Μέγαρα – Ν. Πέραμος Νέο Ξεκίνημα: Ποιο είναι το διακύβευμα των Δημοτικών εκλογών;

Δυο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου οι δημότες καλούνται μέσα από τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, να σκεφτούν και να αποφασίσουν για το αύριο του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια απέδειξαν ότι το πολιτικό αισθητήριο τους είναι αλάνθαστο.

Πάντα ευελπιστούν σε κάτι καλύτερο και για το λόγο αυτό αποφασίζουν για το Δήμαρχο που τους εμπνέει και εκφράζει περισσότερο τις προσδοκίες για την πρόοδο και την αναβάθμιση του δήμου μας.

Η δική μας διοίκηση προσπάθησε να κάνει μεγάλες ανατροπές στον τομέα των υποδομών κυρίως, παραμερίζοντας τα έργα βιτρίνας, καθώς και τις εφήμερες πελατειακές σχέσεις.

Έργα όπως η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων, η αποχέτευση της Νέας Περάμου, η αποχέτευση στην επέκταση του σχεδίου πόλεως των Μεγάρων, το δημοτικό Γηροκομείο, η αποπεράτωση δυο δημοτικών σχολείων στα Μέγαρα, του 6ου δημοτικού και του 8ου νηπιαγωγείου, καθώς και του κλειστού γυμναστηρίου στο 8ο δημοτικό σχολείο, η κατασκευή του βοηθητικού γηπέδου με συνθετικό χλοοτάπητα και η αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Μεγάρων, η κατασκευή παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου, η ανακαίνιση του πολιτιστικού κέντρου της Νέας Περάμου, η κατασκευή της διάβασης στο «Γεφυράκι» της Νέας Περάμου, η λειτουργία του εργοστασίου της κοπριάς και η μετεξέλιξη του σε πρότυπη περιβαλλοντική μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων, η δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στο εργοτάξιο του δήμου και το έργο των έργων, η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης των Μεγάρων, αποτελούν τρανά παραδείγματα του οράματος που είχαμε για το δήμο μας.

Αν προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω, την αναζωογόνηση και αναβάθμιση της παραλίας των Μεγάρων, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της επισκεψιμότητας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, την ανάδειξη της παραλίας της Νέας Περάμου και τις απίστευτες ομορφιές του Αλεποχωρίου και της Κινέττας, παρά τις καταστροφικές φωτιές του Ιουλίου του 2018, αναβαθμίζουμε με την τουριστική ανάπτυξη το μεγάλο όραμα της διοίκησης μας για το δήμο μας.

Κι όλα αυτά σε 3.5 χρόνια θητείας, από τα οποία ο πρώτος χρόνος αναλώθηκε στην εφαρμογή των εγκυκλίων του «Καλλικράτη».

Όμως ο δίκαιος κριτής, ο λαός αποφάσισε να μην ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στη διοίκηση μας και να εμπιστευτεί τον κ. Σταμούλη.

Πέρασαν 5 χρόνια, αφού με τις αλλαγές του εκλογικού συστήματος και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης τόσα ήταν τα χρόνια διοίκησης του κ. Σταμούλη.

Ο κ. Σταμούλης εξελέγη με σημαία την εξυγίανση του δήμου σε όλα τα επίπεδα και τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης.

Ο πρώτος χρόνος (2015) πέρασε χωρίς να αναδειχθεί το παραμικρό στοιχείο που θα αποτελούσε την ειδοποιό διαφορά της διοίκησης του κ. Σταμούλη από τη δική μας.
Το μόνο που έδειξε ήταν η αύξηση των δημοτικών τελών κατά 13%, ένα ισχυρό χαράτσι στην ήδη χειμαζόμενη κοινωνία μας.

Οι αδυναμίες έγκρισης του προϋπολογισμού τον έκαναν να ζητήσει δάνειο ύψους 6.000.000 ευρώ για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό και να εγκριθεί.

Στην προσπάθεια του να το καταφέρει αυτό, για να επιτύχει την ενισχυμένη πλειοψηφία που απαιτεί ο νόμος για τέτοιες ψηφοφορίες, έπεισε και έκανε «συνένοχους» δυο Δημοτικούς Σύμβουλους της αντιπολίτευσης.

Το έπραξε αυτό όταν γνώριζε ότι μετά από λίγες ημέρες θα ψηφιζόταν από την Κυβέρνηση πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία θα δινόταν το αντίστοιχο ποσό στο δήμο υπό μορφή επιχορήγησης.

Τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να εκθέσει τους δυο συναδέλφους Δημοτικούς Σύμβουλους.

Ο δεύτερος χρόνος (2016) πέρασε επίσης χωρίς να υπάρξει μια μελέτη τουλάχιστον, κάτι που να δείχνει ότι κάτι κινείται στη διοίκηση αυτή.

