1η άτυπη συνάντηση αγροδιατροφικών παραγωγών του Δήμου Μεγαρέων

Δελτίο τύπου της ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Μεγάρων αναφέρει ότι «στον απόηχο της επιτυχημένης εκθέσεως 13ης «Μεγάρων Γη» με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου και προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, κ. Γιάννη Καλλιπόζη και του Δήμου Μεγαρέων, πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2022 στα γραφεία της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, η 1η άτυπη συνάντηση των παραγωγικών φορέων του αγροτοδιατροφικού τομέα του Δήμου μας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους των παρακάτω φορέων:

– Ιωάννης Καλλιπόζης – αντιδήμαρχος Δήμου Μεγαρέων και πρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜΕ
– Αγάπη Ιωαννίδου – Γεωπόνος – προισταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας Δήμου Μεγαρέων
– Τάσος Πανταζής μέλος ΔΣ της ΔΗΚΕΔΗΜΕ
– Σωτήρης Καστάνης – πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Μεγάρων
– Παναγιώτης Μανωλόπουλος Γ. Διευθυντής Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Μεγάρων – Gerania Wines
– Αντώνης Παπαθανασίου – πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού
– Παναγιώτης Σακελλαρίου – πρόεδρος Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων – Agrosyn
– Δήμος Κουστέρης – μέλος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μεγάρων

Σε αυτή την 1η άτυπη συνάντηση, συζητήθηκαν τα οφέλη από την επιτυχημένη προβολή και δημοσιότητα που έλαβε η μεγαλύτερη ομελέτα και η 13η «Μεγάρων Γη», καθώς και τις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα των Μεγάρων.

Η ΔΗΚΕΔΗΜΕ τους παρουσίασε σύγχρονους επιτυχημένους τρόπους προϊοντικής προβολής και επικοινωνίας (Marketing Communication plans) στο εξωτερικό των αντίστοιχων μεγαρίτικων προϊόντων αυγά, λάδι, κρασί, φιστίκι το πώς προβάλλονται αυτά στο εξωτερικό (USA) τι θέση κατέχουν στην αγορά και η σύνδεση τους με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Θεματικές δράσεις και events για να ευνοηθεί η εξωστρέφεια η προβολή αλλά και η σύνδεση των τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό και την «Μεγάρων Γη». Τρόπους επισκεψιμότητας και τουριστική εκμετάλλευση των παραγωγικών μονάδων και των προϊόντων τους. Ενέργειες για τη διαφοροποίηση των μεγαρίτικων προϊόντων από άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα, την επικαιροποίηση της πιστοποίησης υπαρχόντων προϊόντων αλλά και όσων δεν έχουν πιστοποίηση με την στήριξη και την αιγίδα της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και του Δήμου Μεγαρέων. Ανασκόπηση της αγοράς και ανταγωνισμού, συνεταιριστικά θέματα, καθώς και τα προβλήματα των παραγωγών για περαιτέρω δράσεις.

Ο αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Καλλιπόζης, χαιρέτισε τη συνάντηση και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και συμφωνήθηκε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν – με πρωτοβουλία της ΔΗΚΕΔΗΜΕ – διευρυμένες ημερίδες για τον κάθε κλάδο ξεχωριστά και με τη συμμετοχή περισσότερων φορέων και αρμοδίων με στόχο την περαιτέρω προβολή της περιοχής, των προϊόντων των Μεγάρων αλλά και της σύνδεσής τους με τον θεματικό τουρισμό.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button