Καθαρίστριες επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο με αίτημα την επαναπρόσληψη τους στα σχολεία του δήμου

Το γραφείο του δημάρχου επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί [15/9/2015] ορισμένες καθαρίστριες των σχολείων του Δήμου Μεγαρέων, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, με αίτημα την επαναπρόσληψή τους.

 

Στη νέα προκήρυξη, οι καθαρίστριες αυτές δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα μόρια ώστε να επαναπροσληφθούν παρά την πολυετή τους προϋπηρεσία στην συγκεκριμένη θέση.

 

Οι καθαρίστριες ισχυρίζονται πως σύμφωνα με ένα έγγραφο που αναμένεται να φτάσει στην υπηρεσία του δήμου οι συγκεκριμένες καθαρίστριες έχουν προτεραιότητα, παρά τα μόρια τους.

 

Ο δήμαρχος από την πλευρά του εξήγησε στις καθαρίστριες πως η νέα αυτή προκήρυξη είναι καθόλα νόμιμη και ότι δεν μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα της προκήρυξης με βάση ένα έγγραφο το οποίο δεν έχει στα χέρια του και δεν γνωρίζει αν και πότε θα έρθει, διότι τα σχολεία έχουν ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία τους και απαιτείται να είναι καθαρά.

 

Να αναφερθεί επιπλέον πως οι καθαρίστριες έχουν να πληρωθούν από πέρσι και για αυτό δεν ευθύνεται ο δήμος Μεγαρέων, αλλά το αρμόδιο Υπουργείο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button