Κώστας Δέδες: Ο Αριστερόστροφος Φασισμός και η Δεξιόστροφη Δημοκρατία

Σε αντίθεση με τον τοπικό τύπο, εγώ θα αναφερθώ σε ένα γεγονός πολύ σημαντικό όπως το συλλαλητήριο στις 5 του Φλεβάρη, γιατί ο τοπικός μας τύπος ήταν πολύ απασχολημένος να τρέχει πίσω από τον Δήμαρχο και να τον φωτογραφίζει με το μαχαίρι στο χέρι, δηλώνοντας έτσι, ότι η κοπή της κάθε πίτας του κάθε συλλόγου σφραγίδα, είναι ποιο σημαντική από την αγνή αντίδραση του λαού μας, όταν αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει η πατρίδα του.

Από αυτήν τη στάση του τύπου λοιπόν συμπεραίνω ότι η τοπική εξουσία ήταν, ουδέτερα κατά του συλλαλητηρίου, αφού τα τοπικά Μ.Μ.Ε που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο και όχι μόνο, τήρησαν σιγή ιχθύος. Με το ίδιο σκεπτικό συμπέρανα ότι αφού κάλυψε ζωντανά όλη την ημέρα το συλλαλητήριο ο ΣΚΑΙ με τον Πορτοσάλτε μπροστάρη, το πράγμα ήταν στημένο από όλες τις πλευρές. Το συλλαλητήριο όμως είναι ένα γεγονός που η μεγάλη του άξια βρίσκετε στο “μετά“ στην ανάλυση δηλαδή και στις πράξεις που θα πηγάζουν από αυτό. Η αυτό καθ`εαυτό πράξη του συλλαλητηρίου δεν έχει ιδιαίτερη άξια καθότι δεν βγήκε από αυτό κάποιο γεγονός, κάποιο μήνυμα, κάποιο αποτέλεσμα για την λύση του προβλήματος της πατρίδας ή γενικά για το μέλλον και τον στόχο των κινητοποιήσεων.

Με όλον τον σεβασμό στους πολίτες που συμμετείχαν, ας μου επιτραπεί να χαρακτηρίσω το βασικό σύνθημα του η Μακεδονία είναι Ελληνική σαν το ποιο ανόητο και ανιστόρητο σύνθημα, διότι αποφέρει το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα για τον απλούστατο λόγο του ότι δεν αμφισβητείται η Ελληνικότητα της Μακεδονίας αλλά η Ελληνικότητα της Ελλάδας.

Όταν δηλαδή ο Ερντογάν αμφισβητεί, μέσα στο έδαφός σου, την συνθήκη της Λαζάνης (που καθορίζει τα σύνορα), όταν αποκαλεί το Ελληνικό έδαφος της Θράκης σαν δυτική Θράκη, όταν μιλούν για Μακεδονία του Αιγαίου, όταν οι Αλβανοί μιλούν για την μεγάλη Αλβανία, όταν το μισό Αιγαίο είναι γκρίζα ζώνη και γι` αυτό διοικείται από το ΝΑΤΟ, όταν η Κρήτη κατακλύζεται από Ισραηλινούς στρατιώτες και παραχωρήθηκε σαν αμιγώς επιχειρησιακό έδαφος των Η.Π.Α, όταν εν τέλει η πατρίδα μας τελεί υπό καθεστώς κατοχής ξένων δυνάμεων, ποια ακριβώς Ελλάδα αντιπροσωπεύει το σύνθημα η Μακεδονία είναι Ελληνική; Το Ελληνική, σε ποια Ελλάδα απευθύνετε, στην Ελλάδα μέχρι την Λάρισα και τα Κύθηρα;

Αυτό το σύνθημα το στηρίζουν βέβαια κάτι τύποι που λίαν επιεικώς τους αποκαλείς πατριδοκάπηλους, όπως κάποιοι ηγέτες της εκκλησίας ζωντανοί και νεκροί, κάποιοι ιστορικοί, τρομάρα τους, που αποκαλούν τον Κολοκοτρώνη Μασόνο, αποκαλούν τον προδότη της Κύπρου και της Ελλάδας Παπαδόπουλο πατριώτη, τον Μεταξά αντιστασιακό και το ΚΚΕ φασιστικό κόμμα.
Είναι οι ίδιοι, κατά κανόνα πράκτορες διαφόρων μυστικών υπηρεσιών, που παρερμήνευσαν εσκεμμένα την φράση του Μίκη Θεοδωράκη για τον αριστερόστροφο φασισμό σαν να είναι ένα συγχωροχάρτι από αυτόν, των δεξιόστροφων φασιστών, που κατατάσσονται όλοι αυτοί.

Να θυμίσω την φράση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου: «Καλύτερα χουντικός και φασίστας παρά άθεος ή αντάρτης». Φασίστας είναι αυτός που πιστεύει στην οργάνωση της κοινωνίας μέσω διαστρωματώσεων
(fascio) που καθορίζονται από την διάκριση των φιλών, σε ανώτερες και κατώτερες, σύμφωνα με την σχέση, κυρίου και δούλου, κατά τον Χέγκελ. Η έννοια λοιπόν το φασισμού δεν είναι δυνατόν να συνοδεύεται από οποιονδήποτε επιθετικό προσδιορισμό διότι παύει να είναι αυτό που πρεσβεύει. Ο Μίκης με την φράση του αυτή άλλο πράγμα ήθελε να τονίσει.

Το ίδιο ισχύει και με την έννοια της λέξης Δημοκρατία, η οποία επίσης δεν αποδέχεται κανέναν επιθετικό προσδιορισμό. Η φράση π.χ κοινοβουλευτική δημοκρατία, ουδεμία σχέση έχει με την αρχική έννοια διότι δημοκρατία σημαίνει την άσκηση της εξουσία άμεσα από τον Δήμο και όχι από το κοινοβούλιο ή από κάποια επιτροπεία ή από κάποιους θεσμούς. (λεγε με Ευρωπαϊκή Ένωση).

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και επειδή ήρθε η ώρα που οι έννοιες θα πρέπει να είναι πεντακάθαρες, έτσι ώστε από αυτές, να πηγάζουν δράσεις και πράξεις με ξεκάθαρα μηνύματα, θέλω να προσθέσω ακόμη μια έννοια που με τίποτα δεν επιδέχεται και αυτή, κανέναν επιθετικό προσδιορισμό και δεν είναι άλλη από την ΠΑΤΡΙΔΑ. Ο πατριωτισμός είναι το κλειδί για την απαλλαγή μας από τα βάσανα που έχουν φορτώσει στον υπέροχο λαό μας τα φασισταριά, που είναι εκπρόσωποι του απόλυτου καπιταλισμού των αγορών και των χρηματιστηρίων. Αυτόν τον πατριωτισμό ΜΟΝΟ το ΕΠΑΜ μπορεί να τον εκφράσει, διότι με τις πράξεις του τεκμηριώνει την απόφαση που έχουμε πάρει όλοι εμείς που ανήκουμε σε αυτό το κόμμα, που δεν είναι άλλη από αυτή που πρότασσε ο Ρήγας, ο Κολοκοτρώνης, ο Βελουχιώτης, ότι
ο αγώνας για την πατρίδα είναι αγώνας μέχρι τελικής πτώσεως.

Αγαπητοί συμπολίτες σύντομα θα κληθείτε από το ΕΠΑΜ να πάρετε θέση που αφορά αποκλειστικά το συμφέρον της πατρίδας του έθνους και του λαού μας. Μόνο έτσι ο κάθε ένας μας θα δικαιούται να αποκαλείται ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button