Δηλώσεις Γρ. Σταμούλη για τη «2η Μεγάρων στο Σύνταγμα»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην καρδιά της Αθήνας από τη  Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μεγαρέων (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ), με τη συνεργασία των παραγωγών του Δήμου Μεγαρέων, στο Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα η έκθεση τοπικών Αγροτικών προϊόντων ,“2η Μεγαρων Γη στο Σύνταγμα”.

 

Μία πολύ σοβαρή προσπάθεια και σημαντική δράση για να προβληθούν και να προωθηθούν στις αγορές της Αθήνας και της χώρας τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα της περιοχής των Μεγάρων και της Νέας Περάμου και παράλληλα να αναδειχθεί ο πλούτος της τοπικής λαϊκής παράδοσης, της ιστορίας και των μνημείων του πολιτισμού μας, τα ήθη και έθιμα, έτσι ώστε τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος να καταστούν ως δύο ελκυστικοί τουριστικοί προορισμοί.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

 « Ως Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων επιθυμούμε και στοχεύουμε η οικονομική κρίση, να γίνει ευκαιρία για βελτίωση της ποιότητας ζωής  των πολιτών μας, στηρίζοντας ουσιαστικά την επιχειρηματικότητα και εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα ενεργειών και δράσεων, που θα συμβάλλει στην αύξηση του Τουριστικού προϊόντος όλες τις εποχές του χρόνου, στους τομείς του εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού, του Θρησκευτικού τουρισμού, του σχολικού τουρισμού,  αναδεικνύοντας τα αξιοθέατα των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, τα Μουσεία μας, τα ιστορικά μνημεία, τις μαγευτικές παραλίες, τα ιστορικά Μοναστήρια, τον καταπληκτικό υδροβιότοπο στο “Βουρκάρι” και γενικά τις ομορφιές της φύσης.

 

Ταυτόχρονα θα είναι ακόμη μία ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας τις γαστρονομικές απολαύσεις της τοπικής κουζίνας και τα παραδοσιακά γλυκά των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

 

Ουσιαστικά μέσα από την έκθεση “Μεγάρων γη στο Σύνταγμα” , στηρίζουμε τον παραγωγικό ιστό της περιοχής μας, προβάλλουμε τα τοπικά αγροτικά προϊόντα και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και αναδεικνύουμε τον πατροπαράδοτο τρόπο ζωής, με σκοπό και στόχο την Ανάπτυξη.

 

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και όχι μόνο να επισκεφθούν τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο, με τη σιγουριά ότι θα ενθουσιαστούν  και θα ευχαριστηθούν.

 

Η πρόσκλησή μας είναι ανοικτή και διαρκής για όλους.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button