Καταγγελία του δήμαρχου Μεγαρέων για ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία του δήμου

Άσχημα ξεκίνησε η σχολική χρονιά εφέτος για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι ελλείψεις είναι τεράστιες.

 

Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης ενήργησε τάχιστα και απέστειλε άμεσα έντονη αναφορά  – καταγγελία  στην υπηρεσιακή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Κα Κιάου Αγγελική – Ευφροσύνη,  με κοινοποίηση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Λόντο Χαράλαμπο και στους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία επισημαίνεται, πως ο Δήμος θα προβεί σε δυναμικές δράσεις, σε περίπτωση που δεν καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Σχολείων.

 

Ο κ. Σταμούλης στο υπ’ αριθμ. Πρωτ: 17731 / 14.9.2015 έγγραφό του, αναφέρει:

 

«Σας γνωρίζουμε ότι στο Δήμο μας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Συγκεκριμένα στα εννέα (9) δημοτικά Σχολεία των Μεγάρων λείπουν τριάντα δύο (32) Δάσκαλοι στο πρωινό πρόγραμμα, επτά (7) στο ολοήμερο και έξι (6) εκπαιδευτικοί στα Νηπιαγωγεία εκ των οποίων πέντε (5) στα ολοήμερα.

 

Αντίστοιχα στην Νέα Πέραμο που ανήκει στον Καλλικρατικό Δήμο Μεγαρέων, στα τρία (3) Δημοτικά Σχολεία λείπουν είκοσι ένας (21) δάσκαλοι πρωινού προγράμματος, ένας (1) ολοήμερου και τέσσερις (4) Νηπιαγωγοί εκ των οποίων δύο (2) στο ολοήμερο.

 

Συνολικά η έλλειψη των Εκπαιδευτικών στις σχολικές  μονάδες του Δήμου μας ανέρχεται στον αριθμό των εξήντα ενός (61) Δασκάλων και δέκα (10) Νηπιαγωγών.

 

Η κατάσταση αυτή καθιστά σχεδόν αδύνατη τη λειτουργία των Σχολείων και την παραμονή των μαθητών στον χώρο του Σχολείου επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητά τους.

 

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε όπως άμεσα προβείτε στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών στις κενές θέσεις των Σχολείων του Δήμου Μεγαρέων, διότι διαφορετικά θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τα σχολεία για να διαφυλάξουμε την σωματική ακεραιότητα και την υγεία των μικρών μαθητών μας.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button