Ο Αντώνης Υψηλάντης υποψήφιος βουλευτής Δ. Αττικής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Στην παρουσίαση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής που θα γίνει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 12:00 σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στο ξενοδοχείο Caravel, θα ανακοινωθεί και το όνομα του συμπολίτη μας, εκδότη και γενικού γραμματέα του Βύζα Μεγάρων, Αντώνη Υψηλάντη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής στις επόμενες εκλογές.

Το MegaraTV επικοινώνησε με τον Αντώνη Υψηλάντη και ερωτηθείς απάντησε:

Πώς προέκυψε η υποψηφιότητά σου για δεύτερη φορά;

Α.Υ.: Όπως είναι γνωστό, ήμουν υποψήφιος και στις εκλογές τον Ιούλιο του 2019.
Συμμετείχα τότε στο ψηφοδέλτιο την ύστατη στιγμή, 25 ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία, λαμβάνοντας το 70% των ψήφων όσων ψήφισαν ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο.
Μπήκα μπροστά στα «δύσκολα» και θεωρώ ότι αυτό μέτρησε, ιδιαίτερα στα στελέχη της επιτροπής ψηφοδελτίων αλλά και στα πρόσωπα που υποστήριζαν την υποψηφιότητά μου, αφού εξαρχής είχα δηλώσει μέσω ειδικής φόρμας στην αρμόδια επιτροπή ότι ήθελα να είμαι ξανά υποψήφιος.
Την Τετάρτη 25 Γενάρη ενημερώθηκα λοιπόν τηλεφωνικά πως θα συμμετέχω και πάλι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στη Δυτική Αττική.

Τι σε ωθεί και από πού αντλείς δύναμη για να είσαι και πάλι υποψήφιος βουλευτής;

Α.Υ.: Η αγάπη και η εκτίμηση του κόσμου στο πρόσωπό μου, μου δίνει την ώθηση. Αυτό φάνηκε στις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματός μας για την ανάδειξη μελών τοπικών οργανώσεων και μελών Νομαρχιακής Επιτροπής. Μετά από 7 χρόνια στη θέση του Συντονιστή Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης, ήθελα να κάνω ένα βήμα παραπάνω. Γι΄ αυτό και διεκδίκησα την εκλογή μου στη Νομαρχιακή Επιτροπή. Η ισχυρή πρωτιά στα Μέγαρα και η 4η συνολικά θέση στην Δυτική Αττική, έδειξαν ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ εκτίμησαν τον αγώνα μου, αλλά και το έργο που έγινε από την παρουσία μου ως Συντονιστής Γραμματέας στην Τ.Ο. Μεγάρων – Νέας Περάμου, όπου μαζί με τα υπόλοιπα μέλη κάναμε συνεχώς παρεμβάσεις για την ανάδειξη πολλών τοπικών προβλημάτων στην περιοχή. Είμαι ευτυχής που κρατήσαμε το ΠΑΣΟΚ «ζωντανό» στα Μέγαρα, καταφέρνοντας να το φέρουμε στην 3η θέση μετά από χρόνια.

Ομολογουμένως έχεις χρόνια που συμμετέχεις στα κοινά (αθλητισμός – τοπική αυτοδιοίκηση). Έχει κάποια βαρύτητα αυτό στην συνείδηση του κόσμου;

Α.Υ.: Ασφαλώς και έχει βαρύτητα. Ο κόσμος όταν κάθεσαι και τον ακούς το εκτιμάει. Όπως και εκτιμάει όταν προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματά του. Προσωπικά έχω επαφή με τους συμπολίτες μας. Σ’ αυτό βέβαια έχει βοηθήσει και η ενασχόλησή μου με τη δημοσιογραφία, αφού ακόμη και για τις ανάγκες του ρεπορτάζ η επαφή με τον κόσμο, γίνεται συχνότερη. Θεωρώ όμως πως όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά, δεν πρέπει να μένουν μόνο στα ωραία λόγια συμπαράστασης στον κόσμο που έχει ανάγκη. Πρέπει να ανοίγουν διέξοδο ακόμη και όταν οι υπόλοιποι βλέπουν μπροστά το αδιέξοδο.

Θα θέλαμε τη δική σου εκτίμηση για την δυναμική του Κινήματος με αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Α.Υ.: Πριν από ένα χρόνο περίπου, στη διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου, οι πολίτες με τη μαζική συμμετοχή τους έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Απαίτησαν η Δημοκρατική Παράταξη να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Εμπιστεύτηκαν για την αναγέννηση του Κινήματος και έδωσαν ισχυρή εντολή για ανατροπές και ρήξεις στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρός μας, ανέλαβε την ευθύνη, το Κίνημά μας να ριζώσει ξανά στην κοινωνία, να εκφράσει γνήσια τις αγωνίες των πολιτών και να προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης μακριά από το τοξικό και ατελέσφορο δίπολο της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αχαρακτήριστες προσωπικές επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Ανδρουλάκης, δείχνουν ότι το πρόσωπό του «ενοχλεί», γιατί βαδίζει σε έναν δρόμο συνέπειας και θεσμικότητας.
Πάνω απ’ όλα όμως «ενοχλεί» που το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη έχει «επιστρέψει» πιο δυνατό. «Επέστρεψε» εκεί που εδραιώθηκε. Στη συνείδηση του λαού. Κοντά στην κοινωνία και μάλιστα με μεγάλη δυναμική η οποία θα φανεί και στην κάλπη.

Αντώνη Υψηλάντη σε ευχαριστούμε και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σου.

Α.Υ.: Σας ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για τη συζήτηση και για τη φιλοξενία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button