Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές: Περιήγηση σε αρχαιολογικούς χώρους των Μεγάρων με την αρωγή του Δ. Μεγαρέων

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει: «Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής συμπεριέλαβαν και ανέπτυξαν δράση με περιήγηση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία των Μεγάρων, την Κυριακή 26 Μαΐου, με την αρωγή του Δήμου Μεγαρέων.

Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής που ξεκίνησε από την Κρήνη του Θεαγένους και συνέχισε στην οδό Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, στον λίθινο αρχαίο αγωγό, στη βόρεια επέκταση της πόλης. Η περιήγηση κατέληξε στο αρχαίο υδραγωγείο του Ορκού και στα εκκλησιαστικά μνημεία του Ελαιώνα, όπου ο κόσμος μεταφέρθηκε με λεωφορείο που διέθεσε ο Δήμος. Στον προαύλειο χώρο του Αγίου Αθανασίου πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με τον Σπύρο Παπανικόλα από το MUSICart School Μεγάρων.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης απηύθυνε ευχαριστίες προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, τις αρχαιολόγους κυρίες Καζαζάκη και Ζαγκουδάκη για τη δράση, τον Σπύρο Παπανικόλα, τον Κώστα Χατζόπουλο και τη Ρένα Χατζοπούλου που πλαισίωσαν, αφιλοκερδώς, με μουσική και τραγούδια την εκδήλωση στον προαύλειο χώρο του Αγίου Αθανασίου δηλώνοντας επίσης «πως τέτοιου είδους δράσεις είναι άκρως σημαντικές, καθώς γνωρίζουμε τον τόπο μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά ουσιαστικά και σε βάθος. Τέτοιες δράσεις είναι ανάγκη να επαναληφθούν, όχι μόνο για εμάς αλλά και για να προσελκύσουν και κόσμο που ενδιαφέρεται να γνωρίσει όσα γνωρίσαμε εμείς σήμερα από τους κατάλληλους ανθρώπους».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button