγή φρουράς στο δήμο, όπου απλώς αλλάζουν τα άτομα που κάθονται στις καρέκλες και η ουσία παραμένει εντελώς ίδια! Όλα τα περί των υπηρεσιών βέβαια είναι ζητήματα τα οποία εκπορεύονται από την κεντρική πολιτική εξουσία της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υπηρεσίες σταδιακά και μεθοδευμένα διαλύονται οι κερδοφόρες θα ιδιωτικοποιούνται ενώ οι ελλειμματικές θα πληρώνονται από το δημόσιο μέχρι να γίνουν και αυτές κερδοφόρες οπότε θα ιδιωτικοποιηθούν. Αυτήν την πολιτική βέβαια έχουν αποδεχθεί και οι δύο συνδυασμοί. Δεν είναι θέμα λοιπόν διαφανέστερης διαχείρισης, είναι θέμα πολιτικής στην οποία όλοι είναι υποταγμένοι.

 

Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση επιμένουμε ότι όλα τα έξοδα του Δήμου πρέπει να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι να γίνονται ένα ακόμα φορτίο στην πλάτη των λαϊκών οικογενειών. Προεκλογικά καταθέσαμε πλήρη σχεδιασμό για την καθαριότητα, για το νερό και τα τροφεία καθώς και για όλες τις κοινωνικές δομές του δήμου και με τη στάση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο υπερασπιστήκαμε τα λαϊκά συμφέροντα, εκεί που όλοι κουνούσαν το δάχτυλο προς την ίδια κατεύθυνση! Και δεν το λέμε για να ευλογήσουμε τα γένια μας αλλά για να καταλάβει ο λαός που βρίσκεται το συμφέρον του. Καλούμε λοιπόν το λαό να μη δεχτεί την απαξίωση της ίδιας του της ζωής, είτε αυτή γίνεται στα κρυφά είτε γίνεται με διαφάνεια! Καλούμε το λαό να ξυπνήσει και να αγωνιστεί! Να διεκδικήσει ότι του ανήκει, από το νερό και την καθαριότητα, μέχρι και ολόκληρη την εξουσία! Δε σκύβουμε το κεφάλι! Αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας και το μέλλον μας!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button