Ανοίγει ο πεζόδρομος παραλιακά της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο

Μετά από δεκαετίες αδράνειας, μετά από προτάσεις που άλλαζαν το διεκδικητικό πλαίσιο και σχέδια που εμφανίστηκαν για διάνοιξη περιφραγμένου πεζόδρομου βορείως της Σχολή πυροβολικού, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαρινάκης, μέσα σε μόλις τρία χρόνια, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και παρουσιάζει την έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη διάνοιξη παραλιακού πεζόδρομου κατά μήκος της Σχολής. Ένα έργο, το οποίο αποτελούσε όνειρο δεκαετιών για τους κατοίκους της πόλης.

 

Με την ολοκλήρωση του έργου, διασφαλίζεται η διακίνηση των μαθητών από και προς το Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης και δίνεται τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη. Η Νέα Πέραμος ενοποιείται, ένας πεζόδρομος χιλιομέτρων από τα ΛΟΚ έως το Νεράκι, αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τον τουριστικό χαρακτήρα της πόλης, η παραλία αξιοποιείται σε όλο το μήκος της και με μία ζωτικής σημασίας απόφαση, η Νέα Πέραμος διπλασιάζει το παραλιακό της μέτωπο και το όφελος για την πόλη, τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους είναι ανυπολόγιστο.

 

 

Η έγγραφη συναίνεση του Υπουργείου

 

Οι διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται (εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) οδήγησαν στην τελική έγκριση του Υπουργείου, η οποία συνοδεύεται από τρεις συγκεκριμένες απαιτήσεις όπως φαίνεται καθαρά στο έγγραφο.

 

Η διοίκηση έχει ήδη απαντήσει στο Υπουργείο και συγκεκριμένα:

 

1. έχει αποστείλει τη μελέτη που ζήτησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου και έχει γίνει αποδεκτή.
2. Η διοίκηση του δήμου έχει αποδεχθεί την υποχρέωση να κατασκευάσει τη νέα μάνδρα της σχολής, βάσει των προδιαγραφών που προτείνει το Υπουργείο
3. Το σημαντικότερο ζήτημα, το γεγονός ότι το Υπουργείο αποδέχεται την κατασκευή πεζοδρόμου αλλά ζητά επιχωματώσεις στη θάλασσα, έχει ήδη διευθετηθεί. Σύμφωνα με τη μελέτη των τοπογραφικών που δείχνουν τα όρια της ιδιοκτησίας της Σχολής, αποδεικνύεται ότι η ιδιοκτησία της σχολής τελειώνει τουλάχιστον 5 και σε κάποια σημεία έως 6 μέτρα από τον αιγιαλό. Και αυτό το δεδομένο έχει γίνει αποδεκτό από το Υπουργείο.

 

Βάσει των δεδομένων της έγγραφης συναίνεσης του Υπουργείου, των αιτημάτων που έθεσε στο δήμο και τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις:

 

Τα έργα διάνοιξης του παραλιακού πεζοδρόμου νοτίως της σχολής ξεκινούν τις επόμενες ημέρες.

 

Η διοίκηση αποδεικνύει με έργο, ότι τέθηκαν προτεραιότητες, αξιολογήθηκαν τα σημαντικά προβλήματα και εργαστήκαμε για να προσφέρουμε λύσεις. Η έγκριση του Υπουργείου και η έναρξη κατασκευής του πεζόδρομου νοτίως της Σχολής Πυροβολικού είναι ακόμη μία απόδειξη ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς και σημαντικά οφέλη για τους πολίτες του δήμου.

 

Ο Δήμαρχος δηλώνει κατηγορηματικά: «ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας, δουλέψαμε σε ζητήματα ουσίας, αγνοήσαμε τους καταστροφολόγους και τους μηδενιστές. Εκφράζουμε την αισιοδοξία μας ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν το έργο και δεν αποπροσανατολίζονται από τις κραυγές αυτών που στηρίζουν την οπισθοδρόμηση, από τις κραυγές και τον πανικό αυτών που όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν κατάφεραν από θέσεις ευθύνης που κατείχαν να προσφέρουν στον τόπο, από αυτούς που λειτουργούσαν και συνεχίζουν να λειτουργούν εναντίον των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών του.

 

Η διάνοιξη παραλιακού δρόμου στη Σχολή Πυροβολικού αποτελεί το σημαντικότερο έργο ουσίας για την πόλη. Σήμερα μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια, είμαστε σε θέση να δηλώνουμε ότι «το υποσχεθήκαμε, το κάναμε πράξη» και διαβεβαιώνουμε ότι το έργο συνεχίζεται με την ίδια ορμή και όρεξη για αποτελέσματα ουσίας, για τη συνολική ανάπτυξη του τόπου και των πολιτών.»

 

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button