Ακυρώνεται η έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στα Μέγαρα

Για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να να διακόψει τη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.»

Ανακοίνωση του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη:

Με πλήρη συναίσθηση ευθύνης του ρόλου μας και λαμβάνοντας υπόψη την συνεχώς κλιμακούμενη απειλή του νέου ιού, σας ανακοινώνουμε πως για λόγους προστασίας της υγείας του πληθυσμού μας ακυρώνουμε κάθε εκδήλωση ή δράση που σχετίζεται με την έλευση της ολυμπιακής φλόγας στην πόλη μας. Τούτες τις κρίσιμες ώρες αυτό που προέχει είναι οι γενναίες αποφάσεις με μοναδικό γνώμονα το γενικότερο καλό και την υγεία των πολιτών. Ας ελπίσουμε κι ας προσευχηθούμε πως όλα θα πάνε καλά και σε λίγο καιρό όλα θα είναι απλά μία κακή ανάμνηση.Ας ευχηθούμε να περάσει όλο αυτό και να γίνουν στο Τόκιο οι πλέον επιτυχημένοι ολυμπιακοί αγώνες. Μαζί όμως με την ελπίδα και τις προσευχές, πρέπει ως κοινωνία να παλέψουμε, να συντονιστούμε και κυρίως να δείξουμε την απαιτούμενη υπευθυνότητα και σοβαρότητα τηρώντας τις επίσημες ανακοινώσεις και ενημερώσεις. Σας ευχαριστώ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button