Ο τρίτος χρόνος (2017) χαρακτηρίστηκε από την αντιγραφή του προγράμματος εκτελεστέων έργων, πράγμα πρωτοφανές στα χρονικά του δήμου και δυστυχώς από τις φονικές πλημμύρες στη Νέα Πέραμο την 15η Νοεμβρίου 2017.

Ο τέταρτος χρόνος (2018) πέρασε με την υπόσχεση του Δημάρχου στην ψήφιση του προϋπολογισμού και των εκτελεστέων έργων, ότι «..η χρονιά αυτή θα είναι η χρονιά των ασφαλτοστρώσεων…».

Όμως όχι μόνο ασφαλτοστρώσεις δεν είδαμε, αλλά ζήσαμε άλλη μια δυστυχία, αυτή των καταστροφικών πυρκαγιών της Κινέττας.

Παράλληλα το Ευρωασιατικό καλώδιο προχωρούσε και ο Δήμαρχος αντί να δείξει αυξημένα αντανακλαστικά και να ενημερώσει τον κόσμο, σιώπησε και δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση που οργάνωσε η Αντιπεριφέρεια δυτικής Αττικής τον Φεβρουάριο του 2018, γιατί «δεν το θεώρησε αναγκαίο και σοβαρό», όπως δήλωσε κάποια στιγμή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σχετική ερώτηση συναδέλφου της αντιπολίτευσης.

Όμως αυτό που συντάραξε την κοινωνία μας ήταν η αποκάλυψη των κρυφών διεργασιών του κ. Σταμούλη και η απόκρυψη από τους δημότες της προεργασίας που είχε ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2017 για τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην πόλη των Μεγάρων.

Ο κ. Σταμούλης με ιδιαίτερα τεχνάσματα απέκρυψε την υπόθεση αυτή από την πλειοψηφία των Συμβούλων της συμπολίτευσης, από το σύνολο των Συμβούλων της αντιπολίτευσης και από τους δημότες.

Η αποκάλυψη του θέματος από την εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», αλλά κυρίως από την ίδια την Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Περιφερειάρχη κ. Δούρου, η οποία με ανακοίνωση της στα ΜΜΕ αποκάλυψε ότι ο κ. Σταμούλης «ενώ ερωτήθηκε δεν κατέθεσε καμία πρόταση, ούτε έφερε καμία αντίρρηση»!

Το θέμα αυτό είναι δυστυχώς σε εξέλιξη και πολύ σύντομα θα το βρούμε μπροστά μας.

Φτάσαμε αισίως στον τελευταίο χρόνο της διοίκησης Σταμούλη.

Το έτος 2019 καθόλη την προεκλογική περίοδο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έτος παραγωγικό για τη διοίκηση του δήμου, αφού ότι φτιάχνεται ανήκει στην κατηγορία των έργων ενός Δημάρχου και μιας διοίκησης που επί 5 χρόνια υποσχόταν και κορόιδευε τον κόσμο χωρίς να κάνει τίποτα και έρχεται στο τέλος να «μαυρίσει» κάποιους δρόμους για να εξυπηρετήσει πελατειακές σχέσεις και ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής.

Όμως το έτος αυτό είναι το έτος του πραγματικού απολογισμού σε όλα τα επίπεδα για το Δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου.

Τι αποκομίσαμε όλα αυτά τα χρόνια από τη θητεία του κ. Σταμούλη;
Έργο ΜΗΔΕΝ και ΜΙΖΕΡΙΑ!
Ποιο είναι επομένως το διακύβευμα αυτών των εκλογών;
Να φύγει η μιζέρια και να συνεχίσει να παράγεται ΕΡΓΟ!
Αρκετά πια! Χορτάσαμε με φανφάρες του τύπου «νοικοκυρέψαμε το δήμο».
Ποιο νοικοκύρεμα! Ο δήμος χρωστάει σήμερα πάνω από 12.000.000 ευρώ, όταν ο κ. Σταμούλης παρέλαβε από τη διοίκηση μας καθαρό χρέος μόλις 3.000.000 ευρώ!
Αυτό αποδεικνύεται από το έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου που απεστάλη στον τ. Δήμαρχο κ. Μαρινάκη σε απάντηση σχετικού αιτήματος του, στις 9/11/2018.

Είμαστε έτοιμοι να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα στο δήμο μας, να αποκτήσουν ξανά χρώμα οι πόλεις μας, να ξαναβρεί ο δημότης το χαμένο χαμόγελο.

Στις 30/3/2019 παρουσιάζουμε τις νέες προτάσεις για τη νέα τετραετία, παρουσιάζουμε το συνδυασμό μας, παρουσιάζουμε το μέλλον του τόπου μας!
Γιατί εμείς αποδείξαμε ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button