Α. Χοροζάνης: «Ψηφίζω με γνώμονα τα πραγματικά συμφέροντα του λαού»

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου στις 2 Απριλίου

Στο τελευταίο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο (2 Απριλίου) εγκρίθηκε ψήφισμα ενάντια στην μετατροπή του Θριασίου σε μόνο covid Νοσοκομείου. Τα αιτήματα είναι σωστά (προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ενίσχυση του Κέντρου Υγείας) γι’ αυτό και ψηφίσαμε υπέρ.

Η έγκριση του ψηφίσματος από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταρρίπτει τους ισχυρισμούς και τα «αστειάκια» που κατά καιρούς πετάνε διάφορες παρατάξεις όταν ο σ. Χοροζάνης είναι ο μόνος που καταψηφίζει «ομόφωνες» αποφάσεις του Συμβούλιου. Αποδεικνύεται πως ο λόγος της καταψήφισης δεν είναι γιατί «βλέπει με κομματικά γυαλιά» ή «είναι αντιδραστικός» αλλά γιατί ψηφίζει με γνώμονα τα πραγματικά συμφέροντα του λαού! Αφού λοιπόν το συγκεκριμένο ψήφισμα προβάλλει αιτήματα πάγια των κατοίκων, των Σωματείων και των Φορέων της περιοχής, το στηρίζουμε! Αυτοί που πρέπει να προβληματιστούν και να νιώσουν άσχημα είναι όσοι παίρνουν αντιλαϊκές αποφάσεις, όχι εμείς!

Με βάση τα παραπάνω, να θυμίσουμε πως στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με θέμα «μέτρα ενάντια στην πανδημία» ψηφίσαμε «λευκό», γιατί οι προτάσεις περιορίζονταν σε θέματα ενημέρωσης. Στο τωρινό ψήφισμα περιέχονται προτάσεις που τότε είχαμε θέσει (π.χ. της επίταξης ιδιωτικών κλινικών) και «σύσσωμοι» οι Σύμβουλοι αρνήθηκαν ακόμη και να τις συζητήσουν γιατί «ήταν κομματικές». Εμείς λέμε μόνο «κάλλιο αργά παρά ποτέ» και τα συμπεράσματα στην κρίση σας.

Υπήρξε όμως και κάτι άλλο σημαντικό που προέκυψε από τη συζήτηση του ψηφίσματος. Οι παρατάξεις των κ. Κουμπέτσου και Βαρελά διαφώνησαν με το ψήφισμα. Διαβάζοντας τις τοποθετήσεις τους φαίνεται ξεκάθαρα πως στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική αναμασώντας τα επιχειρήματα Υπουργών και στελεχών της ΝΔ. Κι εδώ είναι το σημαντικό: Τόσα χρόνια προσπαθούν διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι να θολώσουν την κρίση του λαού με τα «άλλο πολιτικό κι άλλο κομματικό», «ναι στην πολιτικοποίηση όχι στην κομματικοποίηση», άλλος πλασάρεται ως «ανεξάρτητος», άλλος «ενωτικός» και ποιος ξέρει τι άλλα φρούτα θα βγουν. Έτσι ο λαός πέφτει στην παγίδα τους ή υποκύπτει στις υποσχέσεις και στις πιέσεις που του ασκούν «για το καλό της πόλης».

Οι «μη κομματικές» λοιπόν αυτές παρατάξεις δεν έχουν κανένα πρόβλημα να στηρίξουν την εγκληματική κυβενητική πολιτική στην Υγεία που εκθέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας! Κι αυτό το κάνει συνειδητά, γιατί βλέπει την Υγεία ως κόστος. Τις προσλήψεις κόστος, τις υποδομές κόστος, τις ΜΕΘ κόστος και δεν διστάζει να μετατρέπει το Θριάσιο σε νοσοκομείο «μιας νόσου» αφήνοντας στη μοίρα τους χιλιάδες που περιμένουν στις λίστες ή αυτούς που περιμένουν και πεθαίνουν έξω από τις ΜΕΘ. Κι ενώ θα μπορούσαν να επιτάξουν ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και να σωθούν άνθρωποι, όχι μόνο δεν το κάνουν αλλά στέλνουν επιπλέον «πελατεία» στους κλινικάρχες με το «κλείσιμο» του Θριάσιου.

Η μόνη απάντηση που τους ταιριάζει και που τους τρομάζει είναι ο αγώνας για το δικαίωμά μας στην Υγεία. Γιατί τίποτα δεν είναι αυτονόητο! Όλα κατακτιούνται! Συμμετέχουμε όλοι στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων Θριασίου με κύριο αίτημα να μην αλλάξει η λειτουργία του Νοσοκομείου, να γίνουν προσλήψεις, να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Λογότυπο, λογο Λαϊκή Συσπείρωση 2019

Παρασκευή 9 Απριλίου: Αυτοκινητοπορεία στις 6 μ.μ., με αφετηρία στα Λιντλ Ελευσίνας

Δευτέρα 12 Απριλίου: Στάση Εργασίας (7 π.μ. – 3 μ.μ.) και Συγκέντρωση στις 6 μ.μ., στην Πλατεία Ηρώων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button