Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Μέγαρα

Ζητήματα που ετέθησαν - Τι απάντησε ο Πρωθυπουργός

Τον Δήμο Μεγαρέων, και συγκεκριμένα την πόλη των Μεγάρων, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί 15 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τονίστηκε ιδιαιτέρως και από τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, «είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία Πρωθυπουργός επισκέπτεται την πόλη εκτός προεκλογικής περιόδου με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων και όχι για εθιμοτυπικούς λόγους».

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρο Λιβάνιο, τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Αθανάσιο Μπούρα και τον γραμματέα της Βουλής, Ευάγγελο Λιάκο.

Παρόντες επίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρώτη επαφή του και στάση στα Μέγαρα, επέλεξε μια μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα στην ευρύτερη περιοχή για να συνομιλήσει με τους επαγγελματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω αύξησης τιμών πρώτων υλών, ζωοτροφών αλλά και ενέργειας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων, όπου όπως δήλωσε και στη συνέχεια, εξαίροντας το έργο του δυναμικού του τμήματος, «οι δείκτες εγκληματικότητας αυτήν την περίοδο είναι σε χαμηλά επίπεδα, όπως και σε όλη τη χώρα, αλλά παρουσιάζει αυξητική τάση η ενδοοικογενειακή βία, γεγονός που προκύπτει από την καταγραφή των συμβάντων».

Επόμενος σταθμός ήταν το Κέντρο Υγείας Μεγάρων για το οποίο εξήρε τις προσπάθειες όλων, με ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Ροϊλό τον διοικητή 2ης ΔΥΠΕ, που κατάφεραν το Κέντρο να είναι λειτουργικό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει κάθε περαιτέρω προσπάθεια για να καλυφθούν και οι υπόλοιπες οργανικές θέσεις των ιατρών.

Στο Δημαρχείο Μεγάρων και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ανέμεναν τον Πρωθυπουργό, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ.κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης, Κωνσταντίνος Φυλακτός, ο πρόεδρος του ΔΣ, Ιωάννης Δήμας, ο πρόεδρος του Ηρόδωρου, Σπύρος Τσιούνης, ο γραμματέας του ΔΣ, Μελέτης Λέλης και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Γιώργος Κουμπέτσος, Γιώργος Μπερδελής, Κλεάνθης Βαρελάς και Άγγελος Μακρυγιάννης.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ως επί το πλείστον ο χρόνος αναλώθηκε στην ανάδειξη των ζητημάτων που αφορούν στον Δήμο Μεγαρέων, τον λόγο έλαβε πρώτος ο δήμαρχος, Γρηγόρης Σταμούλης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προέβαλλε όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που κατά τη γνώμη του κατέχει ο Δήμος, με αίτημα να χρήζει μιας ιδιαίτερης μέριμνας από την κυβερνητική πολιτική προς την αναπτυξιακή του προοπτική. Τόσο εξ’ αιτίας των πληγμάτων που έχει δεχθεί ο Δήμος, αλλά και εκ του ότι παρουσιάζει, δυνητικά και σε πολλά επίπεδα, προοπτικές βελτίωσης και ανάπτυξης. Αυτό αποδεικνύεται αφ΄ενός από τα στοιχεία και δεδομένα του παρόντος (π.χ. τουριστικός προορισμός – ακτογραμμή, πρωτογενής τομέας αγροτοκτηνοτροφία, προϊόντα Π.Ο.Π, κ.α.) όσο και από τη σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του. Τέλος ο κ. Σταμούλης επεσήμανε συγκεκριμένους στόχους για την επίτευξη των οποίων ζήτησε την αρωγή της κυβερνητικής πολιτικής.

Στη συνέχεια πήραν οι κύριοι Πατούλης και Πέτσας, οι οποίοι εν ολίγοις επεσήμαναν όσα έχουν συμβεί μέχρις ώρας, αλλά και αυτά που αναμένονται, όπως η πολυπόθητη έναρξη των έργων αποκατάστασης της Κινέτας. Και οι δύο όμως διαπίστωσαν την άριστη σχέση που διατηρούν από το παρελθόν και έχουν και στο παρόν με τη Διοίκηση του Δήμου σε ένα κλίμα στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έλαβε τελευταίος τον λόγο για να ευχαριστήσει τους παρευρισκόμενους και να τονίσει ότι η επίσκεψή του δεν είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά επίσκεψη με συναντήσεις και συζητήσεις ουσιώδης. «Δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με τους επιχειρηματίες για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τόσο από τις αυξήσεις τόσο των ζωοτροφών όσο και της ενέργειας που καταναλώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κινητός σταθμός αστυνομίας για την Κινέτα είναι η επόμενη είδηση δια στόματος Πρωθυπουργού και γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στο αστυνομικό τμήμα Μεγάρων, μιας και όπως προαναφέραμε «υπάρχουν ουκ ολίγες αναφορές και καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας»,όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός. Στη συνέχεια απάντησε σε όλα τα αιτήματα που του έθεσε ο Δήμαρχος και έδωσε τις δικές του απαντήσεις, σε κάποια από αυτά, μεταξύ των όσων ετέθησαν για:

– Ασφάλεια πολιτών.
– Ενίσχυση των Αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό και μέσα.
– Δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού στην ΚΙΝΕΤΑ
– Έργα αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής προστασίας.
– Μείωση αντικειμενικών αξιών των αγροτεμαχίων (αυξήθηκαν λόγω Γ.Π.Σ).
– Αύξηση του προσωπικού στο Κ.Υ. Μεγάρων και λήψη μέτρων για την ασφάλειά του.
– Δημιουργία εσπερινού ΕΠΑΛ.
– Επίλυση θέματος των ναυπηγείων Ελευσίνας.
– Χρηματοδότηση μελετών, που έχει υποβάλει ο Δήμος Μεγαρέων στο πρόγραμμα Α.Τρίτσης.

Παρόντες σε διάφορα σημεία των επισκέψεων του Πρωθυπουργού ήταν και ο πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Σακελλαρίου, καθώς και στελέχη – μέλη της παράταξης.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, έκλεισε τον κύκλο συναντήσεων και επαφών του με μια χαλαρή βόλτα στην πλατεία Φρειδερίκης (Λυτάρα), πίνοντας, σε ένα εξίσου χαλαρό κλίμα, τον καφέ του με φίλους και συνεργάτες στο Pochette cafe bistrot.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button