Γ. Πομώνης: «Συγχαρητήρια κ. Μητσοτάκη, αλλά αν βλέπαμε κιόλας τα έργα θα ήταν για όλους καλύτερα»

Επιστολή του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Μεγαρέων της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ, Γιάννη Πομώνη με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσσοτάκη, στα Μέγαρα έχει ως εξής:

Σίγουρα η επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στα Μέγαρα ήταν ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο όμως οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με όρους επικοινωνιακής φιέστας και μόνο για τις τηλεοπτικές κάμερες και το Facebook.

Αυτό μείωσε την αξία του γεγονότος και δεν πρόσφερε ουσιαστικά και ορατά αποτελέσματα στην περιοχή μας.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα παρακάτω γεγονότα που ήταν:

1. Το απαράδεκτο, ανεξέλεγκτο και προκλητικό «μπουκάρισμα» ακολούθων, εν μέσω πανδημίας και αυστηρών υγειονομικών μέτρων, στην ευαίσθητη δομή του Κέντρου Υγείας.
Βέβαια με το μόνο που ασχολήθηκαν οι περισσότεροι απ’ αυτούς, ήταν οι χεραιτούρες, οι φωτογραφίες και οι αναρτήσεις στο Facebook.
Για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και για την παντελή έλλειψη περιφερειακών πολυιατρείων στη Νέα Πέραμο, στην Κινέτα και στο Αλεποχώρι, άλλα λόγια να χαιρόμαστε!

2. Η απουσία συνάντησης εργασίας του κ. Πρωθυπουργού, με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων του Δήμου μας.
Σε αντικατάσταση αυτής της αναγκαίας συνάντησης ο κ Πρωθυπουργός επισκέφθηκε παραγωγική μονάδα, παροτρύνοντας τους αγρότες παραγωγούς προκειμένου να μειώσουν το ενεργειακό κόστος, να εγκαταστήσουν ΦΒ μονάδες και πάρκα.

Πολύ σωστά το ανέφερε, αλλά μάλλον οι συνεργάτες του δεν τον είχαν ενημερώσει, ότι στα Μέγαρα οι αγρότες παραγωγοί δεν μπορούν να τα εγκαταστήσουν, γιατί τα ηλεκτρικά δίκτυα της περιοχής μας είναι κορεσμένα και απαρχαιωμένα.
Σωστές λοιπόν οι συμβουλές για τις ΑΠΕ αλλά όταν τις δίνουμε, πρέπει πρώτα να έχουμε φροντίσει να υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές για να γίνουν.

Επιπλέον έπρεπε να γνωρίζει ο κ Πρωθυπουργός, ότι οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα στα Μέγαρα έχουν σοβαρό πρόβλημα με το ποτιστικό νερό.
Όμως στα 21 αγροτικά αγγειοβελτιωτικά έργα που πρόσφατα ανακοίνωσε ο ίδιος, ο κάμπος των Μεγάρων απουσιάζει. Μήπως έστω και τώρα πρέπει να δώσει εντολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, να προσθέσει τουλάχιστον το έργο του φράγματος της Καμάρας, που θα είναι σωτήριο για τους παραγωγούς αλλά και για την αντιπλημμυρική προστασία των Μεγάρων;

Βέβαια εάν δεν βγαίνουν οι σφιχτοί προϋπολογισμοί του προγράμματος, τότε θα του πρότεινα να αφαιρέσει το έργο της περιοχής με τις βίλες.
Μην τους λυπάστε κ. Πρωθυπουργέ, γιατί οι εύποροι παραθεριστές ιδιοκτήτες του Λιβαδιού Αράχωβας, δεν παράγουν αγροτικά προϊόντα, το Χιονοδρομικό τους Κέντρο απολαμβάνουν!

Εδώ παράγουν για να θρέψουν την Αθήνα. Άρα εδώ τι κάνετε;

3. Η παράλειψη της Νέας Περάμου από το πρόγραμμα της επίσκεψης, όταν μάλιστα επί ένα χρόνο η πόλη είναι οδικά «αποκλεισμένη», από τις λανθασμένες ρυθμίσεις κυκλοφορίας και από την αργοπορία των εργασιών στην γέφυρα του Καρδατά.

Ξέρετε, κ Πρωθυπουργέ, αυτό το έργο είναι δικής σας ευθύνης.

