Συν. Τύπου του Γ. Μιχάλαρου για την αποχώρησή του από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, ο κ. Γεώργιος Μιχάλαρος όπου και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι θα συνεχίσει σαν απλός δημοτικός σύμβουλος την θητεία του.

Όπως αναφέρει, οικογενειακοί λόγοι και λόγοι επιβάρυνσης της υγείας, τον κάνουν να μην συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη Προεδρείου, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, που γίνεται κάθε 2 χρόνια όπως ορίζει ο νόμος.

Ο κ. Γεώργιος Μιχάλαρος συμμετείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο για 5 θητείες, 2 ως συμπολίτευση και 3 ως αντιπολίτευση.

Ορόσημο, χαρακτήρισε τη θητεία του στο προεδρείο ο Δήμαρχος.

Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Μιχάλαρου:
«Αγαπητοί φίλοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Αφού σας καλωσορίσω στο σημερινό κάλεσμά μου, θέλω ταυτόχρονα να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας εδώ σήμερα και κυρίως για την διάθεση του πολύτιμου χρόνου σας.

Θέλω να πιστεύω ότι τούτο το κάλεσμα, με την λεγόμενη συνέντευξη τύπου, έπρεπε να πραγματοποιηθεί, όχι για δημοσιότητα αλλά για έναν ιδιαίτερο λόγο για μένα.

Τον λόγο ότι, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να παρερμηνευτεί μια προσωπική μου απόφαση που αμέσως θα σας ανακοινώσω, στον βωμό μιας διαφορετικής πολιτικής ερμηνείας.

Μετά από ώριμη σκέψη που από αρκετό καιρό με βασάνιζε και με σεβασμό στον υψηλό θεσμό του Προέδρου του Δ.Σ, αποφάσισα να ζητήσω από τον Δήμαρχο, τον αγαπητό μου φίλο και σεβαστό μου κουμπάρο, να μην με υπολογίσει στη νέα Διοίκηση του δεύτερου μισού της θητείας του συνδυασμού μας στο τιμόνι του Δήμου μας.

Πιστέψτε με ότι η λήψη της απόφασης αυτής δεν ήταν καθόλου εύκολη για μένα, αντίθετα ήταν βασανιστικά δύσκολη, εφ’ όσον έπρεπε να αποφασίσω να αναστείλω κάτι που το έκανα με ιδιαίτερη αγάπη, για προσφορά στην πόλη μου και βοήθεια στους συνανθρώπους μου.

Όμως, το έκρινα αναγκαίο διότι αφ’ ενός μεν σοβαροί οικογενειακοί λόγοι μου έχουν προκύψει και αφ’ ετέρου έκρινα ότι πλέον πρέπει να προστατέψω την κλονισμένη υγεία μου, από άγχος και κούραση έναντι των σοβαρών μου υποχρεώσεων, που προκύπτουν από την άσκηση των καθηκόντων μου.

Πάντοτε πίστευα, ότι οι ασχολούμενοι με τα κοινά, πρέπει καλά να γνωρίζουν, ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους και τις αντοχές τους, πότε πρέπει να εισέλθουν, και πότε πρέπει να αποχωρήσουν, από υπεύθυνες θέσεις.

Για τους λόγους αυτούς θεώρησα ότι ο κύκλος μου σε υψηλά καθήκοντα Διοίκησης, έκλεισε.

Όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος.

Είχα την εξαίρετο τιμή να εκλεγώ με την συνεχόμενη εμπιστοσύνη του Μεγαρικού Λαού,. 5 4/ετίες στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Σχεδόν 20 χρόνια.

Ως αντιπολίτευση τις 3 4/ετίες και ως συμπολίτευση τις 2.

Σαν Διοίκηση είχα την μεγάλη τύχη να υπηρετήσω ως στέλεχος σε δύο πολύ σημαντικές για τον Δήμο μας, Διοικήσεις. Αυτήν του κ. Χρ. Σύρκου ως Αντιδήμαρχος και σε αυτήν του κ. Γρ. Σταμούλη ως Πρόεδρος του Δ.Σ.

