Άγ. Μακρυγιάννης: «Μέγαρα – Νέα Πέραμος ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι είμαστε ένας δήμος»

Γράφει ο: Άγγελος Μακρυγιάννης
Επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις», Δημοτικός Σύμβουλος

Σήμερα που βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στη Νέα Πέραμο με τον πιθανό ερχομό του κέντρου διαμονής μεταναστών (hot spot), ήρθε η ώρα για εμάς που κατοικούμε στα Μέγαρα να αποδείξουμε ,ότι είμαστε ένας δήμος. Με την έμπρακτη συμπαράσταση και στήριξη σε όλους τους μελλοντικούς αγώνες των πολιτών της Νέας Περάμου, όλοι οι Μεγαρείς να δώσουμε ένα ηχηρό παρόν, όπου χρειαστεί. Ο Νεοπεραμιώτικος λαός μέχρι τώρα μας έχει στηρίξει σε όλους του αγώνες για τον βωξίτη, το καλώδιο κ.α. τώρα πρέπει και τα Μέγαρα να είναι κοντά στον αγώνα.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο τοπικό συμβούλιο της Νέας Περάμου αλλά και στον πρόεδρό του για την ανάδειξη του θέματος και την πολύ καλή πληροφόρηση που έχει. Είμαι σίγουρος ,ότι εάν πραγματικά η σημερινή διοίκηση του δήμου μας δεν το θέλει, θα μπορέσουμε ενωμένοι και αδιαίρετοι να αποτρέψουμε την εγκατάσταση στο δήμο μας. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε αισθανθεί κάτι τέτοιο!

Είμαστε σίγουροι, ότι μετά τις πλημμύρες που βίωσαν οι πολίτες της Νέας Περάμου κανείς δεν επιθυμεί μια περαιτέρω υποβάθμιση με την δημιουργία ενός hot spot μεταναστών. Ενός hot spot που σε συνδυασμό με άλλους οικισμούς στην περιοχή της Μεγαρίδας θα δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα στο άμεσο μέλλον. Γι αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σε επαγρύπνηση, γιατί τελικά κάποιοι αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς χωρίς να ενδιαφέρονται πραγματικά για την περιοχή μας.

Τελικά εκτός από υποβάθμιση (νταμάρια, χωματερές, απόβλητα, καλώδια & αγωγοί, ορυχεία, πεδία βολής και σήμερα hot spot) υπάρχει κάτι καλό στα σχέδια της κεντρικής διοίκησης; Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά το σενάριο της πίσω αυλής της Αττικής που ανοχύρωτη από τοπικά στελέχη μάλλον δεν μπορεί να αντισταθεί. Μια περιοχή με τόσα φυσικά κάλλη,που θα μπορούσε να είναι ο παράδεισος του νομού μας. Απέραντος κάμπος, παρθένοι ορεινοί όγκοι, αμέτρητα χιλιόμετρα παραλιακού μετώπου θα μπορούσαν να συνθέσουν μια πραγματική ήπια βιώσιμη ανάπτυξη αγροτουρισμού, παιδείας, αρχαίου και νέου πολιτισμού και οικολογίας.

Σήμερα δίνουμε ένα μήνυμα σε όλους τους δημότες του Δήμου μας, Μέγαρα – Νέα Πέραμο – Κινέτα – Αλεποχώρι, να είμαστε ενωμένοι και ,εάν χρειαστεί μαχητικοί ενάντια σε αυτό που θέλουν να εγκαταστήσουν στη περιοχή μας. Καλούμε όλους τους συλλόγους, συλλογικούς φορείς, κομματικές οργανώσεις, νομικά πρόσωπα να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους και να στείλουν την δυσαρέσκεια τους προς πάσα κατεύθυνση και ενωμένοι όλοι με σεβασμό και αλληλεγγύη να παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματά μας που είναι η ανάπτυξη και όχι υποβάθμιση των πόλεων μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button