Επιστολή Δημάρχου στην Αναπλ. Υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας  που ανακοινώθηκε από το αρμόδιο υπουργείο έχουν ενταχθεί 17 Δήμοι της χώρας και μέσα σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο Δήμος Μεγάρων.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων αντέδρασε έγκαιρα και άμεσα και με επιστολή του που έστειλε στις 16 Μαρτίου 2016 με αριθμ. Πρωτ:5098, στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κα Ράνια Αντωνοπούλου, ζητεί να συμπεριληφθεί  και  ο Δήμος Μεγάρων  στα Προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Σταμούλη έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κα Υπουργέ,

               

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, μας ενημέρωσε για τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας  στους Δήμους της χώρας, τις βασικές κατευθύνσεις και τους στόχους των οποίων παρουσιάσατε στον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Πατούλη.

               

Στον πίνακα με τους πρώτους 17 Δήμους που εντάσσονται στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, διαπιστώσαμε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Μεγαρέων.

               

Δυστυχώς, από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας και ο Δήμος Μεγαρέων έχει πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας σε σχέση με τον πραγματικό πληθυσμό  (ΦΕΚ 630τ.Β΄/20-3-2013 De facto πληθυσμός της χώρας).

               

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους μακροχρόνια άνεργους, που στον προαναφερόμενο πίνακα εμφανίζονται ως σημείο αναφοράς για την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το ποσοστό ανέρχεται σε 5,57% (ποσοστό που υπολείπεται ελάχιστα σε σχέση με άλλους γειτονικούς κυρίως Δήμους που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα π.χ. στο Δήμο Φυλής το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 5,95 %) και από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, από τα στοιχεία που τηρούνται στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας, τα ποσοστά αυτά αυξάνονται καθημερινά.

               

Για τους λόγους αυτούς, θα θέλαμε να συμπεριληφθεί και ο Δήμος μας στην αμέσως επόμενη ομάδα Δήμων που θα εφαρμοστούν τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

               

Ευελπιστούμε στην θετική αντιμετώπιση από μέρους σας του αιτήματος μας.»

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button