«Η Πόλις εάλω» – Εκδήλωση Δ. Μεγαρέων και Συλλόγου «Αναγέννηση» Νέας Περάμου

Δελτίο τύπου ανακοινώνει ότι, ο Δήμος Μεγαρέων και ο Σύλλογος «Αναγέννηση» Νέας Περάμου συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Περάμου, εκδήλωση μνήμης με τίτλο: «Η Πόλις ἑάλω, 29 Μαΐου 1453», με αφορμή την επέτειο της Αλώσεως της Βασιλευούσης.

Η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου «Αναγέννηση» με Χοράρχη τον κ. Χρήστο Παπαηλία, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής στο Βυζάντειο Ωδείο του Δήμου Μεγαρέων και συνοδεία οργάνων θα αποδώσουν ύμνους και τραγούδια σχετικά με την αποφράδα ημέρα κατά την οποία ακούστηκε η κραυγή «Ἑάλω ἡ Πόλις» και η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε στους Οθωμανούς κατακτητές.

Ομιλητής στην τιμητική αυτή εκδήλωση θα είναι ο κ. Δημήτριος Μουρτζούκος, Υποστράτηγος ε.α με θέμα: “Η πόλις εάλω ή ουκ εάλω;”

Ο Δήμος Μεγαρέων και τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου “Αναγέννηση” Νέας Περάμου προσκαλούν όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μνήμης, προκειμένου να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στον τελευταίο Βυζαντινό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο και τους συν αυτώ αναιρεθέντες Κληρικούς και Λαϊκούς, οι οποίοι θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα Ιερά και τα Όσια του Γένους μας.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button