Θ. Μπούρας για παράταση κτηματολογίου: Ούτε το 5% της κτηματογράφησης δεν έχει προχωρήσει

Θ. Μπούρας για παράταση κτηματολογίου: Ούτε το 5% της κτηματογράφησης δεν έχει προχωρήσει

Νέα ιστοσελίδα – Έπιπλο μουστάκας

Ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας από την ημέρα ανάδειξης του θέματος που ανέκυψε με το μικρό χρονικό περιθώριο κατάθεσης των δικαιολογητικών για την κτηματογράφηση στην Δημοτική Ενότητα Μεγάρων του Δήμου Μεγαρέων και στην Δημοτική Ενότητα Οινόης του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους αρμόδιους φορείς και παρακολουθεί την εξέλιξη της κτηματογράφησης.
Κοντεύει να παρέλθει ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων (12 Μαρτίου 2019) και με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία ούτε το 5% της κτηματογράφησης δεν έχει προχωρήσει, και αυτό κυρίως από ιδιοκτήτες ακινήτων των οικισμών της Κινέττας και Αλεποχωρίου.
Ο κ. Μπούρας συναντήθηκε χθες στη Βουλή με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Δημαρά, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί η δυνατότητα παράτασης που ορίζει ο νόμος 2308/1995 (συνολικής διάρκειας 3 μηνών) και μάλιστα σε δύο φάσεις.
Βλέποντας, όμως, ότι ο χρόνος και πάλι δε θα είναι επαρκής ούτε με αυτές τις παρατάσεις, λόγω της πληθώρας δικαιολογητικών και της πολυπλοκότητας των διαδικασιών, το πιθανότερο είναι να χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση, για την οποία ο κ. Μπούρας θα πιέζει τον αρμόδιο Υφυπουργό προκειμένου να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω Δημοτικών Ενοτήτων να διεκπεραιώσουν τις αιτήσεις τους.

Ιωάννης Μήτσος – Μαθήματα Μηχανολογίας – άρθρα

Related posts