Γ. Μαρινάκης για τον ένα χρόνο από την καταστροφική φωτιά στην Κινέττα

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την καταστροφική φωτιά στην Κινέττα. Η εικόνα που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή δυστυχώς δείχνει την απόλυτη απαξίωση όλων των φορέων, από τη δημοτική αρχή μέχρι την κεντρική κρατική μηχανή. Η δικαιολογία μια και συγκεκριμένη, ο δάκτυλος της γραφειοκρατίας.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε ένα χρόνο μετά να αποτιμούμε ακόμα τις ζημιές, να μην έχουν αποδοθεί οι αποζημιώσεις και να μην επιτρέπεται η αποκατάσταση των κατεστραμμένων σπιτιών λόγω του σοβαρού δασικού προβλήματος. Ο δήμος Μεγαρέων που ήταν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της φονικής πλημμύρας της Νέας Περάμου στις 15 Νοεμβρίου 2017, δέχθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600.000 ευρώ, καθώς και τεράστιες χορηγίες σε τρόφιμα, είδη ένδυσης, κλινοσκεπάσματα κ.λ.π.

Ένα χρόνο μετά η διοίκηση του δήμου, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις του συνδυασμού μας, ουδέποτε λογοδότησε για την απορρόφηση του ποσού και την απόδοση της υλικής βοήθειας. Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα που πήγαν τα χρήματα και η υλική βοήθεια.

Η διοίκηση του δήμου έχει υποχρέωση να αποδείξει με έγγραφα και στοιχεία την απόδοση των παραπάνω για να πάψουν ψίθυροι για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και μεροληπτική χορήγηση των υλικών αγαθών.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button