Την Πρωτοχρονιά θα τιμηθεί ο «Εθελοντής της χρονιάς»

Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής ημέρα Εθελοντισμού από το 1985 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, προκειμένου να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των Εθελοντών.

 

Οι εθελοντές μεταδίδουν την χαρά της ανιδιοτελούς προσφοράς και της Αλληλεγγύης με πολλές δράσεις στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην Παιδεία, στο Περιβάλλον, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στην Υγεία στον Τουρισμό και αλλού.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει την ευκαιρία να προσφέρει ανεξαρτήτως ηλικίας και να νοιώσει  μέγιστη ικανοποίηση,  όταν το εγώ γίνεται εμείς.

 

Ο Εθελοντισμός είναι ένας εναλλακτικός τρόπος συμμετοχής του πολίτη στα Κοινά, αλλά κι ένα αντίδοτο στην εσωστρέφεια, στην αποξένωση και στον ατομισμό.

 

Δεν είναι απλά ένας όρος. Αποτελεί στάση ζωής, που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η Κοινωνική Δικαιοσύνη και η συλλογική συμμετοχή.

 

Είναι αυθόρμητη και ανιδιοτελής προσφορά ανθρώπινης ενέργειας και ηθελημένης παροχής υπηρεσιών στο Κοινωνικό σύνολο και φυσικά μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους, ο καθένας απ’ αυτούς,  με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης.

 

Στο Δήμο Μεγαρέων πολλές είναι κατά καιρούς οι δράσεις εθελοντισμού και κατά τη διάρκεια της χρονιάς, που πέρασε συμπολίτες έχουν προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες τους και για το λόγο αυτό την Πρωτοχρονιά θα τιμήσουμε ιδιαίτερα  τον “Εθελοντή της χρονιάς”.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button