Ξεκίνησε το συσσίτιο «Η Τράπεζα Αγάπης Μεγάρων»

Λειτουργεί παράλληλα με το κατάστημα αλληλεγγύης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, το οποίο μοιράζει τρόφιμα και χρειώδη κάθε εικοσαήμερο σε 175 οικογένειες της περιοχής μας.

 

Την περασμένη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015 ξανάρχισε να λειτουργεί με την ευλογία και συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου -μετά τις μηνιαίες διακοπές- για την περίοδο του νέου εκκλησιαστικού χρόνου 2015-2016 το Συσσίτιο-Τράπεζα αγάπης Μεγάρων- που η Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος από τον Ιανουάριο του 2004 ξεκίνησε στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο των Μεγάρων.

 

Γενικός υπεύθυνος του Συσσιτίου είναι ο Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου και Οικονόμος του συσσιτίου είναι ο π. Αλέξανδρος Κουργιαλής.

 

Την προσπάθεια αυτή συνδράμει και ο δήμος Μεγαρέων με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», που πηγαίνουν το φαγητό στα σπίτια των σιτιζομένων, που αδυνατούν να κινηθούν.

 

Η επίσημη έναρξη θα γίνει στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο Μεγάρων-με αγιασμό την ερχόμενη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9.30 το πρωί με παρούσες όλες τις εθελόντριες Μαγείρισσες (60 πρόσωπα) με Αγιασμό, που θα τελέση ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Κωνσταντίνος.

 

Ήδη έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες, οι καθαριότητες και οι τακτοποιήσεις στο χώρο λειτουργίας του Συσσιτίου-στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο Μεγάρων-για τη βοήθεια των Μαγειρισσών, για υγιεινή και περισσότερη καθαριότητα.

 

Το Συσσίτιο των Μεγάρων θα λειτουργεί και θα σιτίζει καθημερινά για το νέο εκκλησιαστικό έτος 2015-2016, 130 ανθρώπους  της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων, στους οποίους κάθε μεσημέρι οι κοπέλες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» της Αναπτυξιακής του Δήμου Μεγαρέων με το αυτοκίνητο του προγράμματος μοιράζουν φαγητό-περίπου τις 90 μερίδες από τις 130 συνολικά-σε σαράντα εννέα οικογένειες της πόλης μας, οι υπόλοιποι λαμβάνουν το φαγητό μόνοι τους από το χώρο του Συσσιτίου.

 

Η Εφορεία του Συσσιτίου που όρισε ο Μητροπολίτης μας κ. Κωνσταντίνος για το καινούργιο εκκλησιαστικό έτος, που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2015 αποτελείται από:

  • Τον Γεν. Υπεύθυνο του Συσσιτίου Αρχιμ. Χρυσόστομο Κουλουριώτη, ως Πρόεδρο
  • Τον Οικονόμο του Συσσιτίου π. Αλέξανδρο Κουργιαλή
  • Την κ. Κων/ναν Αλεξίου,
  • Την κ. Χαρίκλεια Μουρτζούκου,
  • Την κ. Πηνελόπη Σάλτα,
  • Την κ. Σταματία Χατζή και
  • Την κ. Αικατερίνη Σάλτα.

 

Αξίζει, λοιπόν, κάθε συμπαράσταση και κάθε βοήθεια σ’ αυτή τη θετική γόνιμη και ουσιαστική κοινωνική προσπάθεια.

 

Χρειάζεται η συνδρομή όλων μας με εθελοντική έμπρακτη βοήθεια και συμπαράσταση, με προσφορά σε τρόφιμα, σε ζυμαρικά, σε ρύζι, σε κιμά κρέατος (π.χ. χρειάζονται κάθε φορά 12-13 κιλά κιμάς κρέατος), σε γάλα, σε ψωμί (σημειωτέον ότι χρειάζονται καθημερινά 40 κιλά ψωμί!!), σε ελαιόλαδο, σε προσωπική βοήθεια και σε χρηματικές προσφορές για να λειτουργεί το συσσίτιο της πόλης μας.

 

Πρέπει επίσης, να υπογραμμισθεί ότι τα κυρίως λειτουργικά και άλλα έξοδα, εκτός από τις προσφορές συμπολιτών μας, καλύπτει εξ ολοκλήρου το Γεν. Ταμείο Έργων Φιλαδελφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος.

 

Μόνο με 100 ευρώ χρηματοδοτείται το φαγητό 130 συνανθρώπων μας για μία ημέρα.

 

Μπορεί δηλαδή ο οποιοσδήποτε, στη μνήμη των προσφιλών του νεκρών προσφέροντας 100 ευρώ να προσφέρει φαγητό-ένα γεύμα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη-εις μνήμην των προσφιλών του νεκρών.

 

Οι προσφορές μπορούν να γίνονται καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στο χώρο του Εκκλ. Πνευματικού Κέντρου από τις 8 π.μ. έως τις 12 π.μ. ή στο καλάθι της αλληλεγγύης που υπάρχει στις Ενορίες των Μεγάρων.

 

Καλή αρχή και καλή δύναμη, λοιπόν, στους συντελεστές της κοινωνικής αυτής προσπάθειας, αλλά και στις εθελόντριες Κυρίες, που με όλη τους την καρδιά τρέχουν και προσφέρουν, ό, τι καλύτερο μπορούν

Παρόμοια άρθρα

Back to top button