Κουντεμάνης Σ. – Μπουραζέρης Κ.: «Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Μεγαρέων»

Επιστολή των μελών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαρέων του συνδυασμού «Τώρα», Σπύρου Κουντεμάνη και Κώστα Μπουραζέρη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαρέων με θέμα «Επιστολή προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων».

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Από την αρχή της περασμένης εβδομάδας εκφράσαμε στους συναδέλφους μας, μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαρέων, την ανησυχία μας για την, φημολογούμενη, δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας. Δυστυχώς δεν έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ούτε κάποια άλλη προσπάθεια, προκειμένου να προχωρήσουμε, εγκαίρως, σε κάποιο ψήφισμα καταδίκης και ρητής δήλωσης εναντίωσης σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια.

Ως εκ τούτου, σας παρακαλούμε θερμά να διαβάσετε την επιστολή μας, και να ενημερώσετε για τις θέσεις μας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην έκτακτη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου 2020.

Κυρίες & Κύριοι,

Ως μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαρέων, με την παρούσα επιστολή, εκφράζουμε την αντίρρησή μας στην δημιουργία οποιασδήποτε μορφής δομής φιλοξενίας προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Αφορμή για την πρωτοβουλία μας αυτή είναι οι φήμες που, όλο και εντονότερα, ακούγονται τις τελευταίες εβδομάδες.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι εδώ και δεκαετίες όλες οι παρεμβάσεις, αλλά και η αδιαφορία, της Κεντρικής Διοίκησης είχαν ως αποτέλεσμα την διαρκή και συνεχιζόμενη υποβάθμιση του τόπου μας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά:

 • Την διακοπή, για μεγάλο χρονικό διάστημα, της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας.
 • Τον σχεδιασμό για την Ηλεκτρική Διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρώτικη Ελλάδα που προβλέπει την προσαιγιάλωση του καλωδίου σύνδεσης στην περιοχή μας.
 • Την απομάκρυνση υπηρεσιών όπως η Δ.Ο.Υ. και η Δ.Ε.Η.
 • Την απόπειρα δημιουργίας μονάδας εξόρυξης Βωξίτη.
 • Τον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στη νήσο Ρεβυθούσα ,ένα έργο που συνέτεινε στην γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής μας.
 • Τη διέλευση από την περιοχή μας των δυο αγωγών Φυσικού Αερίου, που μεταφέρουν το φυσικό αέριο προς και από τη νήσο Ρεβυθούσα. Και την εξαίρεση του Δήμου μας ακόμα και από το τελευταίο πρόγραμμα σύνδεσης νέων περιοχών με το δίκτυο διανομής φυσικού αεριού.
  Και παλαιότερα,
 • Τη χάραξη της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου αλλά και της γραμμής του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που είχαν αρνητικά αποτελέσματα.
  Διέκοψαν οριστικά και αμετάκλητα την δυνατότητα συνεχούς και ομαλής ανάπτυξης του οικιστικού ιστού της πόλης των Μέγαρων προς το θαλάσσιο μέτωπό της.
  Επίσης ο ελλιπής, όπως αποδείχτηκε, σχεδιασμός των μεγάλων αυτών έργων συντέλεσε στο να υποστούν τεράστιες καταστροφές η Νέα Πέραμος και η Κινέτα στις τελευταίες πλημμύρες.

Πολλά από τα παραπάνω έργα είχαν τεράστια συμβολή στη ανάπτυξη της χώρας μας, αλλά είχαν και τεράστιο περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος για τον Δήμο μας.

Στον αντίποδα, δεν μπορούμε να σκεπτούμε κανένα έργο, ή άλλης μορφής παρέμβαση, της Κεντρικής Διοίκησης που να άφησε θετικό αποτύπωμα στον τόπο μας.

Μας είναι, λοιπόν, αδύνατον, σαν μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαρέων, να ανεχτούμε οποιαδήποτε επιπλέον ενέργεια που θα υποβαθμίσει περαιτέρω τον Δήμο μας.

Ενημερώνουμε όλους τους αρμόδιους φορείς ότι, τόσο εμείς όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας, θα αντιταχθούμε στη οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφυγών.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε βήμα πίσω από δω και στο εξής.

Αρκετά υποβαθμίστηκε ο τόπος μας και οι ζωές μας.

Σας παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί, ακόμα και η σκέψη, για την κατασκευή δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο μας.

Με εκτίμηση,

Κουντεμάνης Σπύρος
Μπουραζέρης Κώστας

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button