Γρ. Σταμούλης προς Κ. Καραμανλή: Αναγκαία η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην Ολυμπία Οδό

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων:

O Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, αναφέρει στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, την ανάγκη μελέτης και κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην «Ολυμπία Οδό» για προστασία των κατοίκων στις περιοχές Κινέτας και Νέας Περάμου

Αυτή την περίοδο υλοποιείται ένα αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή της Κινέτας για να προστατεύσει την Ολυμπία Οδό από τα νερά, που κατέρχονται από τα Γεράνεια Όρη, παροχετεύοντάς τα, κάτωθεν αυτής.

Το έργο αυτό σίγουρα είναι χρήσιμο και θα προστατεύσει την Ολυμπία Οδό πλην όμως ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης διατηρεί επιφυλάξεις μήπως αν δεν έχει μελετηθεί σωστά και δεν έχουν προβλεφθεί τα κατάλληλα μέτρα γίνει αιτία να καταστραφούν περιουσίες και να κινδυνεύσουν ζωές.

Ταυτόχρονα επισημαίνει την άμεση ανάγκη νέας μελέτης κι εκτέλεσης αντίστοιχου έργου που ναι μεν θα προστατεύσει την Ολυμπία Οδό από τον όγκο των ομβρίων που κατέρχονται από το όρος Πατέρας, στο ύψος της Νέας Περάμου, όμως να περνάνε κάτω από αυτήν και να οδηγούνται με ασφάλεια μέχρι την θάλασσα διασφαλίζοντας τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Για αυτούς τους λόγους ο κ. Σταμούλης έστειλε αναφορά (Αριθμ.Πρωτ: 279/24.5.2020) στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή που αφ’ ενός ζητεί σχετική ενημέρωση για το ήδη εκτελούμενο έργο στην Κινέτα και αφ’ ετέρου ζητεί να γίνει νέα μελέτη προκειμένου να γίνει το έργο, που χρειάζεται στην περιοχή της Νέας Περάμου, για προστασία της Ολυμπίας Οδού και των κατοίκων.
Σε αυτό το έγγραφο ο κ. Σταμούλης επακριβώς αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ, αυτήν την περίοδο υλοποιείται ένα αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή της Κινέτας του Δήμου Μεγαρέων, για να προστατεύσει την Ολυμπία Οδό, από τα Νερά, που κατέρχονται από τα Γεράνεια Όρη, παροχετεύοντάς τα κάτωθεν αυτής.

Το έργο αυτό, ναι μεν θα προστατεύσει την Ολυμπία Οδό, για να μην κλείνει η κυκλοφορία σε ενδεχόμενες πλημμύρες, υπάρχει όμως σοβαρό ενδεχόμενο, να πλημμυρίσει την περιοχή των οικισμών της Κινέτας και να καταστραφούν περιουσίες και να χαθούν ανθρώπινες ζωές, εάν η μελέτη δεν έχει προβλέψει και τα κατάλληλα έργα, τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και που με ασφαλή τρόπο θα παροχετεύουν τα νερά μέχρι τη θάλασσα.

Παρακαλούμε πολύ, επειδή το θέμα είναι ζωτικής σημασίας και δεν αφορά μόνον περιουσίες αλλά και ανθρώπινες ζωές, όπως μας ενημερώσετε άμεσα, εάν ταυτόχρονα με την προστασία της Ολυμπίας Οδού θα γίνουν και τα κατάλληλα έργα, που θα οδηγούν τα νερά με ασφάλεια μέχρι τη θάλασσα και θα προστατεύουν και την περιοχή της Κινέτας και τις ζωές των κατοίκων αυτής.

Δυστυχώς τα παραπάνω δεν έχουν ληφθεί υπόψη στην αντίστοιχη περίπτωση των έργων της Ολυμπίας οδού στην περιοχή της Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων γεγονός, που είχε ως αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά, που κατέβηκαν από το όρος Πατέρας στην μεγάλη πλημμύρα του Νοεμβρίου 2017, που έπληξε ταυτόχρονα με την ίδια περίπου ένταση και έκταση τις περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, επειδή δεν είχαν ασφαλή παροχέτευση μέχρι τη θάλασσα, να δημιουργήσουν τεράστιες καταστροφές στην περιοχή της Νέας Περάμου.

Κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε όπως γίνουν και στην περιοχή της Νέας Περάμου οι απαραίτητες μελέτες και τα αναγκαία έργα, που θα παραλαμβάνουν τα νερά που κατέρχονται από το όρος Πατέρας και περνάνε κάτω από την Ολυμπία Οδό και θα τα οδηγούν με ασφάλεια μέχρι τη θάλασσα, διασφαλίζοντας έτσι όχι μόνο τις περιουσίες αλλά και κυρίως τις ζωές των κατοίκων της περιοχής.

Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο και εύλογο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button