Σκοτώνετε την Ψαράδικη Βραδιά βάζοντάς μας να πληρώσουμε εισιτήριο

Ψαράδικη βραδιά, δυο λέξεις που κρύβουν δεκαετίες ενός εθίμου το οποίο μέσα στη απέραντη σοφία του μέγα στρατάρχη που έχουμε για δήμαρχο αποφάσισε, αυτός και η διοίκηση του, να βάλουν 5 ευρώ εισιτήριο σκοτώνοντας ένα έθιμο και αποτρέποντας τον κόσμο από το να έρθει σε μια γιορτή. 
 
Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα ναι πλήγμα, γιατί χαλάει ένας θεσμός, αλλά και γιατί ο κόσμος που το τιμά ζωντανεύει τα μαγαζιά σε όλη τη παράλια ζώνη κάτι το οποίο βάζοντας το 5ευρω δεν θα γίνει λόγο μειωμένης προσέλευσης εξαιτίας του εισιτήριου. 
 
Το αίτιο; Να φύγει η σαβούρα! Εννοώντας όποιον ερχόταν για να πάρει και ψάρια για το σπίτι του που δεν είχαν τηγανιστεί Λέγοντας πως τους ρομα και τους φτωχούς δεν γίνεται να τους ανεχόμαστε και να έχουμε όλη τη σαβούρα στο λιμάνι. Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε σαβούρα = άνθρωποι για τη διοίκηση μας. Η αφορμή τώρα και το περιτύλιγμα είναι ότι θα πάνε στο κοινωνικό παντοπωλείο τα έσοδα αγνοώντας ότι τα χρήματα που θα χαθούν είναι πολλαπλάσια για τη κοινωνία μας από αυτά που θα λάβει από το εισιτήριο. και πάνω από όλα δεν είναι καν κοινωνικά ωφέλιμο να βάλεις σε ένα τέτοιο έθιμο εισιτήριο.
 
Το κερασάκι το άφησα για το τέλος μαντέψτε ποιοι δεν θα πληρώσουν και θα έρθουν να φάνε τσάμπα αντί του κόσμου. Εννοείται ότι είναι οι τοπικοί μας άρχοντες, δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές, παπάδες και άλλοι μέγα στρατηλάτες οι οποίοι δεν είναι κοινωνικά ωφέλιμο να συνεισφέρουν βλέπετε στο κοινωνικό παντοπωλείο. Θα έρθουν με τη προσκλησουλα τους να φάνε τα ψαράκια τους όπως καλεί το έθιμο όπως θα πρεπε κανονικά να κάνουμε και όλοι εμείς. χωρίς να πληρώσουμε 5 ευρώ.
 
 
Σ.σ: Σε ερώτησή μας (MegaraTv) προς τον δήμαρχο κ. Γρηγόρη Σταμούλη, ενημερωθήκαμε πως όντως υπάρχει η σκέψη για εισιτήριο στην εκδήλωση, η τιμή του οποίου δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. “Θέλουμε να δώσουμε και μια κοινωνική διάσταση στην εκδήλωση ενισχύοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Να σημειωθεί πως με το μικρό ποσό που μπορεί να είναι από 3 έως 5 ευρώ οι πολίτες θα απολαύσουν για πρώτη φορά και τσιπούρες 400 γρ και θα ενισχύσουν ένα θεσμό που βοηθά αδύναμους συμπολίτες μας. Δεν αποκλείει κανέναν το εισιτήριο, αντίθετα μέσω αυτών των χρημάτων θα βοηθησουμε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη“, συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button