Κίνημα Αλλαγής: Ματαιοπονούν όσοι ευελπιστούν να αναβιώσουν το «βρώμικο ‘89» με ένα αντίστοιχο το 2019

Με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα των λογαριασμών στις Ελληνικές Τράπεζες του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως υποστήριξε με δημοσίευμα της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης προέβη σε άτυπη ενημέρωση των μελών της παράταξης, επαναλαμβάνοντας τις σταθερές θέσεις του Κινήματος Αλλαγής και της Φώφης Γεννηματά.
Στη χειμαρρώδη μακροσκελή ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

♦ Το να ταυτίζεις κάθε ατομική συμπεριφορά και την ατομική επιλογή ελάχιστων στελεχών με το σύνολο μιας ολόκληρης παράταξης και να την μετατρέπεις σε συλλογική ευθύνη, προδίδει φασιστική αντίληψη και ολοκληρωτική μεθοδολογία.

♦ Με το «βρώμικο ‘89» και την επιχείρηση εξόντωσης του Ανδρέα Παπανδρέου προσπάθησαν να απαλλαγούν από την παρουσία μας. Να μας εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη.
Η αλήθεια, όμως, έλαμψε. Η Δικαιοσύνη αποκαταστάθηκε. Ο Ανδρέας με τη δύναμη του λαού γύρισε στην εξουσία.

♦ Και σήμερα το πολιτικό τους σχέδιο είναι να ξεμπερδεύουν με τη Δημοκρατική παράταξη, να ολοκληρώσουν ότι δεν πέτυχαν τότε. Δεν τους ενδιαφέρει η πραγματική διερεύνηση των σκανδάλων, ούτε η απόδοση της Δικαιοσύνης. Το έδειξαν με τους ψευδομάρτυρες κουκουλοφόρους, με τις αναίτιες και χωρίς στοιχεία παραπομπές σε προανακριτικές επιτροπές και τώρα το κορύφωσαν με την προκλητική προσπάθεια εμπλοκής του πρ. Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και άλλων στελεχών στα πολιτικά τους σχέδια.

Ο ίδιος ο Α. Τσίπρας δεν νομιμοποίησε απλώς τις εντολές του Πολάκη προς τις κρατικές υπηρεσίες, προς την Δικαιοσύνη, τις τάχα ανεξάρτητες αρχές (με διορισμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ 16 από τα 17 μέλη), ουσιαστικά αποδείχτηκε ότι είναι ο εντολοδόχος του.

Είναι απολύτως ορατό ένα παραθεσμικό σύστημα, ένας ιστός αράχνης φτιαγμένος από λάσπη, συκοφαντία και διαβολή . Το μέτωπο εναντίον της παράταξης συγκροτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους συμμάχους του στη δεξιά και την ακροδεξιά με ασπασμό του Δόγματος Γκαίμπελ.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει σε όλα στην διακυβέρνηση του.
Και αυτή η αποτυχία πρέπει να συγκαλυφθεί με αντιπερισπασμούς.

Αλήθεια που ήταν ο Πρωθυπουργός στα τόσα σκάνδαλα («βοσκοτόπια», «Ολυμπία Οδός», Θριάσιο Πεδίο, ΔΕΠΑ, σύμβαση του Ελ. Βενιζέλος, υπόθεση Τράπεζα Αττικής κτλ)

♦ Επιμονή να μην ανοίγει το φάκελο των πραγματικών ευθυνών για την περίοδο της Κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009 που έφερε την κρίση και, βεβαίως, την περίοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 2015-2018 που την εξακόντισε στα ύψη. Περίοδοι κατά τις οποίες δεκάδες υποθέσεις με οσμή σκανδάλου κυριολεκτικά βοούν.

♦ Οι μάσκες όμως έπεσαν οριστικά και για τον κ. Μητσοτάκη και για την Νέα Δημοκρατία. Παρακολουθούν αμήχανοι, αν όχι ικανοποιημένοι, να εξελίσσεται το πολιτικό σχέδιο της σκανδαλολογίας του κ. Τσίπρα πιστεύοντας από τη μεριά τους ότι θα προσκομίσουν εκλογικά οφέλη.

♦ Ο κάθε πολίτης σ’ αυτό τον τόπο μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει:

α) Ποιος νομοθέτησε ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο κατά της διαφθοράς που επιτρέπει στη Δικαιοσύνη να στέλνει φυλακή τους επίορκους και ποιοι εναντιώθηκαν σ’ αυτό.

β) Ποιος και με μόνη την εικαζόμενη πραγματική ή μη ενοχή απέπεμψε τα στελέχη από την παράταξη και ποιοι προστατεύουν κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες.

γ) Ποιος άνοιξε τα κομματικά ταμεία του στον εξονυχιστικό οικονομικό έλεγχο σε καθεστώς διαφάνειας και ποιοι κρατούν τα δικά τους ερμητικά κλειστά. Γιατί από τον έλεγχο των δανείων των κομμάτων εξαιρείται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ;

δ) Ποιος ζητά πραγματική αξιολόγηση των αιτίων που οδήγησαν στην κρίση για τη μετά την ΟΝΕ περίοδο και ποιοι κρύβουν πεισματικά τις πιο σκανδαλώδεις υποθέσεις της ίδιας περιόδου κάτω από το χαλί.

ε) Ποιος υπερασπίζεται τη Δικαιοσύνη και ποιοι προστατεύουν κυκλώματα και υπόγειες διαδρομές που την εμπλέκουν στα πολιτικά τους παιχνίδια.

♦ Όσοι ευελπιστούν να αναβιώσουν το «βρώμικο ‘89» με ένα αντίστοιχο το 2019 για να πετύχουν σήμερα αυτό για το οποίο απέτυχαν παταγωδώς τότε, ματαιοπονούν.

Οι πολίτες έχουν και κρίση και γνώση.

Κατανοούν ότι ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να συγκαλύψει την αποτυχία του και να διασωθεί από την κατάρρευση που επέρχεται, δεν επιτίθεται κατά της δημοκρατικής παράταξης, αλλά κατά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν όμως επίγνωση ότι τίθεται θέμα Δημοκρατίας στη χώρα.

Η προσπάθεια να εμπλέξουν τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ευρώ, του Ελσίνκι, των μεγάλων έργων θα γίνει μπούμερανγκ.

Όπως απέτυχαν να αμαυρώσουν τη δεκαετία του ‘80, το ίδιο θα αποτύχουν για όλες τις περιόδους διακυβέρνησης και προσφοράς του ΠΑΣΟΚ.

Η ιστορία δεν ξαναγράφεται.
Το σχέδιο να πλήξουν, να σπιλώσουν και να διαλύσουν τη δημοκρατική παράταξη δεν θα περάσει.

Το σχέδιο τους να διαλύσουν την χώρα, το κράτος δικαίου και τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν θα περάσει.

Την Δημοκρατική Παράταξη θα την βρουν ξανά μπροστά τους.
Τον Ελληνικό Λαό θα βρουν ξανά μπροστά τους!».

Για την Συντονιστική Γραμματεία
Ο Συντονιστής Γραμματέας
Αντώνης Γ. Υψηλάντης – Τα Μέλη

Παρόμοια άρθρα

Back to top button