Άγγ. Μακρυγιάννης: «Έχετε κάποιο όραμα για το μέλλον του Δήμου μας;»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Μεγαρέων, επικεφαλής του συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις» και υποψήφιου δημάρχου Μεγαρέων, Άγγελου Μακρυγιάννη.

Όλα δείχνουν, ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου μας οδεύει προς το τέλος της. Παρότι υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που φαίνεται, ότι θα την στηρίξουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Όλοι καταλαβαίνουμε, ότι τα ατομικά μικροσυμφέροντα κάποιων πολλές φορές είναι πάνω από το γενικό συμφέρον του τόπου μας.

Συμφέροντα εργασίας διμήνου – τριμήνου στο δήμο, η ελπίδα μιας μικρή – μεσαίας προμήθειας υλικών στο δήμο, να μην μου πειράξεις το παρατημένο τρακτέρ του παππού μου έξω από το σπίτι μου (όπου ενοχλεί την κίνηση) και άλλα τόσα μικρά και μεγάλα που μας οδήγησαν σε αυτή την πολύ άσχημη εικόνα των πόλεών μας. Και από την άλλη πλευρά μίας γηραιάς διαχειριστικής διοίκησης όπου το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η επανεκλογή της.

Αυτό δεν χρειάζεται να ασχολείται και πολύ κάποιος για να το καταλάβει. Ζούμε όλοι μας με τις ίδιες εικόνες εδώ και κάμποσες δεκαετίες χωρίς καμία βασική αλλαγή στους χώρους και τις χρήσεις, με εξαίρεση βέβαια τα μπλε πεζοδρόμια, όπου και αυτά τα συνηθίσαμε. Εκτός του μηδενικού αποτυπώματος σε έργα και ανάπτυξη που θα μας παραδώσετε τον Οκτώβριο κ. Σταμούλη ξέρετε, ότι με τα έργα που κάνουν οι διάφορες εταιρείες θα μας αφήσουν μια πολύ χειρότερη από την παλαιά κατάσταση πίσω τους;

Τα ατελείωτα έργα των γεφυρών της Ολυμπίας Οδού που δεν ασχοληθήκατε ούτε μια ώρα, άλλα και του καλωδίου υπερυψηλής που πέρασε με τις ευλογίες σας, αφήνουν σημεία πολύ επικίνδυνα στην οδοποιία για το μέλλον. Διότι ποτέ δεν επιβλέψατε με τις υπηρεσίες μας την εξέλιξη αυτών των έργων. Και πραγματικά εάν περιμένετε ανταποδοτικά μάλλον αυταπατάστε.

Τελικά όλο σας το όραμα για το μέλλον απεικονίζεται σήμερα στην εικόνα της Βαρέας. Μιας περιοχής με όλα τα πλεονεκτήματα να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί, όπου για ενδέκατη χρονιά δεν μπορούν να περάσουν ούτε πεζοί. Συγγνώμη για τα ένδεκα χρόνια γιατί εσείς είστε μόνο τα εννιάμιση. Θα τρέξετε επιτέλους να αξιοποιήσετε τα χρήματα που περιμένουν στην περιφέρεια τρία χρόνια για τη αποκατάσταση του δρόμου της Βαρέας; Όχι μόνο πλωτά φωτοβολταϊκά θα μας βάλουν αλλά πολύ φοβάμαι θα μας απαγορεύσουν και να περνάμε εάν γίνει κάποιο δυστύχημα και λόγο της πραγματικής εγκατάλειψης που υπάρχει.

Όσο για τις υπόλοιπες περιοχές του δήμου μας και τις πόλεις που έχουμε την ευθύνη νομίζω ότι είναι από το κακό στο χειρότερο. Ξεχνάτε βέβαια αυτά που καταγγέλλατε όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση πολλές φορές και άδικα, ερχόμενος σήμερα που είστε χειρότερος να λέτε, ότι δεν υπάρχει άλλος για τις πόλεις μας. Σίγουρα δεν υπάρχει άλλος σαν και εσάς στον πολιτικό χάρτη της περιοχής μας που το μόνο που επιδιώκει είναι συνεχίσει την οπισθοδρόμηση του δήμου.

Άγγελος Μακρυγιάννης
Οικονομολόγος – Μ.Β.Α.
Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου
όμορφες πόλεις

Παρόμοια άρθρα

Back to top button