Δ. Μεγαρέων: «Μουσικό Ταξίδι» – Εκδήλωση με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου το εξ’ αναβολής “Μουσικό Ταξίδι”, με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και τις Δημοτικές Χορωδίες του Δήμου Μεγαρέων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Μεγαρέων για το φετινό καλοκαίρι.

Για την ιστορία να πούμε οτι η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού “ιδρύθηκε” το 1879, όταν είκοσι οκτώ εθελοντές μουσικοί που επέβαιναν στο πολεμικό πλοίο “Ελλάς”, έδωσαν μια συναυλία στη Μάλτα. Σε αυτόν τον ενάμιση σχεδόν αιώνα, κερδίζει με συνέχεια και συνέπεια κριτικούς και κοινό, σημειώνοντας πλήθος επιτυχημένων εμφανίσεων.

Η (μικτή) Χορωδία του Δήμου Μεγαρέων, από το 1982 που ιδρύθηκε, αποτελεί τον “καλό πρέσβη” του Δήμου μας τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με τρανή απόδειξη τις εκδηλώσεις αγάπης του κοινού σε κάθε της εμφάνιση. Όσο για την Παιδική Χορωδία, αρκεί να πούμε οτι “το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκτός του Δημάρχου, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Θανάσης Μπούρας, ο γραμματέας της Βουλής κ. Βαγγέλης Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος, καθώς και οι πολιτευτές κ.κ. Αντώνης Υψηλάντης, Σταμάτης Πουλής και Ανδρέας Τσώκος.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της διοργανώτριας ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Γιάννης Καλλιπόζης και η Διευθύντρια της Δημοτικής Χορωδίας, μαέστρος κ. Μαριλία Ηλία ενώ, στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος απένειμε τιμητικές πλακέτες σε δύο ιδρυτικά μέλη της Δημοτικής Χορωδίας, στον κ. Γιώργο Σακελλαρίου και στον αείμνηστο Μάκη Πάνο, την πλακέτα του οποίου παρέλαβε η κόρη του.

Η εκδήλωση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Το “Μουσικό Ταξίδι” περνούσε αριστοτεχνικά από το έντεχνο στο λαϊκό τραγούδι και από τη λαϊκή παράδοση στην ποπ κουλτούρα, ενθουσιάζοντας το κοινό που είχε κατακλύσει το θεατράκι στο Άλσος Θεόγνιδος. Το χειροκρότημα αλλά και η συμμετοχή του κόσμου, ήταν η απόδειξη αλλά και η καλύτερη επιβράβευση.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Θέλω κατ’ αρχήν να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της σημερινής εκδήλωσης, που δίκαια αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες συμπολίτες μας. Έχοντας χειροκροτήσει και συγχαρεί τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού για τις εμφανίσεις της στο Δήμο μας τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να πω οτι δεν περίμενα τίποτα λιγότερο για φέτος. Όσο για τη Χορωδία του Δήμου μας, έχω δηλώσει πολλές φορές οτι αισθάνομαι υπερήφανος που έχουμε τέτοιο κόσμημα. Από την πλευρά μου, θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να το επαναλάβουμε όχι μόνο του χρόνου, αλλά κάθε χρόνο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button