Σωτ. Πιλίλης: Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων

Ο Σωτήρης Πιλίλης ξεκαθαρίζει τη θέση του σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, με την παρακάτω επιστολή.

«Το τελευταίο διάστημα έχει έντονα συζητηθεί στην πόλη η ενδεχόμενη υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου Μεγαρέων στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να ενημερώσω πλήρως τους συμπολίτες μου για το θέμα αυτό.

Είναι αλήθεια ότι ότι τους τελευταίους μήνες ο σχεδιασμός των συνεργατών μου και εμένα προσωπικά ήταν η διεκδίκηση του Δήμου. Βέβαια, για να γίνει αυτό είχα προηγουμένως διευθετήσει σοβαρά θέματα της πανεπιστημιακής εργασίας μου προκειμένου να μπορέσω απρόσκοπτα να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου.
Στην κατεύθυνση αυτή ετοιμάσαμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και ξεκινήσαμε να καταρτίσουμε έναν πραγματικά αξιόλογο συνδυασμό.
Στόχος μας πάντα η νέα αρχή, ο επιτέλους προσανατολισμός της πόλης στην ανάπτυξη και είσοδος στην νέα εποχή.
Ο νόμος του Κλεισθένη είναι ένας νόμος καταστροφή για την τοπική αυτοδιοίκηση, που το βασικό του πνεύμα είναι η πολυδιάσπαση και εν τελεί η ακυβερνησία των δήμων.

Ο Δήμος Μεγαρέων χρειάζεται βαθιές τομές και γενναίες αποφάσεις, οι οποίες όμως απαιτούν μια δυνατή διοίκηση, όμως δυνατή διοίκηση με πολλαπλές υποψηφιότητες δεν μπορεί να προκύψει.
Όταν κάποιος πρεσβεύει κάτι πραγματικά νέο και πρωτοποριακό θα πρέπει να επιδιώκει τη συνεννόηση, τη συναίνεση και τη συνεργασία. Αυτό θέλαμε η ομάδα μου και εγώ. Οι λογικές του “όποιος προλάβει” και του αιφνιδιασμού είναι ξένες προς εμένα και απέχουν πολύ από ό,τι λογίζεται ως νέο.
Στην κατεύθυνση αυτή, υποτάσσοντας τις όποιες προσωπικές μου φιλοδοξίες, δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου.
Άλλωστε, δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου με τη στάση μου να συμβάλλω στην πολυδιάσπαση του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχομαι, κυρίως όμως δεν θα ήμουν αυτός που θα συνέβαλλε στην ακυβερνησία της πόλης μου.
Λυπάμαι πολύ αν με την τελική απόφασή μου απογοητεύσω του συμπολίτες μου που περίμεναν την κάθοδο μου, όμως θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από ώριμη σκέψη.
Κλείνοντας θα πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τους απλούς συμπολίτες μου που πιστεύουν σε εμένα και με ενθάρρυναν να αναλάβω μια τέτοια ευθύνη. Τους διαβεβαιώνω ότι θα μείνω πιστός στο γνώριμο για εμένα μετερίζι της κοινωνικής προσφοράς.

Το μέλλον μας ανήκει και είναι κοντά.»

Με εκτίμηση,
Σωτήρης Ε. Πιλίλης
Ιατρός- Ειδικός Παθολόγος
Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαρέων

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μεγάρων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button