Δήμος Μεγαρέων: «Φροντίδες του Δ. Μεγαρέων για τα αδέσποτα»

Διαβάστε το δελτίο του Δήμου Μεγαρέων:

Αμείωτες οι φροντίδες του Δήμου Μεγαρέων και για τα αδέσποτα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μπορεί να βρισκόμαστε στη μέση της πανδημίας του κορωνοϊού, που κυριαρχεί αυτό το διάστημα στην ζωή μας και στην επικαιρότητα, πλην όμως η Διοίκηση του Δήμου δεν σταμάτησε ποτέ να ενδιαφέρεται και να φροντίζει και για τα αδέσποτα ζώα στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, της Κινέτας, του Αλεποχωρίου και όλων των γύρω οικισμών.

Οι συναρμόδιοι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Φυλακτός Κώστας και Δήμας Ιωάννης με προσωπικό του Δήμου, εθελοντές και φιλόζωους φροντίζουν για να έχουν τα αδέσποτα νερό και τροφή. Μάλιστα την τελευταία εβδομάδα έχουν κυριολεκτικά οργώσει όλες τις περιοχές του Δήμου Μεγαρέων μοιράζοντας μεγάλες ποσότητες τροφών.

Εξάλλου ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Η συνεργασία μας με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας και τους φιλόζωους εθελοντές είναι διαρκής και άψογη.

Αφ’ ενός υπάρχει μέριμνα διανομής τροφών τακτικά στα αδέσποτα και αφ’ ετέρου, αρχίσαμε την κατασκευή «σπιτιών» – «κλουβιών» ζώων, τα οποία θα τοποθετηθούν στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, με το οποίο θα συνεργαστεί ο Δήμος, για να στεγάζουμε τα αδέσποτα, που θα προωθούνται σε αυτό, για να παραμείνουν, για όσο χρόνο απαιτηθεί για την θεραπεία τους.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος συνεργάζεται από πέρυσι τον Ιούνιο με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Κάθε σκύλος ένα σπίτι – Dogs Voice» για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και ήδη υπάρχουν αποτελέσματα.

Έχουν γίνει ήδη μέχρι σήμερα στειρώσεις σε διακόσια (200) αδέσποτα και το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά.

Επίσης οφείλω να επισημάνω ότι από την αρχή της συνεργασίας μας με τον Οργανισμό Dogs Voice έχουν ψηφιοποιηθεί τα μητρώα αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, έχουν καταγραφεί τα αδέσποτα ζώα προς υιοθεσία και λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Δήμου η σχετική πλατφόρμα https://strayvoice.org/megara/ μέσα από την οποία οι συμπολίτες μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης του κατοικίδιού τους, να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων και να βρίσκουν τις αγγελίες υιοθεσίας αδέσποτων ζώων του Δήμου, που προωθούνται σε υιοθεσία.

Εξάλλου πριν να ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού είχε προετοιμαστεί εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για το θέμα των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων με διανομή σχετικών εντύπων και με επισκέψεις στα Σχολεία, που δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων και όλες αυτές οι δράσεις έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας.

Σε κάθε περίπτωση στις φροντίδες της Διοίκησης του Δήμου όπως υπάρχει μέριμνα για την προστασία της δημόσιας Υγείας, υπάρχει και σχετική μέριμνα για τα αδέσποτα έτσι ώστε και αυτά να μην ταλαιπωρούνται και υποφέρουν, αλλά και κυρίως οι πολίτες να μην κινδυνεύουν.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button