Όμορφες Πόλεις: Πολλά Θα… από την προηγούμενη 5ετή διοίκηση του δήμου

Αγροτική ανάπτυξη, τουριστική ανάπτυξη, ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, Γ.Π.Σ., Βαρέα, περιφερειακός Αλεποχωρίου, καθαριότητα, ρυμοτομήσεις, ασφάλεια, πρόνοια, νερό… και πόσα άλλα έταξε η σημερινή δημοτική παράταξη που παρέμειναν στα χαρτιά. Στα χαρτιά που ευτυχώς μερικοί από εμάς κράτησαν για να θυμόμαστε τι λέγατε και τι κάνατε.

Θα μπορούσαμε και εμείς πολύ εύκολα να ξανατυπώσουμε το πρόγραμμα που έχουμε στο αρχείο μας. Για μας το ζητούμενο είναι να πούμε την αλήθεια και πράματα που γίνονται. Δεν νομίζω ότι θα ήταν και για εσάς κακή ιδέα να ξανατυπώνατε το ίδιο μιας και ελάχιστα από τα οράματα σας πραγματοποιήθηκαν. Στόχοι που πολλές φορές ήταν προς την κατεύθυνση της οπισθοδρόμησης αντί της προόδου.

Εν έτει 2019 συνεχίζουμε να πετάμε αχώνευτη κοπριά στα περιβόλια των Μεγάρων, ενώ υπάρχει και λειτουργεί το εργοστάσιο της Μέγα Εκο.

Εν έτει 2019 στα Μέγαρα δεν έχει εφαρμοστεί ο κανονισμός καθαριότητας του 2012, που θα μας έλυνε πολλά από τα προβλήματά μας.

Εν έτει 2019 το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου μας είναι αραγμένο στα συρτάρια του υπουργείου και περιμένει να εξεταστεί από την αρχή.

Εν έτει 2019, παρότι θυμάμαι από το 1989 να αναγγέλλει η τότε δημοτική αρχή, η Κινέτα πίνει νερό ακόμα από το βυτιοφόρο. Και όχι μόνο η Κινέτα αλλά και πολλές άλλες περιοχές.

Τα ΘΑ πολλά, όπως και οι προσδοκίες του Μεγαρίτικου και Νεοπεραμιώτικου λαού παρέμειναν για άλλη μια φορά στα χαρτιά. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που καλές ιδέες παραμένουν ανεφάρμοστες, ενώ πραγματοποιήθηκαν σε άλλους δήμους.

Έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις του συνδυασμού μας, ότι η αποτελεσματικότητα της δημοτικής ομάδας παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο και την ανάπτυξη κάθε περιοχής. Η σημερινή δημοτική αρχή ενώ διαθέτει αρκετά και καλά στελέχη, μορφωμένους και έμπειρους επαγγελματίες, τελικά στηρίχτηκε σε παλαιό και προσωποκεντρικό μοντέλο, που όλα περνούν από τον επικεφαλή δήμαρχο της πόλης. Μπορεί σε μικρό και μεσαίο επίπεδο διοίκησης αυτό το μοντέλο να λειτουργεί, αλλά σε επίπεδο δήμου ή περιφέρειας είναι επιζήμιο. Εφόσον τα θέματα είναι πολλά και διαφορετικά, χρειάζονται γνώσεις που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να έχει. Μεγάλο ρόλο παίζει και η ύπαρξη γενικού γραμματέα, όπως και διαφόρων έμπειρων ειδικών συμβούλων με εξειδικευμένες γνώσεις στα προγράμματα και στους τομείς ανάπτυξης. Είμαστε βέβαιοι, ότι θα είχατε κάνει περισσότερα, εάν είχατε στελεχώσει τον δήμο μας καλύτερα και αν είχατε δώσει περισσότερο χώρο στους συνεργάτες σας.

Ο νέος μας συνδυασμός «Όμορφες Πόλεις» εκτός από νέο πολιτικό δυναμικό θα φέρει στην πόλη μας και σύγχρονους τρόπους διοίκησης με την ενεργοποίηση ομάδων που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν στον τόπο μας. Ομαδικά θα δουλέψουμε πολιτικοί, εργαζόμενοι του δήμου και ειδικοί επιστήμονες για την μεγιστοποίηση του ρυθμού ανάπτυξης των πόλεών μας.

Σας ευχαριστώ, ο επικεφαλής του συνδυασμού,
Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης
Οικονομολόγος – Μ.Β.Α.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button