ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής: «Αντεργατικός ο εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας»

Το αφήγημα της κυβέρνησης για «εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας» μεταφράζεται σε φθηνή και ελαστική εργασία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα είναι η θέση του του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που απεστάλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε περιοδείες σε μαζικούς εργασιακούς χώρους, πλατείες, καταστήματα και λαϊκές αγορές και διένειμε έντυπο υλικό με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το επικείμενο αντεργατικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

– Το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη δίνει το τελικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας καταργώντας το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θεσμοθετώντας απλήρωτες υπερωρίες, καταργώντας κάθε έλεγχο εργοδοτικής αυθαιρεσίας, συρρικνώνοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και καθιερώνοντας τις ανεξέλεγκτες απολύσεις.
– Τη στιγμή που η οικονομική, κοινωνική και υγειονομική κρίση βαθαίνει, η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα που δεν πάρθηκαν ούτε στα σκοτεινά χρόνια του μνημονίου.
– Τη στιγμή που η ανεργία βαθαίνει και οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια και την ανασφάλεια, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα στήριξης αλλά έρχεται εκδικητικά να απορυθμίσει πλήρως την εργασία, συρρικνώνοντας τους μισθούς και ελαστικοποιώντας προκλητικά την εργασία.
– Οι ταξικές επιλογές τής κυβέρνησης καταργούν εργασιακά κεκτημένα ετών και οδηγούν τη χώρα σε ένα νέον φαύλο κύκλο ύφεσης.
– Το αφήγημα της κυβέρνησης για «εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας» μεταφράζεται σε φθηνή και ελαστική εργασία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Λέμε βροντερό όχι στα σχέδια τής κυβέρνησης και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button