Μήπως λοιπόν οι δίκαιες αντιδράσεις, για τα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει το έργο στην τοπική αγορά – κοινωνία και που θα μπορούσαν να χαλάσουν την εικόνα της επίσκεψης, ήταν ο λόγος της «παράκαμψης»; Προσωπική εκτίμηση ή πραγαματικότητα το ίδιο κάνει.

4. Η έλλειψη πολιτικής ευαισθησίας να επισκεφθεί τις επί Πρωθυπουργίας του καμένες περιοχές του Αλεποχωρίου, καθώς και την όμορφη αλλά πολύπαθη Κινέτα.
Βέβαια αυτές οι επισκέψεις θα έφερναν στην μνήμη μας τις πολιτικές ευθύνες για το μέγεθος της καταστροφής, από την λάθος επιλογή της κυβέρνησης να μην είχε μισθώσει έγκαιρα τα αναγκαία ελικόπτερα κατάσβεσης.
Επιπλέον θα αναδείκνυαν και τις αδιαφανείς, ελλιπείς και καθυστερημένες διαδικασίες του συνοδού Περιφερειάρχη, που με ευθύνη του έχει μετατρέψει το έργο της Κινέττας, σε νεότερο «Γεφύρι της Άρτας».

5. Την άνευ ουσιαστικού περιεχομένου επιθεώρηση του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων, με τις συνήθεις δηλώσεις περί πάταξης της εκληματικότητας με την εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη».

Βέβαια και εκεί για την μόνιμη υποστελέχωση του τμήματος Μεγάρων, για την διαχρονική υπολειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Περάμου και για την παντελή έλλειψη αστυνομικών σταθμών στην Κινέτα και το Αλεποχώρι. «Σιγή Ασυρμάτου».

Θα περίμενα βέβαια ο κ Μητσοτάκης και οι πολυπληθείς ακόλουθοί του, να επισκεφθούν και την περιοχή του Βλυχό και να δεσμευτούν δια ζώσης στους κατοίκους της περιοχής, ότι θα πατάξουν την παραβατικότητα και θα σταματήσουν άμεσα τους αδέσποτους και επικίνδυνους πυροβολισμούς.
Θα μου πει βέβαια κάποιος, ότι τώρα λαϊκίζεις.

Σίγουρα, αλλά δεν θα το ανέφερα αυτό το πραγματικά δύσκολο ζήτημα, εάν δεν το είχαν θέσει τοπικά κομματικά στελέχη της ΝΔ στο Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά εάν ο ίδιος ο κ Πρωθυπουργός δεν θεωρούσε, ότι για την λύση τέτοιων ζητημάτων αρκεί μόνο η πολιτική βούληση.
Αφού λοιπόν είναι ζήτημα μόνο πολιτικής βούλησης, τότε απλώς κάντε το!

Τέλος άφησα για σχολιασμό την ακραία συμφεροντολογική παράλειψη, που δεν είναι άλλη από την αποφυγή του κ. Πρωθυπουργού να επισκεφθεί την Πάχη και συγκεκριμένα το εργοτάξιο του έργου της διασύνδεσης της Κρήτης.

Αυτό το λέω, γιατί ο κ Μητσοτάκης και η συνοδεία του είχαν υποχρέωση με την παρουσία τους, να υπερασπιστούν το Εθνικής σημασίας έργο της κυβέρνησης και να διαβεβαιώσουν τους πολίτες υπεύθυνα, για το αν το καλώδιο είναι ασφαλές.

Αντ’ αυτού επέλεξαν να κρυφτούν και να αφήσουν τους άλλους, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Και μάλιστα όταν στις αντιδράσεις και στα ΟΧΙ, πρωτοστατούν επιφανή κομματικά στελέχη της ΝΔ, που εμφανίζονται ως σωτήρες των πολιτών και της περιοχής, από τα μεγάλα δεινά του καλωδίου.
Δηλαδή ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Ως επίλογο θα δανειστώ τα λόγια του κ. Πρωθυπουργού που ανέφερε ότι η επιτελική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι κυβέρνηση των έργων και των αποτελεσμάτων.

Συγχαρητήρια κ. Μητσοτάκη, αλλά αν τα βλέπαμε κιόλας θα ήταν για όλους καλύτερα!

Με εκτίμηση

Γιάννης Πομώνης
Δημοτικός σύμβουλος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button