Και στις δύο Διοικήσεις έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό σε όλα τα επίπεδα. Προσέφερα με όλες μου τις δυνάμεις τις υπηρεσίες μου επιτελώντας πάντοτε στο ακέραιο το καθήκον μου.

Αποχωρώ από τα αξιώματα της Διοίκησης με ήσυχη την συνείδηση μου εφ’ όσον πιστεύω ότι τόσο στον Δήμο μας, όσο και στους έχοντες την οποιαδήποτε ανάγκη μου συμπολίτες μας, προσέφερα με ειλικρίνεια και τιμιότητα, ότι περισσότερο μπορούσα να προσφέρω με τις μικρές μου δυνατότητες, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Στα 2,5 χρόνια της σημερινής Διοίκησης με πρωτεργάτη το Δήμαρχο και με την υπερπροσπάθεια όλων των στελεχών του συνδυασμού μας παλιών και νέων, πιάσαμε τον αρχικό μας στόχο. Βάλαμε τον Δήμο σε μία νέα σωστή τροχιά λειτουργίας.

Με νύχια και με δόντια δουλέψαμε ασταμάτητα να τον καταστήσουμε πιο αποδοτικό, πιο αποτελεσματικό, πιο νοικοκυρεμένο, και φυσικά πιο συνεπή στις υποχρεώσεις του.

Σε όλα αυτά, θεωρώ ότι έβαλα «γερή πλάτη» με κούραση, άγχος και πολλές φορές με στενοχώρια , λόγω οικονομικής στενότητας.

Για τους λόγους που πιο πάνω ανέφερα έλαβα την απόφαση που σας εξήγγειλα.

Φυσικά η έλλειψη της παρουσίας μου από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν σημαίνει και την απουσία μου από τα έδρανα του σώματος. Θα παραμείνω ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος για να συνδράμω όσο μπορώ στη συνέχιση του έργου, και στην βοήθεια του Δημάρχου και της Διοίκηση σε όποιον τομέα θα χρειαστώ.

Αποχωρώντας από το Προεδρείο του ΔΣ θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους όλων των παρατάξεων, για την συνεργασία τους και τον σεβασμό στο πρόσωπό μου σε αυτά τα χρόνια της Προεδρίας μου και να τους προτρέψω και να τους παρακαλέσω να βοηθήσουμε όλοι και τον νέο Πρόεδρο στο δύσκολο έργο του ούτως ώστε να προστατέψουμε το θεσμό και το κύρος τους σώματος, μακριά από στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις και ακρότητες σε υψηλούς τόνους.

Δεν θα Παραλείψω φυσικά να εκφράσω και τις εκ βάθους καρδίας μου ευχαριστίες σε όλους εσάς και στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που εκπροσωπείτε, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της περιοχής μας, για την σωστή και αμερόληπτη κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος απευθυνόμενος προς τους συμπολίτες μου, πολλοί των οποίων με προέτρεψαν να αναθεωρήσω τη απόφασή μου και να παραμείνω στην Διοίκηση, θέλω να τους διαβεβαιώσω όλους, Μεγαρίτες και Νεοπεραμιώτες, ότι ο Δήμος μας βρίσκεται σε «καλά χέρια» με έναν Δήμαρχο βαθιά γνώστη της Διοίκησης, με υψηλό πνεύμα νοικοκυρέματος, εντιμότητας, και οικονομίας, αλλά και με ένα πολύ δυνατό επιτελείο συνεργατών, αποτελούμενο από έμπειρους παλιούς αλλά και νέους σε ηλικία ανθρώπους, όλους καταξιωμένους στον επαγγελματικό και οικογενειακό τους χώρο, που οδηγούν τον Δήμο με επιτυχία.

Σας ευχαριστώ όλους και σας ζητώ συγγνώμη αν μακρηγόρησα. »

Παρόμοια άρθρα

Back to top button