Κατάληψη στο Λύκειο Νέας Περάμου

Υπό κατάληψη βρίσκεται το Λύκειο Νέας Περάμου σύμφωνα με την παρακάτω επιστολή που έστειλε το 15μελές συμβούλιο των μαθητών του σχολείου.

Ακολουθεί η επιστολή:

Το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Λυκείου Νέας Περάμου Αττικής κατά την καθιερωμένη συνεδρίαση που έλαβε χώρα την 23η Σεπτεμβρίου 2020, αποφάσισε να απευθυνθεί για άλλη μία φορά στους αρμόδιους φορείς εκ μέρους του σχολείου και των μαθητών για τα κρίσιμα προβλήματα του σχολείου μας που για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς καμία ανταπόκριση παραμένουν άλυτα και μεγιστοποιούνται μέρα με την μέρα.

Η διάνοιξη πεζόδρομου στην παραλία Πυροβολικού η οποία παραμένει μόνο μία εξαγγελία των όλων δημοτικών αρχών του τόπου εδώ και πολλές δεκαετίες, η δε τελευταία δημοτική αρχή εξήγγειλε πρόσφατα την ολοκλήρωση του έργου άμεσα.

Πλην όμως μέχρι σήμερα 28 Σεπτεμβρίου του 2020 ΟΥΔΕΝ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗ με αποτέλεσμα η μετακίνηση των μαθητών δις ημερησίως να γίνεται από την Π.Ε.Ο.Α.Κ με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών αλλά και της ίδιας τους την ζωή (ω μη γένοιτο)! και θέτουμε εύλογα το
ερώτημα:

Ποιός έχει την ευθύνη ενός τέτοιου ατυχήματος κ.κ. της αυτοδιοίκησης;

– Το προαύλιο του Λυκείου Νέας Περάμου έχει υποστεί σοβαρότατη καθίζηση πάνω από το σημείο που βρίσκεται η αποχέτευση (βόθρος), η οποία αποχέτευση (βόθρος) είναι κοινή για το Γυμνάσιο και για το Λύκειο, αλλά βρίσκεται εντός του προαυλίου του Λυκείου. Η καθίζηση είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τους μαθητές που προαυλίζονται αμέριμνοι στο χώρο του σχολείου. Χρόνο με το χρόνο η κατάσταση αυτή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, καθώς το έδαφος υποχωρεί μέρα με την ημέρα και η κατάσταση επιδεινώνεται κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος, τόσο για την ασφάλεια των μαθητών που χρησιμοποιούν ένα καθαρό προαύλιο.

– Το σχολείο μας διαθέτει πειραματικό εργαστήριο το οποίο εδώ και πολλά έτη παραμένει ανενεργό και σε αχρηστία λόγω έλλειψης των νόμιμων και κατάλληλων προϋποθέσεων για την λειτουργία του και χρησιμοποίηση του από τους μαθητές και τους καθηγητές (π.χ. κανόνες υγιεινής, κατάλληλος εξοπλισμός, έλλειψη αεραγωγού κλ.π.). Είναι παράλογο και ακατανόητο ένα τέτοιο εργαστήριο που είναι απολύτως απαραίτητο για τους μαθητές, ενώ υπάρχει να μην χρησιμοποιείται, χωρίς σπουδαίο
λόγο. Είναι απολύτως απαραίτητο να επαναλειτουργήσει το εργαστήριο αυτό, για την ευχερέστερη κατανόηση των μαθημάτων της βιολογίας, χημείας , φυσικής από τους μαθητές και δη τους μαθητές της Γ’ Λυκείου οι οποίοι προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στερούνται αυτού ΑΔΙΚΩΣ εδώ και χρόνια.

Θεωρούμε λοιπόν ότι η αναδιαμόρφωση του πειραματικού εργαστηρίου είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ με κάθε έννοια!

– Επίσης είναι απαραίτητη η προμήθεια διαδραστικών πινάκων που θα αντικαταστήσουν εν έτη 2020 τους μαυρο πίνακες με την κιμωλία που θυμίζουν άλλες μακρινές εποχές και επιβαρύνουν την υγεία των μαθητών !!!

– Ας μην αναφέρουμε σε λεπτομέρειες όπως η έλλειψη φωτισμου και οισπασμένοι λαμπτήρες στο χώρο του προαυλίου, σπασμένα παγκάκια έλλειψη κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας λόγω βλάβης στα κλιματιστικά μηχανήματα τα οποία έχουν να καθαριστούν εδω και πάρα πολλά χρόνια.

– Τα μέτρα προστασίας κατα του κορονοϊού ιδιαίτερα σε μία τέτοια κομβική περίοδο για την εξάπλωση της πανδημίας είναι ανεπαρκή. Πώς γίνεται το Υπουργείο παιδείας να αναφέρει ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τάξη είναι 17 άτομα, ενώ στο σχολείο μας και σε πολλά άλλα αυτός ο αριθμός υπερβαίνει τους 20 μαθητές ανά τάξη;

– Είναι ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη διδακτικού προσωπικού σε βασικά μαθήματα όπως μαθηματικά και άλλα μαθήματα κατεύθυνσης πράγμα που αποδεικνύει το αναγκαιότητα των φροντιστηρίων κάτι πάρα πολύ επιβλαβής για τα παιδιά που δεν διαθέτουν τα λεφτά. Πως είναι δυνατόν στις δύο εβδομάδες λειτουργίας τον σχολείου κανένα τμήμα να μην έχει υπερβεί τις τέσσερις διδακτικές ώρες ημερησίως ενώ ταυτόχρονα υπάρχει τεράστιος αριθμός αδιόριστων καθηγητών ιδιαίτερα στην Δυτική Αττική.

Στα τόσα σοβαρά προβλήματα που απειλούν το σχολείο μας καθημερινά που ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν αποβεί μοιραία για κάποιο μαθητή, το μαθητικό συμβούλιο και συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών ομόφωνα αποφάσισαν να προβούν σε κατάληψη του σχολείου.

Απαιτούμε τώρα να δώσετε λύση. Οι μαθητές δεν μένουν σιωπηλοί για τα δικαιώματα τους στην μόρφωση και την υγεία τους!!!

ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button