Αναφορά κατέθεσε ο Γ. Τσίπρας για τον κυκλικό κόμβο της ΠΕΟΑΚ στα Μέγαρα

Προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών η αναφορά, που συνυπογράφεται από 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσαν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Δυτικής Αττικής, Γιώργου Τσίπρα, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την συμπλήρωση της σήμανσης και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του κυκλικού κόμβου της παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου (ΠΕΟΑΚ), όπως ενημερώνει δελτίο τύπου από το γραφείο του βουλευτή.
Η Αναφορά κατατέθηκε με αφορμή σχετική επιστολή του δημάρχου Μεγαρέων προς τους βουλευτές και παράπονα πολιτών.

Όπως τονίζεται στην Αναφορά, η μεγάλη χρονική διάρκεια εκτέλεσης της κατασκευής του κυκλικού κόμβου της παλιάς Εθνικής Οδού έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή των Μεγάρων ενώ η έλλειψη οδικής σήμανσης είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των πολιτών αφού έχει ήδη προκαλέσει τροχαία ατυχήματα.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του προβλήματος για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, οι Βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να παραδώσει το σχετικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, καθώς και να μεριμνήσει άμεσα για την συμπλήρωση της σήμανσης, ιδίως της νυκτερινής, για την αποφυγή περαιτέρω ατυχημάτων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Ενημέρωση για το Χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου του κυκλικού κόμβου της ΠΕΟΑΚ και ανάγκη συμπλήρωσης της οδικής σήμανσης για τον περιορισμό τροχαίων ατυχημάτων»

Σας προωθείται η με Αρ. Πρωτοκόλλου 6653 επιστολή της 10/5/21 του δημάρχου Μεγαρέων με θέμα «Κυκλικός κόμβος ΠΕΟΑΚ – Μέγαρα».

Με την παραπάνω επιστολή ο δήμαρχος Μεγάρων επισημαίνει ότι με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου της παλιάς Εθνικής Οδού (ΠΕΟΑΚ), σημειώνονται σημαντικά κυκλοφοριακά και λειτουργικά προβλήματα στις πόλεις των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Στην επιστολή τονίζεται ότι το έργο θα έχει μεγάλη χρονική διάρκεια εκτέλεσης και σημειώνεται ότι υπάρχει ελλιπής σήμανση που δυσκολεύει την κυκλοφορία των οχημάτων και προκαλεί σοβαρά τροχαία ατυχήματα, ιδίως τη νύχτα. Από τον Δήμο ζητείται το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων και η συμπλήρωση της σήμανσης.

Επειδή τα εν λόγω ζητήματα είναι σημαντικά για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, παρακαλούμε να τοποθετηθείτε επί των ανωτέρω αιτημάτων, ήτοι να παραδώσετε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων, τα οποία επισημαίνεται ότι θα λάβουν χώρα για απροσδιόριστα μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στην άμεση ανάγκη της οδικής σήμανσης, ιδίως της νυκτερινής, για την πρόληψη περαιτέρω τροχαίων ατυχημάτων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button