Μαζί με Όραμα: Ακόμα μία περιβαλλοντική καταστροφή στα όρια του δήμου μας

Ένα ατύχημα λίγων λεπτών ήταν αρκετό για να γεμίσει ο κόλπος της Πάχης από αργό πετρέλαιο και να βιώσουμε μία ακόμα περιβαλλοντική καταστροφή στα όρια του δήμου μας. Όταν λειτουργούν εγκαταστάσεις σαν αυτές των ΕΛΠΕ ένα ατύχημα είναι αναμενόμενο αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι δικαιολογημένο. Καμία δημοτική διοίκηση δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αποκλείονται τέτοια ατυχήματα. Οφείλει όμως να εφιστά συνεχώς την προσοχή της εταιρίας στα πλαίσια της έγκαιρης πρόληψης. Καλό είναι ο κ. Σταμούλης να μας ενημερώσει για τυχόν ενέργειες που έπραξε ώστε να αποδείξει αν λειτούργησε προληπτικά διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του δήμου μας.
Το παραλιακό μέτωπο είναι αυτό που μαζί με τον υπόλοιπο φυσικό πλούτο θα δώσει την πολυπόθητη υγιή τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον. Εικόνες του θαλάσσιου χώρου όπου το μαύρο κυριαρχεί δεν έχουν καμία σχέση με τις εικόνες που θέλουμε να δούμε στο δήμο μας με παραλίες γεμάτες από επισκέπτες την τοπική οικονομία να εκτινάσσεται στα ύψη.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Κλεάνθης Βαρελάς λίγες ημέρες πριν την ρύπανση του κόλπου είχε συνάντηση με καταστηματάρχες στην Πάχη. Όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν αφορούσαν την αξιοποίηση των υφιστάμενων δομών και υποδομών και τη δημιουργία νέων με σκοπό η Πάχη να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς. Οι δηλώσεις μέσα από «διαφημιστικά» σύντομα βίντεο δεν προσφέρουν τίποτα άλλο εκτός από προσωπική προβολή και «ευλογία» μικροέργων συντήρησης και τακτικής υποχρέωσης. Η πραγματική αλλαγή της σημερινής κατάστασης θα γίνει μέσα από έργα και δράσεις που θα προβάλλουν το φυσικό κάλλος της περιοχής, τα αξιοθέατα καθώς και τους επαγγελματίες που αγωνίζονται καθημερινά και προσφέρουν στην τοπική οικονομία μέσα από τον κύκλο εργασιών τους.
Ο δημοτικός συνδυασμός Μαζί με Όραμα έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία και την θωράκιση του περιβάλλοντος με επίκεντρο τον άνθρωπο. Για να δούμε ένα δήμο Μεγαρέων όπως θέλουμε και όπως του αξίζει θα πρέπει να τον διατηρήσουμε καθαρό και με τα χρώματα που η φύση τον προίκισε.

Εκ του γραφείου τύπου.

Ενημέρωση του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» και υποψήφιου δημάρχου κ. Κλεάνθη Βαρελά από τον διοικητή και τα μέλη του λιμενικού τμήματος Μεγάρων

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button