Μέγαρα-Ν.Πέραμος Νέο ξεκίνημα: Παραδοχή του Δημάρχου για «σικέ» κατάσχεση

Σε καλοστημένη επιχείρηση με το επιθυμητό τέλος εξελίχθηκε η κατάσχεση της ΕΥΔΑΠ στους λογαριασμούς του δήμου Μεγαρέων για το χρέος των 10.226.000 ευρώ της ΔΕΥΑΜ, όπως παραδέχτηκε δημόσια στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Σταμούλης.
Ο κ. Σταμούλης δήλωσε ευθαρσώς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η κατάσχεση αυτή έγινε σε συνεννόηση τόσο με την ΕΥΔΑΠ όσο και με το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να αποπληρωθεί το μεγάλο χρέος της ΔΕΥΑΜ, το οποίο βέβαια δημιούργησε η διοίκηση του κ. Σταμούλη.
Η επίσημη δήλωση – παραδοχή του κ. Σταμούλη περί «στημένης κατάσχεσης», η οποία έχει καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης, αποτελεί μέγα οικονομικό σκάνδαλο και εμπλέκει στην υπόθεση τόσο τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ όσο και τον Υπουργό Εσωτερικών!
Το σκάνδαλο είναι ακόμα μεγαλύτερο από τη στιγμή που οι δημότες πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού στη ΔΕΥΑΜ ενώ η ΔΕΥΑΜ δεν αποδίδει την οφειλή του νερού στην ΕΥΔΑΠ!
Δηλαδή ο κ. Σταμούλης παραδέχτηκε δημόσια ότι εν γνώσει του το νερό δεν πληρωνόταν στην ΕΥΔΑΠ με σκοπό να αυξηθεί ο λογαριασμός!
Η υπόθεση αυτή θα ακολουθήσει πολύ σύντομα το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης και θα πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού ο κ. Σταμούλης ενέπλεξε στη «συνεννοημένη κατάσχεση» κατά δήλωση του, δυο ακόμα Δημόσιους Λειτουργούς.
Ο κ. Σταμούλης πάνω στη χαρά του να ανακοινώσει ότι πήρε την επιχορήγηση των 10.226.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ για να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί του δήμου από την κατάσχεση της ΕΥΔΑΠ, δεν αντιλήφθηκε ότι ομολόγησε τη διενέργεια μιας άκρως παράνομης διαδικασίας με πολλά επακόλουθα.
Επίσης μέσα στη χαρά του δεν κατανόησε ότι στη λίστα του Υπουργείου Εσωτερικών, ο δήμος Μεγαρέων με χρέος ΔΕΥΑΜ 10.226.000 ευρώ, είναι ο πρωταθλητής δήμος με δεύτερο το δήμο Φυλής με χρέος 2.289.000 ευρώ!
Η ομολογία του Δημάρχου μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου περί «σικέ» κατάσχεσης καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την οικονομική κατάσταση του δήμου.
Δεν παράγει ιδέες, δεν παράγει γόνιμη πολιτική, «φεσώνει» το δήμο και μετά ζητάει μαξιλαράκι σωτηρίας από τη φίλα προσκείμενη Κυβέρνηση.
Ο τόπος με τέτοια πολιτική και πολιτικούς χωρίς όραμα δεν πάει μπροστά. Αντίθετα συνεχώς διολισθαίνει και καταλήγει στον πάτο της υποβάθμισης. Και η ευθύνη ακούει αποκλειστικά σε ένα όνομα, Δήμαρχος κ. Σταμούλης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button