Επιστολή του δημάρχου στους Υπουργούς Π. Λαφαζάνη και Γ. Σταθάκη για τα διόδια της Ολυμπίας Οδού

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε μία κατάσταση για την οποία υπάρχει αναβρασμός στην τοπική μας κοινωνία λόγω της τεράστιας αδικίας που υφίστανται οι Δημότες μας. Συγκεκριμένα, λόγω παλαιότερων κυβερνητικών επιλογών και αποφάσεων η χρήση της εθνικής οδού έχει παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία με την επωνυμία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ. Η μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων από την μεριά της εταιρείας από την μία και η αδυναμία της πολιτείας στο πρόσφατο παρελθόν εξ’ αιτίας της έλλειψης πολιτικής βούλησης να ελέγξει αυτές τις καταστάσεις από την άλλη, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μίγμα παραλείψεων, υπερβολών και παρατυπιών που τελικά οι μόνοι που ζημιώθηκαν άμεσα ήταν οι κάτοικοι του Δήμου μας. Έμμεσα και σε δεύτερο χρόνο δέχτηκε ένα επιπλέον «πλήγμα» η σχέση εμπιστοσύνης πολιτείας – πολιτών, βασικό συστατικό για την διατήρηση των κοινωνικών ισορροπιών .

 

Επιθυμώντας να σας καταστήσουμε κοινωνούς αυτής της παράλογης πραγματικότητας που βιώνουν οι δημότες μας, σας παραθέτουμε τα στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος της αδικίας που σας περιγράψαμε παραπάνω:

 

  1. Οι προβλεπόμενες από τον νόμο παράπλευρες της εθνικής οδοί στο μεγαλύτερο μήκος της Εθνικής οδού στα όρια του δήμου μας, δεν υφίστανται (Λουτρόπυργος- Ν. Πέραμος- Μέγαρα-Κινέττα). Ειδικά στον Λουτρόπυργο, ενώ έχουν γίνει απαλλοτριώσεις και υπάρχουν οι σχετικές μελέτες, η υλοποίηση καθυστερεί χαρακτηριστικά και αναίτια
  1. Οι συχνές κατολισθήσεις στην ΠΕΟΑΚ, από Μέγαρα μέχρι Κινέττα, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, καθιστούν υποχρεωτική την χρήση της Εθνικής οδού.

 

Υπάρχουν όμως και άλλα σοβαρά θέματα, τα οποία οξύνουν ακόμη περισσότερο το θέμα των διοδίων.

 

  1. Οι αυξήσεις κατά 30% στο κόστος χρήσης των διοδίων Ελευσίνας (από 3,10€ σε 4,20 €) κατέστησαν δυσβάσταχτη την μετακίνηση και δημιούργησαν ένα σοβαρό επιπλέον κόστος σε αρκετές παραγωγικές ομάδες, που κάνουν συχνή χρήση της Εθνικής οδού (Αγρότες, Πτηνοτρόφοι, Πωλητές Λαϊκών Αγορών κ.α.).
  1. Η εξαγγελθείσα μείωση της τιμής των διοδίων για τους δημότες μας δεν εφαρμόζεται κατά τον τρόπο, που έχει ανακοινωθεί.
  1. Η συμβατική υποχρέωση της εταιρείας για χιλιομετρική χρέωση των διοδίων δεν έχει υλοποιηθεί με αποτέλεσμα την επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών μας.

 

Τα παραπάνω δημιουργούν στους πολίτες την πεποίθηση, πως είναι απροστάτευτοι στις «ορέξεις» και στις πρακτικές του κάθε ιδιώτη, που έχει συνάψει μια σύμβαση με το Κράτος, καθώς δεν υλοποιούνται οι συμβατικές υποχρεώσεις.

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, η λαϊκή κατακραυγή και η απειλή κοινωνικής έκρηξης για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Αντιμετώπιση ανάλογη της ελπίδας ότι κάτι άλλαξε, ότι κάτι είναι διαφορετικό πλέον και για «πρώτη φορά» στην νεότερη ιστορία της χώρας το συμφέρον των πολλών, το κοινό καλό θα είναι τελικά αυτό που θα υπερισχύσει.

 

Ζητούμε κατ’ ελάχιστον την κατάργηση των πλευρικών διοδίων και την μείωση της τιμής των διοδίων Ελευσίνας και Ισθμού.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών για τα διόδια της Ολυμπίας οδού

Λαϊκή Συσπείρωση: «Κατάργηση διοδίων στην Ολυμπία Οδό»

Εξαγοράστηκε ο δήμος με 34 ελαστικά απορριμματοφόρων – Καταγγελτική επιστολή Ευ. Δαλάκα

Ευχαριστίες δημάρχου στην Ολυμπία οδό Α.Ε. για τη δωρεά ελαστικών αυτοκινήτων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button