Λαϊκή Συσπείρωση: «Νόμος για το περιβάλλον – Περιβαλλοκτόνος & πυρομανής»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση»:

Πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος «περιβαλλοντικός» νόμος μετά από συζήτηση, που ήταν άκρως διαφωτιστική για το ρόλο που παίζει η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα στην εξυπηρέτηση μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων. Έχουμε λοιπόν την κυβέρνηση να προσπαθεί να πείσει πως η «ανάπτυξη» , οι επενδύσεις και η εμπορευματοποίηση της γης, των βουνών, των δασών και των ακτών είναι ωφέλιμα για το λαό και το περιβάλλον!

Σκεφτείτε για παράδειγμα, πόσο ωφέλιμη θα είναι για το λαό των Μεγάρων η εξόρυξη βωξίτη στα Γεράνεια ή η δημιουργία αιολικών και ηλιακών πάρκων. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα άλλα κόμματα ασκώντας ανούσια «διαχειριστική» κριτική, με θλιβερό πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ, που όταν ήρθε η ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας αποχώρησε(!) προφανώς για να μην καταψηφίσει έναν νόμο που ο ίδιος είχε ετοιμάσει και τώρα κατεβάζει «ρετουσαρισμένο» η ΝΔ!

Το ΚΚΕ στάθηκε στην ουσία του ζητήματος, που δεν είναι άλλη από την παράδοση άνευ όρων του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και της Διαχείρισης Αποβλήτων στα «πράσινα αρπακτικά».

Η κυβέρνηση, επικαλούμενη και τη νέα «ύφεση», δίνει γη και ύδωρ στους μεγαλοεπιχειρηματίες που ετοιμάζονται για «χρυσές δουλειές» ρημάζοντας το περιβάλλον και προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια στον λαό.

Την ίδια ώρα που θα ακριβαίνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ και της τηλεθέρμανσης, που θα γίνονται διακοπές ρεύματος, που ο λαός θα παγώνει, κάποιοι θα θησαυρίζουν γεμίζοντας θάλασσες και βουνά με ανεμογεννήτριες και αιολικά πάρκα ανεξέλεγκτα, καταστρέφοντας το περιβάλλον. Απλοποιούνται οι όροι αδειοδότησης επιχειρήσεων, σε δάση, οικοσυστήματα, όπου τους συμφέρει, ενώ άδειες τώρα μπορούν να δίνουν και ιδιωτικές εταιρείες! Πάρτι κυριολεκτικό σε βάρος της Υγείας, της ασφάλειας, της ζωής τελικά του λαού!

Από την άλλη, για να «χρυσώσουν το χάπι» αφήνουν να διαρρέουν «φήμες» από διάφορους βουλευτές κι άλλους παρατρεχάμενους (βλ. Κινέτα) πως θα τακτοποιηθούν τα αυθαίρετα (για μια ακόμα φορά) παίζοντας με τον πόνο του απλού λαού και κρατώντας τον όμηρο επειδή θέλει «ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του». Την ίδια στιγμή βέβαια αφήνει, όχι παραθυράκια, αλλά πόρτες ολόκληρες σε διαφόρων ειδών «μπίζνες» στο όνομα της «ανάπτυξης» που κυριολεκτικά δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο στο όνομα της κερδοφορίας τους.

Η δημοτική αρχή βέβαια δε λέει κουβέντα για όλα αυτά που θα έχουν οπωσδήποτε επιπτώσεις και στη δική μας περιοχή. Και σιωπά γιατί προφανώς συμφωνεί με αυτήν την περιβαλλοντοκτόνα πολιτική! Αν ασχοληθεί θα είναι για να ψάξει να βρει καμιά «συμφέρουσα» επένδυση συνεργαζόμενη με την Περιφέρεια, που διακρίνεται κι αυτή για τον ζήλο της σε τέτοιες «επενδυτικές πρωτοβουλίες» που ρημάζουν και θα ρημάξουν ακόμα περισσότερο τον τόπο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση και να αντισταθεί σε κάθε σχέδιο εμπορευματοποίησης, υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής του. Το περιβάλλον είναι κοινωνικό αγαθό και η προάσπισή του καθήκον του λαού.

Στον λαό ανήκουν τα δάση, τα βουνά και οι ακτές και κανείς δεν θα μπορέσει, όταν αγωνιστεί, να του τα πάρει!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button