Το σκυλί που επιτέθηκε σε μαθητή θα στειρωθεί και θα ελεγθεί από εκπαιδευτή

Επιστολή απέστειλε η πρόεδρος του νεοσύστατου φιλοζωικού σωματείου Μεγάρων «Αδέσποτος Παλμός», Μαρία Αρκομάνη, σχετικά με το περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε μαθητή:

«Σήμερα ενημερώθηκα για το περιστατικό με το παιδάκι που δέχθηκε επίθεση από το σκυλί .
Αμέσως πήγα στο σημείο εγώ, ο κτηνίατρος Ιερόθεος Κρητικός και ένας ακόμα εθελοντής να βρούμε το σκυλί.

Πραγματικά βρήκαμε το σκύλο, με το που πήγαμε εκεί. Τα 2 σκυλιά δεν μας επιτέθηκαν παρά κάθισαν να τα χαϊδέψουμε. Ήρθαν παιδιά από το Γυμνάσιο και μας μίλησαν για το περιστατικό και ήταν ένα παιδί, αυτός που κάλεσε το ασθενοφόρο το πρωί.

Άλλο ένα κορίτσι, μαθήτρια εκεί, μας είπε πως με αυτά τα σκυλιά παίζουν, τα χαϊδεύουν κ συγκεκριμένα ο σκύλος που δάγκωσε συνοδεύει καθημερινά 3 κορίτσια σπίτια τους και ξαναεπιστρέφει εκεί.

Επίσης ανέφεραν ότι παιδιά με μηχανάκια στην διάρκεια της μέρας και ενώ κοιμούνται τα σκυλιά τα προκαλούν γκαζώνοντας και φωνάζοντάς τους, νευριάζοντάς τα.

Παρόλα αυτά το σκυλί αύριο θα περισυλλεχθεί, θα στειρωθεί, καθώς η στείρωση ρίχνει τις ορμόνες του σκύλου και στο μεγαλύτερο ποσοστό ο σκύλος ηρεμεί και στην συνέχεια θα ελεγχθεί από πιστοποιημένο εκπαιδευτή αν είναι επικίνδυνο.

Σαφώς δεν είμαστε οι παρανοϊκοί εθελοντές που σιχαινόμαστε τους ανθρώπους και αγαπάμε μόνο τα ζώα, αλλά πρέπει να καταλάβουν πως οι άνθρωποι έχουν συμβάλλει προκαλώντας τα ζώα να κάνουν επιθέσεις. Δεν δικαιολογώ ούτε χαίρομαι εάν δαγκωθεί ένας άνθρωπος, ανεξαρτήτως ηλικίας. Όσο δεν υπάρχει παιδεία σε αυτό το θέμα τόσο θα υπάρχουν επιθέσεις.

-Στειρώνουμε τα ζώα για να μην γεννήσουν και υπάρξουν νέες εγκαταλείψεις.
– Όταν ένας άνθρωπος δει κάποιον να ενοχλεί ένα ζώο, είτε το προκαλεί με μηχανάκι (που κάνουν οι νέοι) είτε το εκφοβίζει, να του κάνουν παρατήρηση και να μην έχουν την δικαιολογία ότι είναι παιδί κ δεν πειράζει. Το θέμα είναι σοβαρό κ πρέπει να επέμβουν όλοι σε μια τέτοια πράξη. Ο σκύλος μπορεί να έχει φοβηθεί, να έχει εξαγριωθεί και να την «πληρώσει» ένας άνθρωπος, ένα παιδί που δεν θα φταίει σε τίποτα.

Θα σας στείλω και βίντεο από την ώρα που παρευρέθηκα εκεί, και βίντεο με παιδί που ήταν με μηχανάκι και παρόλα αυτά ο σκύλος δεν επιτέθηκε.

Είμαι διαθέσιμη για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε εσείς ή το κοινό σας.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button