«Ηρόδωρος»: «Βοήθεια στο Σπίτι» και για τη 2η καραντίνα

Έχοντας σαν στόχο να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας μόνος και αβοήθητος σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που αντιμετωπίζουμε με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων ενεργοποιεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ενισχυμένο από το προσωπικό και των άλλων δομών του νομικού προσώπου.

Αυτό είναι το μήνυμα μέσω δελτίου τύπου του Νομικού προσώπου του δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος», το οποίο συνεχίζει με επιπρόσθετες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους ως εξής:

Είναι το ίδιο οργανωμένο και μεθοδικό σχέδιο το οποίο λειτούργησε εξαιρετικά και αποτελεσματικά κατά την πρώτη περίοδο καραντίνας, και που κατάφερε να εξυπηρετήσει πολλούς συμπολίτες μας που ανήκαν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, κυρίως ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους που δεν είχαν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν και να προμηθευτούν τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα.

Κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές και οικογενειακοί βοηθοί του προγράμματος, θα διεκπεραιώνουν το συντομότερο δυνατόν τα αιτήματα για παροχή βοήθειας στο σπίτι με όλα τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπει ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, (Δευτέρα ως Παρασκευή από 07.00 ως τις 15.00) στους αριθμούς 22960 26879, 22960 22161 και 22960 33785 θα καταγράφει, αξιολογεί και θα διεκπεραιώνει αιτήματα που αφορούν:

– Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης (Συνταγογράφηση – Παράδοση φαρμάκων από φαρμακεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥ).

– Ενεσοθεραπείες, μέτρηση ζωτικών σημείων.

– Παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (Αγορά και παράδοση τροφίμων από supermarket και λαϊκές αγορές με δαπάνη που βαρύνει τους αιτούντες).

– Συνδρομή σε υγειονομικές υπηρεσίες.

– Διεκπεραίωση διοικητικών υπηρεσιών όπως παραλαβή αιτήσεων παράδοση πιστοποιητικών, για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

– Συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη από το Εξειδικευμένο Προσωπικό της Υπηρεσίας (τηλεφωνικά και διαδικτυακά)

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» Γιάννα Ρήγα το προσωπικό όλων των δομών του νομικού προσώπου παραμένει στο πλευρό των ηλικιωμένων και των άλλων ευπαθών ομάδων του Δήμου μας και στην 2η περίοδο της πανδημίας.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές ας γίνει το «Βοήθεια στο σπίτι» το στήριγμα και η ασπίδα προστασίας για κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button