Τώρα: Το έλλειμμα 20χιλ ευρώ στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή & Προσλήψεις με στόχο την συγκρότηση του ψηφοδελτίου…

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 19 Μαρτίου 2019 ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» κ. Γιώργος Μπερδελής έθεσε ένα αρκετά σοβαρό θέμα που δυστυχώς είναι χρόνιο, αφού η διοίκηση δεν έχει φροντίσει ούτε να ενημερώσει ούτε και να δώσει λύση.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κατήγγειλε ότι στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του δήμου υπάρχει ένα έλλειμμα της τάξης των 20.000 ευρώ, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο πως ένα χρόνο πριν ο ίδιος διακριτικά μετά τις φήμες που κυκλοφορούσαν, είχε ενημερώσει προσωπικά τον δήμαρχο.

Η απάντηση του δημάρχου όμως τότε, ήταν πως έχει τοποθετηθεί ήδη ορκωτός λογιστής δίχως όμως μέχρι σήμερα να έχουν δοθεί στην δημοσιότητα τα στοιχεία του ελέγχου.

Ο κ. Γιώργος Μπερδελής ζήτησε από τον δήμαρχο να ξεκαθαρίσει εάν τελικά υπάρχει το συγκεκριμένο έλλειμμα – κατάχρηση από το ταμείο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, αλλά και να γνωστοποιήσει το πόρισμα του ορκωτού λογιστή που είχε πάρει εντολή για να κάνει έλεγχο, με τον δήμαρχο κ. Γρηγόρη Σταμούλη να συνιστά υπομονή λίγων ημερών.

Επειδή το μεγάλο αυτό ζήτημα του ελλείμματος ή της κατάχρησης των 20.000 ευρώ από το ταμείο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής είναι χρόνιο, ο κ. Μπερδελής κάλεσε τον κ. δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Ως δημοτική παράταξη ζητάμε από τον κ. Σταμούλη να αναλάβει τις ευθύνες του, αφού η διαχείριση δημοσίου χρήματος θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Αν ο κ. Σταμούλης ως δήμαρχος δεν το πράξει, τότε δυστυχώς γι’ αυτόν καταρρέει η εικόνα του καλού και έντιμου διαχειριστή που μόνιμα επικαλείται.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες: Το έλλειμμα των 20.000 ευρώ από το ταμείο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής δεν αμφισβητείται, αφού ακόμη και στελέχη της δημοτικής πλειοψηφίας το έχουν ομολογήσει.

Πιστεύουμε ότι ο κ. Σταμούλης θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα «κουκουλώσει» ένα τόσο μεγάλο θέμα που αφορά κατάχρηση δημοσίου χρήματος, στέλνοντας την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Προσλήψεις με στόχο την συγκρότηση του ψηφοδελτίου…

Ένα ακόμη ζήτημα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Σταμούλη είναι η τακτική που ακολουθεί στην πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση των αναγκών του δήμου.

Στο θέμα αυτό που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 19 Μαρτίου ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» κ. Γιώργος Μπερδελής πρότεινε στον δήμαρχο οι προσλήψεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου να πραγματοποιηθούν από διαπαραταξιακή επιτροπή, κάτι που δεν αποδέχθηκε ο κ. Σταμούλης, υποστηρίζοντας ότι στις προσλήψεις τηρείται η νομιμότητα.

Όμως ο κ. Μπερδελής μιλώντας με στοιχεία αποκάλυψε πως ο κ. Σταμούλης μέσω των προσλήψεων πιέζει και χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» αναφέρθηκε σε πραγματικό περιστατικό εργαζόμενης που είχε προσληφθεί στο δήμο και στον τομέα της καθαριότητας, η οποία όταν αρνήθηκε πρόταση από τον δήμαρχο για να είναι υποψήφια στο συνδυασμό του, την επόμενη μέρα της ζητήθηκε από το γραφείο που είχε τοποθετηθεί, να μεταφερθεί στην καθαριότητα, στον τομέα δηλαδή που είχε προσληφθεί, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί.

Θεωρούμε πως είναι λίαν επιεικώς αντιδημοκρατικό για τον κ. Σταμούλη, να χρησιμοποιεί κάθε τρόπο και κάθε μέσο για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του με πρόσωπα που είτε είχαν στο παρελθόν, είτε έχουν ακόμη και σήμερα εργασιακή σχέση με τον δήμο Μεγαρέων.

Πρόκειται για μια τακτική «ηθικής ανυδρίας» από την πλευρά του κ. Σταμούλη που αποδεικνύει πως υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες όχι επ’ ωφελεία του δήμου, αλλά επ’ ωφελεία του συνδυασμού του.

Όμως όσο και να αντιδρούμε εμείς αλλά και οι υπόλοιποι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης, όσο και αν καταγγέλλουμε αυτή την τακτική, πιστεύουμε ότι είναι δύσκολο φαινομενικά να επέλθει βελτίωση, όταν ο άξονας της πολιτικής του κ. Σταμούλη μετατοπίζεται από την ηθική στην ψηφοθηρία.

Γιατί απ’ ότι φημολογείται έως και την τελευταία ημέρα που θα κατατεθούν επίσημα τα ψηφοδέλτια των δημοτικών παρατάξεων, ο κ. Σταμούλης θα ανακοινώσει στο ψηφοδέλτιό του και άλλα πρόσωπα που ενώ εργάζονται με συμβάσεις στο δήμο και τη ΔΕΥΑΜ, από… «υποχρέωση» αλλά και έπειτα από μεγάλες υποσχέσεις, υπέκυψαν στις πιέσεις του Δήμαρχου.

Απ’ όλα όσα προαναφέραμε και καταγγέλλουμε, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο αγώνας προς τις δημοτικές εκλογές είναι άνισος, την στιγμή που ο κ. δήμαρχος δεν δέχεται οι προσλήψεις από τώρα έως τις εκλογές να γίνουν από διαπαραταξιακή επιτροπή.

Αφήνουμε τον κ. Σταμούλη και τη συνήθη πλέον τακτική του να … «κάνει παιχνίδι» με το ψωμί των εργαζόμενων, στην κρίση των πολιτών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου και ιδιαίτερα σε αυτούς που σήμερα δεν ανήκουν στους ευνοημένους της σημερινής διοίκησης.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε: Κατανοήστε επιτέλους ότι κάθε πολίτης δεν είναι απλώς μία ψήφος. Είναι και μία συνείδηση!

Η Ομάδα Επικοινωνίας του συνδυασμού «Τώρα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button