Απάντηση Γ. Μαρινάκη στον δήμαρχο Γρ. Σταμούλη σχετικά με το 4ο Δημοτικό Σχολείο

Απάντηση Ιωάννη Μαρινάκη στην τοποθέτηση του δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη για τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να μην καταργηθεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο κ. Σταμούλης με την ατυχέστατη απάντηση – παρωδία που αναγκάστηκε να δώσει στα πραγματικά στοιχεία που παρέθεσε γι αυτή τη πολύ σοβαρή υπόθεση της ακαταλληλότητας του 4ου δημοτικού σχολείου ο επικεφαλής μας κ. Μαρινάκης, απέδειξε την ενοχή του.
Προχώρησε μάλιστα και στην τουλάχιστον ασόβαρη τοποθέτηση περί ευθύνης της διοίκησης Μαρινάκη 2011-2014, όταν μάλιστα ήταν και τα δυο παιδιά του στο σχολείο!
Πρόκειται περί μεγάλου θράσους και δειλίας μαζί να προσπαθεί ο Δήμαρχος που έχει θητεύσει 5 ολόκληρα χρόνια από το 2014 έως σήμερα, ο Δήμαρχος που δεν ασχολήθηκε καθόλου με το 4ο δημοτικό σχολείο, παρά μόνο μετά τις καταγγελίες του επικεφαλή μας το Σεπτέμβριο του 2017, όταν προέκυψαν τα μεγάλα προβλήματα του σχολείου, να προσπαθεί να επιρρίψει τις τεράστιες ευθύνες που φέρει σύμφωνα με την τεχνική έκθεση στατικής επάρκειας του σχολείου, στον προηγούμενο Δήμαρχο!
Βέβαια αυτή είναι η προσφιλής τακτική του ανεπαρκέστατου κ. Σταμούλη.
Επιρρίπτει ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του.
Όμως εδώ πράγματι μιλάνε τα έγγραφα και παρά την αγωνιώδη προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του κάνει ακόμα πιο δυσχερή τη θέση του, στην προσπάθεια του να μετατρέψει τα βήματα ενός διαγωνισμού σε ενέργειες του!
Όλα αυτά τα έγγραφα που παρουσίασε αποτελούν τα βήματα της διαγωνιστικής διαδικασίας ενός πρόχειρου διαγωνισμού, που τον κάνουν οι υπηρεσίες του δήμου!
Όλα αυτά τα έγγραφα λοιπόν τα παρουσιάζει ως ενέργειες του!
Σε ποιον απευθύνεται ο κ. Σταμούλης; Σε ιθαγενείς; Ντροπή!
Ο κ. Σταμούλης επίσης με την αλληλουχία των εγγράφων που παρουσίασε, απέδειξε ότι σύρθηκε από τον επικεφαλή μας να πράξει τα αυτονόητα και όχι να προβεί σε πασαλείμματα στο σχολείο, όπως είχε κάνει μέχρι τότε.
Δεν παρουσίασε όμως τα πολύ σοβαρά έγγραφα, όπως αυτό που αποδείκνυε τη διαβεβαίωση της ακεραιότητας του κτηρίου, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στον Αγιασμό του Σεπτεμβρίου του 2017.
Γιατί δεν το παρουσίασε; Μα γιατί απλούστατα δεν υπήρχε τέτοιο έγγραφο και με τη δήλωση του αυτή επιχείρησε να καθησυχάσει τους γονείς των παιδιών.
Όμως τι έπραξε τελικά; Κορόιδεψε τους γονείς και έθεσε τα παιδιά σε μεγάλο κίνδυνο, όπως αποδείχθηκε από την τεχνική έκθεση στατικής επάρκειας του κτηρίου.
Μετά από όλα αυτά έχει το θράσος να απαντάει και να χαρακτηρίζει τον κ. Μαρινάκη λαϊκιστή!
Ποιος είναι λαϊκιστής; Αυτός που μιλάει με αποδεικτικά έγγραφα, όπως η έκθεση αυτοψίας, ή αυτός που προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από ύβρεις και αήθεις χαρακτηρισμούς;
Ο κ. Σταμούλης απέκρυψε ένα πολύ σοβαρό έγγραφο που ανέφερε ξεκάθαρα ότι το κτήριο του 4ου δημοτικού σχολείου ήταν ακατάλληλο και το γνώριζε από τον Φεβρουάριο του 2019!
Έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές 150 παιδιών, ενώ γνώριζε για την στατική ακαταλληλότητα του κτηρίου και το απέκρυψε επειδή είχε μπροστά του τις εκλογές του Μαΐου.
Έθεσε δηλαδή το προσωπικό πολιτικό συμφέρον του πάνω από τις ζωές 150 μαθητών!
Όπως έχουμε ήδη δηλώσει δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.
Μας ανησυχεί και ταυτόχρονα μας προβληματίζει το γεγονός ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου δεν έχει πάρει επίσημη θέση σ΄αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.
Εμείς θα ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές με τα στοιχεία που διαθέτουμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε να ξεχαστεί και αυτή η υπόθεση, όπως πολλές άλλες επί Δημαρχίας Σταμούλη.
Οι υπαίτιοι και συνυπαίτιοι της έκθεσης 150 μαθητών σε κίνδυνο θα λογοδοτήσουν και θα τιμωρηθούν.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button