Συνεδρίασε το τοπικό συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου για τη «Μήδεια»

Με πρόσκληση του δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη, το Σ.Τ.Ο ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, με το όνομα «Μήδεια», όπως αναφέρει δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας του δήμου Μεγαρέων.

Ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας σύμφωνα με προειδοποιήσεις της ΕΜΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την προσεχή εβδομάδα, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης προσκάλεσε, σε έκτακτη συνεδρίαση το Τοπικό Συντονιστικό Οργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μεγαρέων με τηλεδιάσκεψη και συζήτησαν το θέμα του καιρικού φαινομένου, που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας και την περιοχή μας με το όνομα «Μήδεια».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του δημάρχου, ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία κ. Κώστας Φυλακτός και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσιούνης Σπυρίδων, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Μεγάρων, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Μεγάρων, ο διοικητής του τμήματος τροχαίας Μεγάρων, η δασάρχης, εκπρόσωπος της Σχολής Πυροβολικού, οι εθελοντές και ο διευθυντής του δήμου.

Μετά τη σημερινή σύσκεψη ο κ. Σταμούλης δήλωσε:

«Σύμφωνα με έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε η ΕΜΥ και τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναμένεται σφοδρή κακοκαιρία με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας στην περιοχή μας με βροχοπτώσεις και έντονη χιονόπτωση.
Γι’ αυτό συγκάλεσα τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση. Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του δήμου είναι έτοιμος τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε οχήματα και μηχανήματα.

Όλες οι Υπηρεσίες του δήμου τίθενται από το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2021, σε ετοιμότητα.

Μένουμε σε εγρήγορση, σε επιφυλακή και είμαστε συντονισμένοι με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την περιφερειακή ενότητα δυτικής Αττικής , την πυροσβεστική, το στρατό, το δασαρχείο, την αστυνομία και την τροχαία και τις εθελοντικές ομάδες και με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε την έκτακτη αυτή κατάσταση.
Το γεγονός αυτό ελπίζω να περάσει σύντομα κι ανώδυνα. Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε σε συναγερμό.»

Έτσι λοιπόν συνιστάται σε όλους, από το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου 2021:

– Να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.
– Να ελέγξουν αν στις ταράτσες οι υδρορροές είναι βουλωμένες.
– Όσοι βρίσκονται σε περιοχές, που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ρέματα και χειμάρρους να αποφεύγουν να παραμένουν σε υπόγειους και ημιϋπόγειους χώρους .
– Μην επιχειρούν να διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους, που έχουν πλημυρίσει πεζοί ή με όχημα, για κανένα λόγο.
– Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι πολίτες να φροντίσουν να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
– Μην μετακινούνται σε δασικές περιοχές και κυρίως στις καμένες, γιατί θα κινδυνεύσουν να αποκλειστούν από τη χιονόστρωση.

Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνείστε με τα τηλέφωνα του δήμου:

Δημαρχείο Μεγάρων: 22960 81841
Νέα Πέραμος: 22960 32640
Γραφείο Τοπικής Κοινότητας Κινέτας: 22960 65487

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button