Πανελλήνιες 2026: Ειδικό ποσοστό εισαγωγής 2% στα ΑΕΙ για μαθητές σε Μάνδρα και Μέγαρα

Έως 2% ορίζεται το ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα Πανεπιστήμια για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, μεταξύ των οποίων η Μάνδρα και τα Μέγαρα.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καθορίστηκε η ρύθμιση για την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ) για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027.

Η ρύθμιση αφορά μαθητές της Γ’ Λυκείου και αποφοίτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, εφόσον συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2026.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η οποία αφορά αποκλειστικά το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027, οι υποψήφιοι που πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις θα μπορούν να εισαχθούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των ΑΕΙ, καθώς και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή υπουργική απόφαση της αρμόδιας υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, περιλαμβάνονται οκτώ πληγέντες δήμοι από την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, οι Δήμοι Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων από τη Δυτική Αττική, ο Δήμος Γλυφάδας από τα νότια προάστια και ο Δήμος Κυθήρων από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button