Ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση πολιτών στο Νισαία

Συνάντησησυζήτηση με αφορμή την τρέχουσα οικονομική κατάσταση αλλά και περιβαλλοντικά ζητήματα και με σκοπό τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου λαϊκού κινήματος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 18 του μηνός στο Νισαία, με πρωτοβουλία του Λευτέρη Πανταζόπουλου.

Κάλεσμα

Η Ενωτική Κίνηση Αντίστασης Ενεργών Πολιτών Μεγάρων καλεί όλους τους συμπολίτες μας, τις δυνάμεις αντίστασης, εργαζόμενους, άνεργους και όσους πλήττονται από τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές που ακολουθούνται στη χώρα μας ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να οργανώσουμε τις απαραίτητες κοινωνικές αντιστάσεις που θα ανακόψουν την επίθεση που πραγματοποιείται εναντίον μας.

 

 Η πρωτοβουλία έχει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά κινήματος και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εγχείρημα για δημιουργία κόμματος. Έτσι κι αλλιώς, οι επερχόμενες εκλογές δεν πρόκειται να αλλάξουν κάτι από το ζοφερό παρόν στο οποίο ζούμε. Η πραγματική κοινωνική αλλαγή θα έρθει μονάχα όταν οι πολίτες αυτό-οργανωθούν, εξοστρακίζοντας από το πολιτικό σκηνικό όλους τους αντιπροσώπους που ως τώρα πίστεψαν και προδόθηκαν απ’ αυτούς.

 

 Απευθυνόμαστε σε κάθε δημοκρατικά ευαισθητοποιημένο πολίτη που θεωρεί υποχρέωσή του την συμμετοχή στα κοινά, με απώτερο στόχο την μαζικοποίησή μας, την επικοινωνία με άλλες ομάδες στην Ελλάδα, και τη Νότια Ευρώπη και τον συντονισμό των δράσεών μας ώστε να επανακτήσουμε τον χαμένο υλικό, πνευματικό και ψυχικό πλούτο που οι τραπεζίτες και οι πολιτικάντηδες έκλεψαν απ’ την καθημερινότητά μας. Αναζητούμε την ανατροπή του φασισμού στις χώρες μας και την επανίδρυση πραγματικής δημοκρατίας.

 

 Καλούμε τους συμπολίτες μας την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 19:30 στην αίθουσα «Νισαία» στην παραλία Βαρέας σε ανοιχτή συνέλευση ώστε να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις μας και να οργανώσουμε τις δράσεις μας.

 

 Θέματα προς συζήτηση:

 

–          Μαζική άρνηση πληρωμών για χαράτσια, δάνεια τραπεζών, μη ανταποδοτικών φόρων.

–          Δωρεάν στέγη, ενέργεια, παιδεία και περίθαλψη για όλους & παραγωγική αυτάρκεια στο δήμο.

–          Απαγόρευση έλευσης περιφερειακών βουλευτών που ψήφισαν τα μνημόνια στην πόλη μας.

  

 Η συνέλευση λειτουργεί αμεσο-δημοκρατικά και προτάσεις προς συζήτηση ή ψήφιση μπορεί να καταθέτει ο κάθε παρευρισκόμενος.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button