Ο Σύριζα Π – Σ Ελευσίνας στηρίζει τον αγώνα των τοπικών επαγγελματιών

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ελευσίνας απέστειλε δελτίο τύπου, αμέσως μετά την ανακοίνωση από τον κ. Χαρδαλιά για παράταση του lockdown σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, το οποίο αναφέρει:

Χαιρετίζουμε την ίδρυση του Συλλόγου «Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων των Δήμων Ελευσίνας-Μαγούλας και Μάνδρας-Ειδυλλίας».

Χαιρετίζουμε επίσης την κινητοποίηση των μελών του για την αντιμετώπιση της αρνητικής κατάστασης στις δουλειές τους και στην πόλη μας γενικότερα. Πραγματοποίησαν περικύκλωση του Δημαρχείου και δύο εντυπωσιακές αυτοκινητοπομπές στους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης , προσκαλώντας σε κινητοποιήσεις τους Ελευσίνιους πολίτες. Αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ελευσίνας πήραν μέρος στις παραπάνω κινητοποιήσεις.

Είμαστε δίπλα σας, ούτε πιο μπροστά, ούτε πιο πίσω, γιατί πιστεύουμε ότι το κίνημα γεννιέται μέσα στην κοινωνική ζωή και δράση και εκφράζει με αυθεντικό τρόπο τα συμφέροντα της κοινωνίας μας και των στρωμάτων της .

Να επισημάνουμε όμως ότι σε μια εποχή που δεκάδες ή και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας χάνουν την μάχη με τον κορωνοϊό, σε μια εποχή που ο ιός και η ανέχεια κτυπούν την πόρτα πολλών συμπολιτών μας, η κυβέρνηση αντί να λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, λειτουργεί μέσα σε ένα κλίμα θολούρας και λοβιτούρας.

Σε ποια δεδομένα στηρίχτηκε η κυβέρνηση και αποφάσισε αυστηρό λοκντάουν σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα-Ειδυλλία;

Γιατί την Δευτέρα ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο και την Πέμπτη υπαναχώρησε;

Θα πρέπει ο Δήμος Ελευσίνας να απαιτήσει από τον ΕΟΔΥ να ενημερώνεται καθημερινά για τον αριθμό των κρουσμάτων της προηγούμενης μέρας, το άθροισμα των κρουσμάτων τις τελευταίες 15 ημέρες και από τη σχέση ενεργών-ασυμπτωματικών να προκύψει το πλήθος αυτών που μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Αυτό επιβάλλεται να γίνεται και σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων.

Αν η περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής ήταν επιβαρυμένη επιδημιολογικά και η εξέλιξη των κρουσμάτων είχε R πάνω από 1 τότε και μόνον τότε η απόφαση αυστηρού λοκντάουν θα ήταν μονόδρομος.

Η κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ δεν έχουν στοιχεία για επιβαρυμένη επιδημιολογικά Δυτική Αττική. Αυτό προέκυψε από τα εκατοντάδες- χιλιάδες τεστ που έκανε ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στους Δήμους της περιοχής, αλλά και από την απάντηση του υφυπουργού υγείας κ.Κοντοζαμάνη σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Αττικής κ.Γ.Τσίπρα.

Προκύπτει, βέβαια αμείλικτο το ερώτημα, γιατί η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση;

Γιατί δυσφημίστηκε η Ελευσίνα από τα πετσωμένα ΜΜΕ και πληγώθηκε η υπερηφάνεια των κατοίκων της, που χαρακτηρίστηκαν ανεξέλεγκτοι, απείθαρχοι, που τους αρέσει να ζούνε στην ανομία;

Η απάντηση είναι σε περίπτωση τρίτου κύματος της πανδημίας στην Αττική, να έχουν έτοιμο τον ένοχο. Όταν είναι ένοχοι οι ίδιοι με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους.

Η Δημοτική αρχή της Ελευσίνας στήριξε την κυβερνητική επιλογή του αυστηρού λοκντάουν εις βάρος των καταστηματαρχών και των κατοίκων της πόλης και ανέχθηκε τον διασυρμό της και των πολιτών της από τα μπουκωμένα με δημόσιο χρήμα ΜΜΕ.

Η Ελευσίνα που θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2023 και θα μεταδώσει το φως του πολιτισμού στους Ευρωπαίους πολίτες.

Όπως φαίνεται η εορταστική περίοδος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας χάθηκε.

Το ζητούμενο είναι η γενναία στήριξη τους, από την κυβέρνηση, με μη επιστρεπτέα οικονομική ενίσχυση ώστε να σταθούν όρθιες και η κάλυψη του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους των εργαζομένων τους.

Αλλά και γενικότερα πρέπει να παρθούν μέτρα στη λογική της ταυτόχρονης ενίσχυσης της ζήτησης (εισόδημα εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων κ.λπ) και της προσφοράς(στήριξη των επιχειρήσεων και της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών).

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ελευσίνας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button